Page 27 of 36 FirstFirst ... 172526272829 ... LastLast
Results 1,301 to 1,350 of 1783

Thread: LCHF recepti + što danas jedemo

  1. #1301
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by kli_kli View Post
    Low Carb ok, Apri, ali High Fat, si sigurna? (zanemari cvarak) :D
    ne znam jel masnoća baš samo jedenje maslaca žlicom ili slično
    meni se čini da je "high fat" i žuti sir i meso sa kojega se ne skida masnoća... i te neke namirnice koje su meni normalna prehrana, a drugi ih zovu high fat

    Quote Originally Posted by ribice View Post
    Apricot kad probaš kavu s kokosovim uljem sve ostalo ti je bljak.
    ne pijem kavu, pa mi svejedno

    ali sam sigurna kako nikada neću kupiti kokosovo ulje/mlijeko/nešto
    može se i bez toga

  2. #1302
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Naravno da može ali može se i bez slatkiša..a ovo je nekima slatkiš, malo zadovoljstvo koje ti stavi osmjeh na lice kad ga kušaš.

  3. #1303
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    slatkiši su dostupni
    a ja sam prekomotna da bih se makla dalje od kvartovskog dućana ili, ne daj, Bože, naručivala hranu outem interneta
    Last edited by apricot; 24.08.2013 at 10:01.

  4. #1304
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    E moja apri, slično razmišljam kao ti, ali sam se ovo ljeto fakat navukla na kavu s kokosovim uljem. A nejgov miris još iz doma Cooperzona ne znam kojeg naziva ne mogu smisliti.

    i još nešto, čak sam ulje radila i sama jer je K. Htjela kupiti kokos u nekom dućanu

  5. #1305
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Ma da je Apri probala kokosovo ulje, ne bi toliko čvrst stav imala. Pa nismo mi tu svi baš ono ludi pa nam se da hodati na druge krajeve grada i naručivati s neta jer eto to je sad popularno

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    E moja apri, slično razmišljam kao ti, ali sam se ovo ljeto fakat navukla na kavu s kokosovim uljem.

  6. #1306
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post

    ali sam sigurna kako nikada neću kupiti kokosovo ulje/mlijeko/nešto
    može se i bez toga
    Zvučiš ko Luna Rocco sa tim "nikada"

    pa naravno da se može, nije da život ovisi o tome.. može se i bez mesa, i bez žitarica, i bez jaja i bez voća i bez kave i bez čaja i bez koječega... Kakve to veze ima s tim da je ta namirnica nevjerojatno zdrava i da je apsolutno preporučljivo imati je zastupljenu u prehrani kao i sve drugo zdravo?

  7. #1307
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja se držim onoga da mi se prehrana sastoji od autohtonih namirnica
    tu je moja točka
    (ne idem dalje od 200 godina unazad, da sada netko ne krene kada je kukuruz došao u naše krajeve)

    (ok, znam da kakaovac baš i ne uspijeva pod Sljemenom, ali meni je čokolada slatkiš i sasvim sam ok s time da je jedem čak i ako nije u top 10 zdravih namirnica)

    hoću reći, sigurna sam da se svaka vrsta prehrane može "primjenjivati" i bez većega angažmana no što je usputni odlazak u trgovinu
    za mene

    svima ostalim, kako tko želi

  8. #1308
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Kao što je tebi kakaovac slatkiš, tako je i nama kokosovo ulje... i da, zbog ovog dolje svojstva kokosovog ulja (plus još mnogih drugih), svojski ću se potruditi da mi recimo i dijete radije pojede domaću čoksu koja se sastoji od kokosovog ulja i kakaa nego kupovnu čoksu pa makar ona bila više autohtona

    Kljucni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snazno antivirusno i antibakterijsko djelovanje te nas na taj nacin stiti od mnogih infekcijskih bolesti. Laurinska kiselina se jedino jos nalazi u majcinom mlijeku gdje sacinjava zivotno vazni sastojak jer stiti dijete od raznih infekcija dok mu vlastiti imunoloski sistem jos nije potpuno razvijen. Jos jedan sastojak kokosovog ulja je kaprilicna kiselina koja potice rast ”dobrih” bakterija narocito bakterije mlijecne kiseline. Znanstvena istrazivanja pokazala su da kaprilicna kiselina djeluje protiv candide i unistava parazite u probavnom traktu.

  9. #1309
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    domaću čoksu koja se sastoji od kokosovog ulja i kakaa
    Anchie, mozes li mi molim te dati recept i omjere?
    Bas bih mogla ovog Bozica napraviti domace praline.

  10. #1310
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Omjera ima raznih... ja recimo idem s kombinacijom 2 žlice kokosovog ulja, 1 žlica kakaa i to mi je super, baš ono prava crna čoksa (svršavam dok jedem ), ali za klinca recimo sad kad budem pravila, manje kakaa ću mu staviti da bude više "mliječna".

    To dvoje otopim i onda kad je mlako umutim malo meda i vanilije i to je to. Ulijem u posudice za led, kad se stegne stavim sve u neku kutijicu, stoji u frižideru i svi klopaju kad im se jede.

    Već dugo se nakanjujem napraviti razne druge vrste tipa s bademom, lješnjakom, cimetom, mentom, lavandom itd. Valjda će i to doći. Kad dođe zima
    Last edited by anchie76; 25.08.2013 at 18:45.

  11. #1311
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    duplić...
    Last edited by anchie76; 25.08.2013 at 18:45.

  12. #1312
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Omjera ima raznih... ja recimo idem s kombinacijom 2 žlice kokosovog ulja, 1 žlica kakaa i to mi je super, baš ono prava crna čoksa (svršavam dok jedem ), ali za klinca recimo sad kad budem pravila, manje kakaa ću mu staviti da bude više "mliječna".

    To dvoje otopim i onda kad je mlako umutim malo meda i vanilije i to je to. Ulijem u posudice za led, kad se stegne stavim sve u neku kutijicu, stoji u frižideru i svi klopaju kad im se jede.

    Već dugo se nakanjujem napraviti razne druge vrste tipa s bademom, lješnjakom, cimetom, mentom, lavandom itd. Valjda će i to doći. Kad dođe zima
    Thnx!
    Planiram napraviti ovako, ali sa stevijom umjesto meda (med mi je presladak).
    A ovo drugo su zaista zimske (bozicne), pralinske kombinacije. Unaprijed im se veselim.
    Last edited by Elly; 25.08.2013 at 19:12.

  13. #1313
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Ja kad stavljam med, doslovce stavim mrvicu. Većina kaže da su im pregorke, ali meni su ono baš najs. Sljedeći put kad budem pravila, probat ću s pastom od datulja umjesto meda.

  14. #1314
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Kao što je tebi kakaovac slatkiš, tako je i nama kokosovo ulje... i da, zbog ovog dolje svojstva kokosovog ulja (plus još mnogih drugih), svojski ću se potruditi da mi recimo i dijete radije pojede domaću čoksu koja se sastoji od kokosovog ulja i kakaa nego kupovnu čoksu pa makar ona bila više autohtona
    bojim se da me ne razumiješ

    uopće ne sumnjam u korisnost i dobre osobine kokosova ulja.
    kao što ne sumnjam ni u osobine kamčatske borovnice
    ali nekako mislim da je napravljena ravnoteža i da nema potrebe "svojski se truditi" nabavljati egzote

    kakao je isto zdrav
    ali znam da nije zdrav u ovome obliku u kojem ga ja kupujem
    ako mi već služi kao slatkiš, a ne kao temelj prehrane... možda i nije tako važno da bude vrhunske kvalitete

    ali, nema veze
    samo ti po svome
    tko zna što će otkriti za dvije godine

  15. #1315
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Fakat te ne kužim... ti možeš imati namirnice u prehrani koje nisu iz ovog podneblja i nisu ti baza prehrane (nego su ti gušt) a mi ne možemo?

  16. #1316
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Uvjet je da se kupuje lokalno ( u ducanu iza ugla) , ne da raste u Hrvatskoj .
    i to je jedan od uvjeta po kojem mozes bazirati prehranu.

  17. #1317
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    da, tako

  18. #1318
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Fakat te ne kužim... ti možeš imati namirnice u prehrani koje nisu iz ovog podneblja i nisu ti baza prehrane (nego su ti gušt) a mi ne možemo?
    a, hebote
    ja "mogu", vi "ne možete"?!
    koja ti je to fora?

  19. #1319
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Pa došla si među ljubitelje kokosovog ulja i napisala "ja ne bi nikad"... dakle, nešto si htjela reći time (inače to ne bi isticala), vjerojatno to da ga ne bismo trebali ni mi jesti jer nije namirnica iz našeg podneblja.

  20. #1320
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    došla sam na topic o LCHF prehrani
    i napomenula kako ja ne bih kupovala nešto što je teško nabavljivo
    nisam rekla da ti, ili bilo tko drugi, ne kupuje

    mislila sam da ovdje smiju doći i oni koji prilagođavaju LCHF svojim navikama, novčanicima, vremenu
    nisam znala da je zatvorena grupa

    pogledaj način na koji sam ga spomenula; nakon što se meni osobno netko obratio da probam kavu s njime
    inače mi ne bi palo na pamet
    što mene briga što ti jedeš

  21. #1321
    Tiziana's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    1,287

    Default

    Cekaj cekaj malo... jel se ove tvoje cokolade Anchie covjek moze najesti bez straha od udebljavanja? Ako je tako ja moooram u potragu za tim uljem!!!

  22. #1322
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    curke, ne da mi se pretraživati cijeli topic, molim vas info gdje na netu naručujete kokosovo ulje i cijenu. Koliko je
    kod nas to ulje?

  23. #1323
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Tiziana View Post
    Cekaj cekaj malo... jel se ove tvoje cokolade Anchie covjek moze najesti bez straha od udebljavanja? Ako je tako ja moooram u potragu za tim uljem!!!
    Ako si na lchf-u, onda nema straha od debljanja s tom čokoladom (pogotovo ako je napravljena sa steviom ili minimalno meda)

  24. #1324
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Dijana View Post
    curke, ne da mi se pretraživati cijeli topic, molim vas info gdje na netu naručujete kokosovo ulje i cijenu. Koliko je
    kod nas to ulje?
    kod nas je najpovoljnije u biobio, ovo baš njihovo http://www.biobio.hr/kokosovo-ulje-e...ko-300ml-21343

    većina nas se prešaltala na naručivanje sa interneta jer je povoljnije, sa stranice www.iherb.com (za prvu narudžbu dobiješ popust 5$, upotrijebi slobodno moj kod za popust DSS959 )

    Kod kupovine je bitno da je virgin/extra virgin, organsko. Dakle mora biti hladno prešano. I neka ima miris, ako nema miris onda znači da je ipak barem malo rafinirano.

  25. #1325
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default

    na forum.hr sam našla temu s lchf receptima, a tamo sam našla recept za njoke od pirovog brašna. je li pirovo brašno prihvatljivo u lchf?
    evo recepta:
    - 1 jaje
    - 1 žlica kiselog vrhnja
    - 5 do 7 žlica pirovog brašna (procijenite same, ne smije biti rijetko, ali ni pregusto. Taman da se može fino vaditi žličicom, a da se ne razlijeva)
    - malo soli

    Ostaviti neko vrijeme u frižideru (možda najbolje napravit ujutro za taj dan popodne). Vaditi vrhom žličice i staviti u vodu koja je zakuhala. Kuhati par minuta.

  26. #1326
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Stvarno ne razumijem kako bi to bilo prihvatljivo kad je to žitarica (i k tome još sadrži gluten)

    S botaničke točke gledišta pripada rodu Triticum, kao i pšenica. Njegov znanstveni naziv je zapravo T. monococcum, T. dicoccum i T. spelta. Razlikuje se od tvrdog i mekog žita po tome što je njegov vanjski ovoj, prianja uz zrno kao kod ječma i zobi. Meke i tvrde žitarice su dobivene križanjem u kojem su sudjelovale i neke sorte pira: prve vrste kultivirane pšenice sadržale su sitni pir (T. monococcum), svojevremeno uzgajan u Turskoj i Europi, i krupni pir (T. dicoccum) nekad uzgajan na Bliskom istoku, u Africi i Europi.

  27. #1327
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    anita šupe je 8.katu rekla kako je pir skroz prihvatljiva žitarica

  28. #1328
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Anita, with all due respect, mi nije najjači autoritet na tom polju. Je u RH..., al kad kreneš u širine interneta, vidiš da su njeni svi recepti iskopirani američki itd.

    Obzirom da je to žitarica i da ima gluten i da i to radi štetu crijevima (ali manju), ne kužim kak je skroz prihvatljiva. Je bolja od obične pšenice, al i zob je bolja od obične pšenice pa je ne jedemo.

    Evo dobar članak, definitivno je manja šteta od dinkel pšenice nego od obične, ali...

    ......Meanwhile, einkorn, an ancient variety of wheat, has been shown to cause less intestinal toxicity in patients with (kršitelj koda)c. Einkorn and other related ancient strains of wheat still contain gluten, of course, but they do not appear to be as damaging to people sensitive to or completely intolerant of gluten and its related protein subfractions.

    .......And don’t go rushing out to buy artisan einkorn bread and spelt fusilli or anything like that. Ancient wheat is still wheat, it’s still a grain, it’s still got gluten, and it’s still problematic for a lot of people.

    Read more: http://www.marksdailyapple.com/the-problems-with-modern-wheat/#ixzz2d42eMNw

    I




  29. #1329
    evey's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    190

    Default

    Imam pitanjce oko Iherba. Ne mogu naći može li se plaćati samo kreditnim karticama ili možda može i na Maestro. Nemam kreditne

  30. #1330
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Hvala anchie. Rečeno-učinjeno, evo već sam zbavila ulje, s mirisom, 50 kn u biobio. Ma šta zbavila, već sam ga i degustirala.

    Ode post prerano.
    I sad bi si ja napravila jednu kavicu - ja pijem nes bez kofeina, na što će to sličiti s kokosovim uljem? Koliko da stavim?
    Last edited by Dijana; 26.08.2013 at 11:35.

  31. #1331
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Ma malo stavi, maks pola žličice pa onda ak ti se svidi povećaj
    Last edited by anchie76; 26.08.2013 at 11:38.

  32. #1332
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    inače pijem gorku kavu i ne podnosim niti trun šećera ili nekog zaslađivača bilo zdravog ili nezdravog
    pa imam pitanje
    vi kokosovo ulje stavljate u kavu kao zaslađivač ili nešto drugo?
    meni je to privlačno naprosto iz razloga što sam počesto lijena prirediti si gablec
    a netko reče da je kava s kokosovim - sita kava
    možda bih se ponekad mogla zavarati do neke konkretne klope, to sam si mislila
    ali ako to znači da je kava slatka to baš ne podnosim

  33. #1333
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Ne, nije slatka. Kokosovo ulje je neslatko (kao i maslac i druga ulja), ali ima miris na kokos pa možda eventualno imaš feeling kao da je slađa. Ja volim taj miris kokosa, kava mi bude nekako punija.

  34. #1334
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    UH, ja ne podnosim gorku kavu. Zbilja, ide li šećer normalno tko pije zaslađenu kavu?
    AM, i ti se spremaš na avanturu kokos-kave?

    Može još jedno pitanje: kakav okus ima meso pečeno na kokosovom ulju? Ne mogu si to predočiti.

    vidim, anchie je odgovorila, zanemarite prvo pitanje.
    Last edited by Dijana; 26.08.2013 at 11:43.

  35. #1335
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    aha, ok onda.
    još samo da otklonim tu mentalnu barijeru kave s uljem

    kakvu kavu pijete?
    nesicu s mlijekom i uljem, nesicu bez mlijeka s uljem, tursku s uljem? koliko ulja na 2 dl?
    sad kad se još više zdebljam

  36. #1336
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Ispričavam se na možebitno glupim pitanjima, a ovo će možda nadmašiti sva dosadašnja: je li u tu kavu stavljate i slatko vrhnje ili
    samo k. ulje?

  37. #1337
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Evo ja skuvala "kavu". Čekam da mi neka dobra duša odgovori jel se s kavom kombinira ulje i vrhnje ili ide samo ulje?

  38. #1338
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Daj ,zeno , odmori. ))
    Osobno pijem instant lidlusu sa sl.vrhnjem ili mlijekom ,bez secera , bez ulja. Ulje me tjera instant na jedno mjesto , pa sa preporucam onima koji imaju problema sa zatvorom.

  39. #1339
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    AM, i ti se spremaš na avanturu kokos-kave?
    a probat ću, ako nađem neki bio&bio u blizini...
    ali to samo za kavu, ne bih pile pekla
    skupo mi je uvest ga totalno
    a i ne znam šta bi mi muž rekao osim: eno je, opet nešto izvodi

  40. #1340
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    dijana, super za pitanja, da ne moram ja
    to bih ja pitala sljedeće

  41. #1341
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Ma kakvi totalno uvođenje, gica je ipak puno jeftinija.
    Evo ja pijem tu nazovikavu, i ne bih se mogla na to baš navući, ima nekakav masnjikav okus (a kakav
    bi i imala od ulja), ali ako dobro zasiti, ok za povremeno. Doduše morala sam dodati slatko vrhnje, ne volim tamnu kavu.
    Ali ja bih mogla tog ulja bez problema maznuti solo, žličicu, dvije. Ok mi je, nije bačena lova.
    Malo sam se i namazala po rukama.

  42. #1342
    evey's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    190

    Default

    Quote Originally Posted by Dijana View Post
    Evo ja skuvala "kavu". Čekam da mi neka dobra duša odgovori jel se s kavom kombinira ulje i vrhnje ili ide samo ulje?
    Pijem ja s vrhnjem i kokosovim uljem

    Dakle, količina kave za veliku šalicu, valjda oko 1,5 -2 turske kave. Dok kuham zajedno s kavom stavim 2/3 - 1/2 kavene žličice cimeta i 1 kavenu žličicu kakaa u prahu. U kavu stavljam 2 - 3 čajne žličice kokosovog ulja + cca pol dl slatkog vrhnja (a vjerojatno i malo više). Sve to prefino zamiriše, a i ima dobar okus.

  43. #1343
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    evey fala, ajde probat ću i to, volim i cimet i kakao.

  44. #1344
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Dijana View Post
    Ispričavam se na možebitno glupim pitanjima, a ovo će možda nadmašiti sva dosadašnja: je li u tu kavu stavljate i slatko vrhnje ili
    samo k. ulje?
    Ja pijem bijelu kavu, čisto mlijeko + instant kava. I onda ako me uhvati inspiracija dodam nešto unutra tipa kokosovo (ako imam), ili slatko vrhnje može, cimet može. To ako mi se pije varijacija

    Quote Originally Posted by Dijana View Post
    M
    Ali ja bih mogla tog ulja bez problema maznuti solo, žličicu, dvije. Ok mi je, nije bačena lova.
    Malo sam se i namazala po rukama.
    Par žlica kokosovog ulja se preporuča pojesti dnevno u terapeutske svrhe (ono anti virus, bakterija, gljivica itd), tako da definitivno nije bačena lova

  45. #1345
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Ja pijem instant kavu 2 čajne žl+1,5 dl vode+ malo mlijeka i 1 žl ulja.
    Dobro ste me sjetile idem kupiti cimet ali pravi u bio&bio.

  46. #1346
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Ja pijem bijelu kavu, čisto mlijeko + instant kava. I onda ako me uhvati inspiracija dodam nešto unutra tipa kokosovo (ako imam), ili slatko vrhnje može, cimet može. To ako mi se pije varijacija



    Par žlica kokosovog ulja se preporuča pojesti dnevno u terapeutske svrhe (ono anti virus, bakterija, gljivica itd), tako da definitivno nije bačena lova
    anchie i druge cure, jedno pitanje:
    cula sam da neki ljudi uzimaju kokosovo ulje za poboljsanje mozdanih funkcija i protiv demencije?
    ima li nesto u tome?

  47. #1347
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Koliko sam ja uspjela poloviti, ketogena dijeta je ta koja pomaže s Alzheimerom i čini se da mozak preferira taj oblik energije generalno, a kokosovo ulje poboljšava (ubrzava) stvaranje ketona

  48. #1348
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Ajme što je ovo ulje fino! Sad sam maznula malo s bademima. Neću se navući na kokos kavu, ali kombinacija badem-kokosovo ulje mi je
    prefina. U biti, rafello, ništa drugo.

  49. #1349
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    Quote Originally Posted by Dijana View Post
    Ispričavam se na možebitno glupim pitanjima, a ovo će možda nadmašiti sva dosadašnja: je li u tu kavu stavljate i slatko vrhnje ili
    samo k. ulje?
    ja totalni pocetnik u lchf-u i pijem bez problema zlicicu instant kave sa stevijom, mlijekom i zlicicom kokos ulja (sve zmiksam) i ok mi je

  50. #1350
    Tiziana's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    1,287

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Ako si na lchf-u, onda nema straha od debljanja s tom čokoladom (pogotovo ako je napravljena sa steviom ili minimalno meda)
    Prelijepe vijesti! Iznajesti se cokolade bez osjecaja krivnje! Cim nadjem to ulje moram probati!

Page 27 of 36 FirstFirst ... 172526272829 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •