to je kalorijska bombapa ako hoces smrsaviti ne pretjeruj.
to je kalorijska bombapa ako hoces smrsaviti ne pretjeruj.
jutros - voćni šejk sa slatkim vrhnjem
ručak - juha sa hrpom mesa i kupusa
večeras - ništa
+ nekoliko kokos kuglica koje se meni nije dalo valjat pa sam napravila kokos kocke![]()
kaRfiol zapece u pecnici sa kis vrhnjem i jajima
Zapecena brokula s mozzarelom, plaći file zapecena s mozzarelom.
Sutra pečen batkovi, tikvice varivo
Mljeveno pureće meso sa špinatom, prodinstano sa lukom i mrkvom, gore posložena tvrdo kuhana jaja, preliveno sa vrhnjom i sirom i zapečeno, salata od cikle s lanenim uljem.
Jučer pile na soli, prilog špageti od tikvica, na mješavini maslaca i maslinovog ulja. Ja sam si dodala još soka od pečenja po tikvicama. + kiseli kupus
Danas, juha od juneće kosti. Glavno jelo - nasjeckala ostatke piletine od jučer, pomiješala s prokulicama, cvjetačom i mrkvom (prethodno sam napola na pari skuhala), zalila s vrhnjem i naribala sira gore pa zapekla u pečnici.+ kiseli kupus kao salata
Posljednje uređivanje od evey : 06.10.2013. at 14:46
Hobotnica na salatu s tvrdo kuhanim jajima + brdo zelene salate. Nakon toga avokado-kakao puding
Najbolji recept za džem - svježe voće izmiksati i dodati chia sjemenke unutra. Ja dodam i vanilije (li još nekog začina, ovisno o čega je "džem"), obično ne dodajem nikakav zaslađivač. Zadnji put sam radila sa šumskim voćem, pa sam dodala 4 datulje, one su super za zasladiti. Prefino je
Evo kako to izgleda
i koliko ti to traje?
A ne znam, nikad nije propaloMože biti par dana u frižideru rekla bih. Ono može koliko može i samo svježe voće izmiksano. Ja sam svoj radila u subotu čini mi se, i jučer sam pojela zadnji dio iz teglice.
Ženska na ovom linku kažeTo je ono treba ti, napraviš si za pol sata džem i pojedeš ga tad i nekad uskoro. I nije to velika količina, od jednog ledovog smrznutog šumskog voća dobila sam malu teglicu punu. To odleti u sekundi obzirom da možeš žlicom jestiHi Amanda, I am glad you like the recipe. You can add a little lemon juice I have kept mine in the fridge for a week without any problems,![]()
meni je to bezveze. Ja volim voće i to sirovo. Svrha džema je da ga jedeš kada nemaš svježeg voća- tako da ne znam za šta bih ovo koristila
ne znam zbilja
ja jedem mnoge stvari samo zato što su mi fine
za LCHF palačinke, za LCHF kruh.. ono za šta god bi koristila pravi pekmez. I sada kad ima voća mi imamo domaćeg pekmeza i jedemo (ili bolje rečeno jedU) ga nevezano za voće. Tako da to mi nije neki argument.Drugi mi je feeling pojesti šumsko voće, a drugi to isto šumsko voće namazati na palačinku i oblizati setako da kao što reče kavofob, neke stvari jedem jer su mi fiiiineeee
![]()
niste me uvjerile - možda zato jer ne radim niti jedem Lchf palačinke
Ja volim pojesti kruh s džemom. I ovo mi je presuper verzija kad mi se jede slatko - "kruh", maslac i taj džem![]()
da, svi smo različiti. ovo bi bilo za MMa. ja džem volim jesti žlicom. S kruhom ga nikad ne jedem.
Jučer saft od paradajza i kozica na tikvica-špagetima.
Danas varivo od poriluka i tikve.
za veceru cu po 1. x napraviti pomfrit od butternut tikve
http://www.coolinarika.com/recept/po...tternut-tikve/
istu stvar možeš raditi i na tavi uz minimalno ulja, ne treba više od 10 minuta za peč
o da, čak se i mom mužu sviđa bundeva-pomfri. njam!
možete mi dati ideju što da MD jede tijekom dana, on je naime cijeli dan u autu pa nema mogućnosti za pravi ručak.
osim voća, naravno.
odlučio je da će izbjegavati pekare (a i ja bih trebala opet)![]()
Moj gablec često bude sir i vrhnje s malo špeka ili napravim salatu od rajčica/paprike/zelja/rikule/kristalke s malo tvrdog sira i kuhanim jajima i zalijem s dressingom od mas. ulja, octa i soli, nekad dodam kefir.
Napravim shake od kefira, lanenih sjemenki, malina, žlice meda, za glad nekada stavim žlicu mekinja ali češće ne, i najvažnije kokosovo ulje ili maslac.
Ili sendvič u velikim listovima salate.
Napravim dan ranije zapečeno povrće u vidu lazanji i to je fino hladno a i lako se prenosi.
Nakon takvog gableca sita sam do 17-18 sati.
jučer sam isprobala caponatu, doduše malo modificiranu i domaće kobase.
Jako fino.
Danas sam radila ovo http://www.gastro.hr/Pecena-piletina...evom-7013.aspx
Uz male izmjene - pureći batak, bez tikvice, malo komorača. Koristila sam hokaido bundevu.
Bilo je odlično.
Posljednje uređivanje od evey : 19.10.2013. at 17:50
dakle imam more rog paprika, dio sam ispekla i stavila u duboki a za ostatak smiščjam svaki dan recepte..
U nedjelju sam prepolovila rogice, napravila filu od sitno narezanih paprika, slanine,poriluka,češnjaka, labneha i vrhnja. Napunila paprike i pekla jedno 20 minuta, pred kraj sam stavila malo tvrdog sira na vrh.
Odlično, jako ukusno toplo no hladno još bolje.
Sad bi rpavila ovehttp://www.coolinarika.com/recept/pl...rog-paprikama/
Jel imate ideju što staviti umjesto brašna?
kad pravite kruh,koliko sode bikarbone treba umjesat s kefirom da glumi prasak za pecivo?
evo su mi se fine lepinjice iz LCHF kuharice spljostile...cekam da se ohlade pa da provam ali ne izgledaju obecavajuce,ni blizu ko na slici...
dosada se nisam usudila peci nijedan kruh jer su mi sastojci malo skupi za promasaje....
i,da kako cistite mlinac poslije mljevenja,jaaako se sve ljepi od masnoca iz sjemenki/oraha?
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 26.10.2013. at 23:49
od svih tih kruhova ja sam sebi slozila najjeftiniju i najbrzu vatijantu: dva jaja, soli, maslaca odokativno (žlicu, dvije, moze i ulje), četvrtinu vrecice praska za pecivo, mjesavina kokosovog brasna, lanenih sjemenki i sezama (kada imam, dodam badema, oraha...svejedno). Žlicom stavljam hrpice u tepsiju, pece se desetak minuta.
dugo već virkam na ovaj topik, i nakon što sam neki dan skontala da ako ovako nastavim, u martu neću imati u čemu na posao, odlučila sam da vam se pridružim...ovako više ne mogu...nadam se da ću i ustrajati u svojoj namjeri, ako i kad posustanem obratit ću se vama...
štreberski sam iščitala svih 31 stranicu al' opet imam par pitanja...zobene mekinje sam našla samo sa klicama, je li mogu te?vegeta ne dolazi u obzir (ima šećer u njoj)?za vegetu pitam radi mm...prilagodila bih i njemu ishranu, a on voli vegetu...turska sa steviom i što masnijim mlijekom?ne bih sa slatkim vrhnjem...možda su pitanja bezveze, oprostite, nova sam...
Vegeta je puna pojačivaća okusa koji je gadna kemija i uzrokuje ovisnost, glavobolje.
Sa klicama ne ide..imaju previše ugljikohidrata.
Ja stavim mlijeka u kavu, ako imam domaćeg, što su rijetki petki, a ako ne onda od Veronike i ne grizem se zbog toga, malo pijem pa me deci mlijeka u 2 dana ne brine.
Da si bliže dala bi ti korjen ljupčca https://www.google.hr/#q=ljup%C4%8Dac&spell=1 ja to kristim umjesto vegete jer ima intenzivan miris, korism naravno lišće koje iznikne.
Skužila sam da ako koristim kupovno meso treba mu hrpu stvari dodati a kad uzmem komadić domaćeg miriši fino za poluditi i ne zahtjeva puno začina.
hvala ribice...
nisam znala da je vegeta toliko zlo...inače, ja je ne volim, nego je mm još od svekija pokupio tu naviku...izbjegavam je gdje mogu, ali izgleda da će sada biti sve bez nje...
pokušat ću nabavljati domaće mlijeko i sireve...bar živim u mjestašcu okruženom selima pa se možda i snađem...inače i ja mlijeko pijem samo uz kavu, rijetko samo...ali zato ne mogu bez vrhnja, sira, vrhnja za kuhanje...i sada mi se osnova ishrane sastoji od mesa i salata, ali mnooogooo slatkiša i kruha...ovisnik sam o lošim UH a znam da se debljam od njih...ma začas ogladnim...
još jedno pitanjce...koriste se hladno prešana ulja?može li ono obično maslinovo, dakle ne ekstra djevičansko?koje ulje ima neutralniji okus, bučino ili laneno?do sada ih nisam koristila, pa ne znam...
Trabalo bi biti extra djevičansko jer su ostala dosta mješana s nepoželjnim uljima..treba neko vrijeme ali se navikne na miris.
Bučino je meni intenzivnije od maslinovog a iskreno laneno nisam probala.
Ja koristim dosta mast u kuhanju a s maslinovim začinim salate i klasika preko ribe, blitve i dr povrća na lešo.
Ja moram ovdje napisati da sam u trideset i nekoj dkužila da je dinstani kupus ukusan. Dosta mi je već bilo kupusa na salatu i kelja na lešo pa sam zdinstala kupus.
Upravo sam se najela pilećih jetrica i tog kupusa, jako fino.
Jel ima tko ideje za kelj. Inače mi je najdraže varivo sa krumpirom ili popečci u koje ide dosta brašna. Nekidan sam probala napraviti popečke od jaja, mješavine smljevenih sjemenki i pirea od kelja ali mi i nije bilo nešto.
Ja od kelja jedino radim kelj na lešo s malo krumpira, s finim maslinjakom i bijelim lukom. I to mi svi doma jedu.
Kao prilog tome super su mi pileća prsa na gril tavi, prethodno marinirana masl. uljem i bijelim lukom u prahu. POslije
se opet poliju s masl. uljem. Jel se vidi da se mi utapamo u maslinovom ulju?![]()
Posljednje uređivanje od Dijana : 29.10.2013. at 14:54
nabujak od kelja
Dinstas mljeveno meso, dodaš začine i pred kraj žumanjke.
Kelj izrežeš na trakice i prokuhaš u slanoj vodi.
Istučeš bjelanjke.
Sve zajedno izmješaš i staviš u namazanu vatrostalnu, pečeš oko 20 tak minuta, izvadiš, naribaš sir i vratiš u pećnicu da se sir rastopi i zapeče.
Ovo kod mene jedu svi, iako nisu ljubitelji kelja.
moji vole i te popečke ali to mi nije sada prihvatljivo.
Našla sam neke kao sarmice pa sve zapečenosa bešamelom, ok mogla bi vrhnje staviti ali to mi je prekoplicirano. Možda neku musaku.
ne znam kolko ce se ovaj recept uklopiti/nova,pripremam se promijeniti jelovnik,tek proucavam
ja ih radim ovako i nestaju brze od mesnatih
1 kg kelja-oprati,skuhati u slanoj vodi,dobro ocijediti,iskosati
ubaciti-1 jaje
sol biber
1zlicu kosanog persina
malo kosanog cesnjaka
1-2 zemlje namocene u mlijeku i ocijedene/prilagodite svoje pogacice
1 zlica brasna-mozda bi se mogle ubaciti zobene pahuljice
na masti isprziti 1 manju glavicu luka,da malo posmedi
ubaciti u smjesu,sve dobro izmijesati i ostaviti da se sastojci prozmu/savrseno je bar 1-2 h
ovi se *fasiranci inace klasicno pohaju,ali ja ih obicno uvaljam u prezle i przim na ulju
caka za izvrstan okus je przrni luk na masti/inace stari recept-probajte
mislim da bi bili fini i zapeceni u rolu sa vrhnjem i sirom,kolko sam pokopcala ovj nacin prehrane
hvala na receptu.
tako nekako ja pravim svoje popečke i probala sam improvizirati nešto sa samljevenim sjemenkama, jajima i sirom ali meni nije odgovrarao okus.
Ovaj nabujak moram probati.
ja cu za rucak/veceru ovo
http://istineilaziohrani.blogspot.co...na-salatu.html
može i musaka od kelja.
dinstano mljeveno na luku s lovorom, blanširani cijeli listovi kelja pa slažeš musaku i zaliješ domaćim vrhnjem. fino je i hladno
u toj musaki (ja to zovem lazanje od kelja) se ja i MM davimo, odlicna je!
A što koristite umjesto kruha?
Recimo voljela bih ujutro pojesti kiselo vrhnje namazano na kruhu.
A sad ću ja- smije li se domaci ajvar jesti po LCHF/ naravno žlicom
Ne vidim razloga zašto ne, ali eto da pitam