Page 24 of 36 FirstFirst ... 14222324252634 ... LastLast
Results 1,151 to 1,200 of 1783

Thread: LCHF recepti + što danas jedemo

  1. #1151
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Pogačice možeš i od tog kruha, a i evo jedan recept

    Pogačice od badema

    1,5 dcl bademovog brasna,
    1 zlica mljevenih lanenih sjemenki,
    1 zlica suncokretovih sjemenki,
    2 zlice psyliuma,
    1 zlicica sode,
    pola zlicice soli,
    2 zlice maslinovog ulja,
    2 jaja
    1 dcl vrhnja (ja stavljam mileram)

    pustis da stoji 5 min i onda sa zlicom (ljepljivo je) grabis i stavis peci na masni papir.
    15 min kasnije na 200 stupnjeva i gotovo

    Ako misliš i dalje peći bez brašna, svakako si nabavi psyllium tu, it does magic

    A za neke druge pogačice, pojma nemam, baci oko na ove linkove pa gledaj što ti se sviđa i koje sastojke imaš pa da možeš skombinirati nešto

    link 1

    link 2

    link 3

  2. #1152
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Anchie, puno, puno ti hvala!
    Kao sto sam rekla, ja u principu ne volim nista peci ali, ako mi ovo uspije, onda cu peci. Pa probati napraviti onaj tvoj maslac. Muz je vec napola zarazen idejom :D pa neka proba i on.

    Psyllium imam, Oranica.

  3. #1153

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Haha, Anci, baš se lijepo poklopilo da i tm dođe do paleo spoznaja na svoj način

    Ja se za sad ubijam u slatkome, danas je na redu torta od avokada i jagoda (nisam namjeravala, ali me zvali iz servisa da je blender popravljen, a i na placu sam kupila 5 mjerica jagoda pa treba to potrošiti )

    Anchie sigurno ima brdo preporuka za slane pogačice

    Baš mi je drago da ti se sviđa avokado, ja ga obožavam.

    edit - sad vidim da ima još jedna stranica i da si dobila recept
    Last edited by kavofob; 25.07.2013 at 12:15.

  4. #1154
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Anci View Post
    Psyllium imam, Oranica.
    Super onda, baci se odmah na te bademove pogačice.

    S tim da ja kad nemam badema, napravim brašno od bilo koje sjemenke - najčešće od bučinih napravim i onda od toga ispečem pogačice

  5. #1155

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    S tim da ja kad nemam badema, napravim brašno od bilo koje sjemenke - najčešće od bučinih napravim i onda od toga ispečem pogačice
    Joj, odlično, taman imam viška bučinog brašna s kojim ne znam što bih

  6. #1156
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Bucino brasno kupis ili meljes?

  7. #1157
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Ma di ćeš to kupovati, platila bi ga ko suho zlato. Uzmeš i samelješ U principu uzmeš štogod imaš doma i samelješ i slobodno kombiniraš da dobiješ željenu količinu (lan npr, bučine, suncokretove, lješnjaci, bademi, brazilski, indijski itd itd)

  8. #1158

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Meni je sestra kupila, prodaje jedna teta s fejsa, mislim da je 20 kn pola kile. To je baš brašno, mljevene sjemenke nakon što je ulje iscijeđeno.

  9. #1159
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Vidiš vidiš, fora - nije uopće skupo rekla bih
    Last edited by anchie76; 25.07.2013 at 13:38.

  10. #1160

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Anchie, i nije, s obzirom da ni same sjemenke nisu jeftine. Radit ću ove tvoje pogačice s tim brašnom, baš me zanima kako će ispasti. Znam da su cure radile njoke i tijesto i hvalile okus

  11. #1161
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Mora biti fino

  12. #1162
    Freja's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Sydney / Zagreb
    Posts
    2,042

    Default

    Ove pogačice gore koje je anchie stavila su definitivno najjednostavnije i najbrže, a meni možda i najbolje od svih lchf-kruhova. Jedino mi se njih da peći. Iako se čini da je količina mala, ja ih ne uspijem pojesti sama za tri dana pa katkada radije radim pola smjese. I najčešće izbacim suncokretove sjemenke jer one oksidiraju, tj. pozelene, a to baš ne volim. Nisam ih probala prepržiti prije da vidim ima li razlike. Vjerojatno ima.

  13. #1163
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Freja View Post
    Ove pogačice gore koje je anchie stavila su definitivno najjednostavnije i najbrže, a meni možda i najbolje od svih lchf-kruhova. Jedino mi se njih da peći. Iako se čini da je količina mala, ja ih ne uspijem pojesti sama za tri dana pa katkada radije radim pola smjese. I najčešće izbacim suncokretove sjemenke jer one oksidiraju, tj. pozelene, a to baš ne volim. Nisam ih probala prepržiti prije da vidim ima li razlike. Vjerojatno ima.
    meni ne pozelene sve, neke pozelene neke ne.

  14. #1164
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Ja sam ih zblendala
    Sad se peku, cinile su mi se male, no rastu.

    Probat cu ih i ako su fine, servirati muzu uz prsut i slaninu da ga privucem na dark side :D

  15. #1165
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    I neku pastetu bih mogla mmmm..

  16. #1166
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    pašteta od ribe - recimo srdele, sardine + cca pola luka + majoneza + limuna iscijediti + malo senfa + sol + maslac =

    edit:sve izblendati naravno
    Last edited by anchie76; 25.07.2013 at 15:27.

  17. #1167
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Loool, ti bas ne volis jesti?
    Tuna mi je bila prva na pameti. Ali i ovo je fino. Kad Slavonac pozvoni danas :D

  18. #1168
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Anci View Post
    Loool, ti bas ne volis jesti?
    Do otkrića palea/primal prehrane, nećeš vjerovati ali nisam volila jesti... sad sam čisti hedonist jedem u užiiiivam

    Tuna mi je bila prva na pameti. Ali i ovo je fino. Kad Slavonac pozvoni danas :D
    Ja obično volim zaobići tunu, em košta ko da je suho zlato, em ima više žive jer je velika riba, em su male ribice zdravije. Nema teoretske šanse da bi moji (slavonci ) pojeli srdelu ili sardinu iz konzerve, al kad napravim paštetu - ližu prste

    Naravno možeš to isto napraviti s bilo kojim mesom, ja sam radila s piletinom i bilo je prefino.
    Last edited by anchie76; 25.07.2013 at 15:30.

  19. #1169

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Slavonci

  20. #1170
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Super su ispale. Cak su i slavonska djeca jela . A i njihov otac.

    Mislim da cu i sutra jednu turu napraviti. Sad sam kao kavofob na svojim pocecima :kuglice:

    Anchie, na kraju sam smiksala sardine. Fino je bilo

  21. #1171

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Hehe, Anci, mene su te kuglice baš dugo držale

    Danas sam napravila onu avokado-jagoda tortu i to bez blendera, nisam stigla u servis po njega, a nije mi se dalo prebaciti za sutra (kad me sutra čekaju novi izazovi ).

    Sad treba tortu čekati da se stisne da izrežem nešto što bih mogla i uslikati. Inače je prefina i ovakva gnjecava

    Sutra radim slane bučine kolačiće, a kad nestane ove torte planiram avokado čupavce. Jedna cura je malo promijenila avokado-čoko desert (umjesto badema stavila lješnjake i kokos) i kaže da su ispali odlični čupavci. U Lidlu još traje akcija avokada pa sam se opskrbila.

  22. #1172
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Quote Originally Posted by kavofob View Post
    Meni je sestra kupila, prodaje jedna teta s fejsa, mislim da je 20 kn pola kile. To je baš brašno, mljevene sjemenke nakon što je ulje iscijeđeno.
    toga od buće ima po placevima, na dolcu ima jedan čića za sitnu lovu, nikako ne 40 kuna po kili, već duplo i više manje.
    Last edited by jelena.O; 26.07.2013 at 07:48.

  23. #1173
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Quote Originally Posted by Freja View Post
    najčešće izbacim suncokretove sjemenke jer one oksidiraju, tj. pozelene, a to baš ne volim.
    ne kuzim zakaj, ali se to dešava samo kod suncokretovih, sve ostale se dobro drze.

  24. #1174

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Moja avokado-jagoda torta je izgledom ispala otužno, ali je okusom savršena

    Šteta, ništa od fotkica, a baš sam se veselila novom slasnom postu na blogu :/

  25. #1175
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Anci View Post

    Anchie, na kraju sam smiksala sardine. Fino je bilo

  26. #1176

    Default

    ima neko neki recept za majonezu?

  27. #1177
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Svjezi zumanjak miksas i dodajes ulje u tankom mlazu tako dugo dok ti se ne zgusne. Malo soli, papra i limunovog soka i to ti je to. Obicnim mikserom je malo zeznuto, treba paziti da ne ulijes previse ulja prebrzo jer ti se nece povezati. Blender s otvorom za dodavanje dok radi je idealan.

  28. #1178
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Ja sam radila domaću majonezu s maslinovim uljem i bila mi je strašno gorka i uffff...
    Htjela bi ju probati raditi ali nisam sigurna kaj je s hladno prešanim suncokretovim uljem ili da stavim rastopljeni maslac pa popola s maslinovim da ga ublažim...

  29. #1179
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Danas sam ispekla keksiće od bademovog brašna ( bolje reć zrnca jer nemam mlinac), maslaca, jednog jaja i malo meda..i cure su lizale prste a muž je komentirao da su mu baš fini..
    Jučer sam napravila sladoled od slatkog vrhnja 6 dl, 4 žutanjka, arome vanilije i 2 žl meda, još se smrzava pa čekam poslje probati okus.
    Za doručak imam šejk od maline i kefira s pola banane, žlica kokosovog ulja i 2 žl zobenih mekinja jer će mi slijedeći obrok biti oko 18:00 i to juha od kostiju, kuhano meso i salata.
    Za večeru planiram sladoled

  30. #1180

    Default

    Quote Originally Posted by ribice View Post
    Ja sam radila domaću majonezu s maslinovim uljem i bila mi je strašno gorka i uffff...
    Htjela bi ju probati raditi ali nisam sigurna kaj je s hladno prešanim suncokretovim uljem ili da stavim rastopljeni maslac pa popola s maslinovim da ga ublažim...
    pa to se i ja bojim za maslinovo.
    a vidit ću, kod mame ionako ne mogu radit to, jer bi mi izlila sve na glavu

  31. #1181

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Radila sam danas keksiće s bučinim. Tak-tak su mi, mislim da i dalje ne znam što ću s bučinim brašnom, idući put radim s bademovim i to mislim slatku verziju od ribice

    E da, ispravka netočnog navoda, pakiranje je od kile, ne od pola kile.

  32. #1182

  33. #1183

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    d - smoothie s jagodama, breskvom, slatkim vrhnjem i kozjim mlijekom

    r - pizzete na patlidžanu i malo pilećih šnicli pored, curka me već dva dana žica meso , salata paprika i rajčica s limunovim i maslinovim

    tijekom dana čoko-banana-badem kolač, ubrala sam i par zelenih kruški pa ako dozore tijekom dana i njih riješim

  34. #1184
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by littletunafish View Post
    ima neko neki recept za majonezu?
    Probavala sam razne verzije i nije mi to to.

    Jedina dobra verzija jer bila s maslacem, ALI ne smiješ je staviti u frižider - npr pašteta od ribe uopće nije teksture kakve treba biti nakon što je bila u frižideru. To je dobra verzija kad ono hoćeš napraviti i sad pojesti to.

    Svaki put se lomim, i sad sam pregrizla i odlučila da ću raditi sa suncokretovim, je da je nepovoljan omjer omega 6 al barem nema aditiva koje ima kupovna majoneza pa makar bila i omegol.

  35. #1185
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Obzirom da smo se razbacali po raznim temama, admin u meni se unervozio što razglabamo o izradi kokosovog mlijeka/brašna na krivoj temi, pa evo kopiram tu svoj post da se nađe na receptima

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Kavofob, evo sam ti tu stavila fotku sa svojim opisom izrade kokosovog mlijeka/brašna

  36. #1186
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Jučer sam bila vrijedna, granola, sladoled od zamrznutih banana i ananasa, domaća nutela koja je ispala savršeno i ručak, lazanje od tikvica i mljevenog mesa+salata.
    Kaj se tiće kokosovog mlijeka super je za sladoled ( npr u bananasti) ili u kolače kao što je bounty, kokosovo brašno malo kok. mlijeka i maslac zasladiti s čim želiš i ostaviti sa se stisne u škrinji pa komadiće umakati u tamnu rastopljenu čoksu...
    Ne zaboraviti rum kao aromu.

  37. #1187

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Ribice

    Isusek, dokrajčit ćete me sa slasticama... a ja sve što pročitam moram probati

    FB se ne usudim otvoriti na privatni profil, oni iz Just Eat Real Food me stalno bombardiraju

  38. #1188
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Anchie, zasto ne probas majonezu s maslinovim?

  39. #1189
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Evo bounty receptića malo drugačijeg ali fora je kak su stavili u papiriće od muffina pa se ne mora umakati.
    Varijacija ima more.
    http://www.primalbritain.co.uk/paleo-bounty-bars/

  40. #1190
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    Anchie, zasto ne probas majonezu s maslinovim?
    jao jesam, garant mi je još uvijek u frižideru (dobro si me sjetila da je bacim :mlotek: )... aaaaaaaa nije mi bila fina, užas užas okusa mi je bila
    Last edited by anchie76; 29.07.2013 at 15:09.

  41. #1191

    Default

    Quote Originally Posted by ribice View Post
    Jučer ručak, lazanje od tikvica i mljevenog mesa
    i ja, odnosno mama je bila vrijedna, a ja pojela cijelu teću!

    danas: zobena pogačica, tzatziki i pečenica
    ručak: pečena piletina, karfiol na salatu i salata
    marenda: bajami i čokolada od 74%

    ne znam kako vam se da toliko raditi slatkiša, ja samo čitam i mislim se kako mi se ne da prstom maknut. moja granola su bajami

  42. #1192
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Majoneza se moze napraviti samo od mlijeka i ulja (PO IZboru), u mlijeko se polako lijeva ulje dok stapni radi. Znam da to nije ideja ovog topica ali moze pomoći za dobivanje odgovarajućeg okusa. Takodjer se moze napraviti i od nekog raspasti plodova, npr. Indijskih orascica, bude drugačija, al fina.
    I još preporučam trinu-umak od tahinija. Tahiniju je doda vode, limunovog soka, soli, maslinovog ulja i sve se izmiješa. Vode se doda toliko da bude kao majoneza. Moze se ubaciti i češnjak. U kombinaciji s rečenim paprikama, okus je fantastičan.

  43. #1193
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    **** tablet i njegove ispravke.

  44. #1194
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    jel tebi fina majoneza od čistog maslinovog? možda sam ja fulala nešto.. ono baš sam se nabrijala da će mi biti ok kako god bude, ali brrrrr nije išlo

  45. #1195
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Ja kupim zvijezdinu
    Prije sam znala raditi te od orasastih plodova. Maslinova ulja jako variraju u okusa, mozda je do toga.

  46. #1196
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    kak si pričala, ja kontala da ti svaki dan radiš majonezu od maslinovog

  47. #1197
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Jučer sam napravila pogačice s bademima, evo fotka. U stvari 50% je brašno bundevinih sjemenki 50% badema. To mi je naj doručak u zadnje vrijeme, ta pogačica s maslacem.
    Last edited by anchie76; 30.07.2013 at 12:42.

  48. #1198

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Jučer sam napravila pogačice s bademima, evo fotka. U stvari 50% je brašno bundevinih sjemenki 50% badema. To mi je naj doručak u zadnje vrijeme, ta pogačica s maslacem.
    Izgledaju slasno. Kako ti se okus sviđa, posebno u odnosu na samo bademovo brašno?

    Meni ove, koje sam radila od otprilike 3/4 bučinog i 1/4 bademovog brašna, bile su ok, ali ne dovoljno da ponovim. Razmišljam da možda danas napravim ful bademove, a možda i da izbacim sol i zamjenim pastom od datulja, a maslinovo kokosovim

  49. #1199
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    de de drži se ti slane verzije

    ja u zadnje vrijeme mijenjam maslinovo s maslacem (maslinovo ionako ne volim izlagati visokim temp kao ni lanene sjemenke), i baš mi je super ta verzija.

    U konačnici ja ti nisam mjerodavna, ja sam radila i od čistog brašna bučinih sjemenki (samo samljevene) i fino mi je bilo. Ali da, maslinovo im da onaj neki neobičan okus, finije su mi s maslacem.

  50. #1200
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    E da, jučer sam si i novu turu masla napravila od 1 kg maslaca, ajme prekrasno je, svaki put se otopim kako mi ga je divno vidjeti

Page 24 of 36 FirstFirst ... 14222324252634 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •