Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Smršaviti? Kako?Akupunktura?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Smršaviti? Kako?Akupunktura?

Dosad su mi sve dijete uzaludno prolazile, Atkinsonova, suhe šljive, itd...Nisam osoba koja može sve izdržati. Kada ne jedem onda sam čangrizava.....Inače, imam suvišnih 7-8 kilograma od prije nego sam zatrudnila(sin mi ima 2.5 godine).
    Mislila sam da ću se vratiti na svoj konfekcijski br. 40, ali sam stalno na 42. Krenula sam na aerobik( već 5 mjeseci idem), koji ima i dinamike i tehnike pilatesa, vozim bicikl, vozim role, trčim za djetetom....ali ništa od ovoga ne pomaže...pila sam i tablete od bromelana( na bazi ananasa) pa nisam niti gram smršavila, pijem sad neki čaj od holiplanta....sada razmišljam o akupunkturi, zanima me je li netko imao slično iskustvo(lokacija Zagreb)??

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dr. Car je zakon za akupunktutru i mršavljenje!
    Jedna prijateljica je u dva mjeseca izgubila 16 kg, druga 30 u pola godine, treća 6 kg za 12 dana... Niz je dugačak, ali ni muke nisu ništa manje!
    Ako hoćeš detalje, javi se na pm!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam jako smršavila pomoću Herbalife proizvoda.

Ali - da ne bi ispala reklama - ne bih to nikome preporučila, a pogotovo ne tebi jer nemaš baš tako puno kila previše. Mislim da bi tebi bilo sasvim dovoljno da promijeniš način prehrane (jako dobro znam da je to lako reći a teško učiniti ).

E da, išla sam i na akupunkturu, ali to je bilo jako davno. Stavili su mi iglice i nisam dva tjedna ništa jela, osim sokova.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jaisto imam 8 kg viška koje nikako da skinem no pročitala sam na forumu o onoj djeti 4 dana koja traje 90 dana pa sam sada na njoj no ne striktno .Trudim se ujutro jesti samo voće a onda na kombiniram ugljikohidrate i bjelančevine u istom obroku pa ćemo vidjeti.Inače moja prijateljica u Zagrebu je isto išla na akupunkturu i smršavila je no brzo je vratila kile pa neznam da li je to rješenje.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na žalost to je krajnji rezultat svake dijete. Osim psiholoških uzroka, tu su i metabolički: na dijeti se smanji unos kalorija, tijelo na to reagira štednjom energije (zato se smanjuje brzina gubljenja kila i onda stane), i kad prestaneš s dijetom em si željna sve hrane koje si se odricala, em tijelo troši manje nego je trošilo prije dijete, pa se sve brže primi. I zato obično priča završi sa kojom kilom više nego prije dijete.
    Jedina osoba koju znam da je uspjela zadržati izgubljene kile (i to poveći broj, mislim barem 15) je moja prijateljica koja je prešla na makrobiotiku. To su jednostavno namirnice koje su same po sebi slabo kalorične (vrlo malo masnoća) a voluminozne i vlaknaste (povrće, cjelovite žitarice). Ali to zahtijeva promjenu načina života a ne samo kuhanja. Da bi se ispravno hranili a ne razbolili treba proći tečajeve ili pročitati puno knjiga o tome i tog se držati bar prvo vrijeme dok se ne dobije osjećaj za kombiniranje namirnica.
    Ja sam puno puta dobila i izgubila kile (redovito se debljam zimi bar 3-5 kg i onda nekad skinem, nekad ne i tako kilaža raste...) a nakon ova 2 poroda 9 odnosno 10 kg. Sad sam nakon 4 godine apstinencije već skoro godinu dana opet pušač ali ni to nije pomoglo. I ja sam prilično očajna. Morala bi skinuti bar 10, a po mogućnosti i 15 kg.
    No iz iskustva: najbolji rezultati su mi bili ako sam se samo nastojala hraniti zdravo - dakle izbaciti slatkiše osim malo crne čokolade i 1-2 domaća kolača, gadne masti (majoneza, namazi, lisnato tijesto, forneti i sl), bijeli kruh (može graham ali malo), saftove (osim šalše domaće s malo ulja). I ne jesti navečer (neizvedivo za dojilje i sve druge koji se noću bude). I nikad se ne prejedati da se želudac ne rasteže.
    Meso/riba i povrće neograničeno, integralne žitarice za popuniti, voće vodenasto neograničeno, banane, smokve i slatko grožđe umjereno.
    Ali zapravo ništa ne moraš izbaciti skroz, ako ti baš dođe pojedeš malo. Ne ide naročito brzo, ali nisi gladna, nećeš se razboliti i zapravo bi trebala tako jesti i dalje (
    Ja sad imam lonac čarobne juhe pa ću je kombinirati malo s drugom hranom da je pojedem manje. A ta juha je povrće i malo žitarica. I ne mogu se držati režima koji je uz nju propisan, ali ne može mi škoditi samo juha uz običnu prehranu.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja spadam u skupinu koja se bori s kilama, a kaj je najgore ja sam nakon poroda smršavila i udebljala se kada sam počela raditi, jer mi je glavni obrok bio navečer
    E sad probala sam onu dijetu od 4 dana koja traje 90 dana i nisam zdurala Uglavnom, već me to počelo malo opterećivati, jer bi morala 10 kg smršaviti, nisam nikada imala kila koliko sada.
    E znam da mi ovo nije dobro, ali ja sam od ponedjeljka počela jesti tako da ujutro pojedem neko malo pecivo, pijem puno vode, ručam naposlu oko podneva, popodne jedem isključivo voće, opet dosta vode i tako. Neznam dali će rezultata biti, nadam se da hoće
    Nego, kak se radi ta čarobna juha, ako mi netko može dati recept, i kaj se uz nju može jesti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji mama i tata su skinuli po 30 kg za 6 mjeseci. Isli su kod Vesne Nagy. Ona je sada ja milim negdje u Frankpanskoj

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I za nju sam čula da je odlična, ali ona je "varijanta sokići".
    Čovjek se poželi žvakanja :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam u zadnje vrijeme čula da jako puno ljudi hvali prehranu po 'Zoni' - ja osobno nemam baš dobro mišljenje o tome, ali eto, možda bi nekome odgovaralo - to je koliko shvaćam visoko proteinska prehrana pa se vjerojatno lako mršavi a ne gladuje se (ali nije čisto proteinski princip kao u Atkinsovoj dijeti). No, čula sam dosta dobra iskustva baš što se mršavljenja tiče.

Ja sam, btw, super a bezbolno smršavila kad sam bila na makrobiotičkoj dijeti - na koju nisam išla radi mršavljenja.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo još jedne informacije.Imam prijatelja koji je u 6mj.smršavio 50 kg.Pitala sam ga kako a on reče : Ujutro samo voće a poslije samo kombiniranje hrane stime da je on izbacio meso i tako gura već 2 g.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Mršavljenje

Ja sam jedna od onih koja se već duže vrijeme bori s viškom kila, i inače sam malo bucmasta, ali po zimi još uvijek natučem kile, pa do ljeta skidam, da se mogu skinuti u badić. Pirje dvije godine, točno kad sam krenula na proljetnu dijetu ostala trudna, natukla u trudnoći 13 kila, izgubila 8 do povratka iz rodilišta, i onda opet krenula u debljanje.

Prošlo ljeto, nakon što mi je MM rekao da izgledam kao gospođa s troje djece koja je stalno za štednjakom, odlučila nešto poduzeti. Saznala sam za jednu doktoricu u Sesvetama koja radi akupunkturu, i ima fantastične rezultate. Uglavnom, krenula i izgubila 9 kila u 1 mjesec, koje sam naravno vratila do sada, i sada sam krenula ponovo. Ona je, za razliku od gore spomenutih, puno jeftinija, i čini mi se da ima puno bolje rezultate, jer joj dijeta nije tako luđačka (ja sam, naime, probala i dr. Cara i dr. Nagy). Prehrana se sastoji u tome da jedeš koliko hoćeš mesa (piletine, puretine, lungića i slično nemasno), povrća, osim cikle i mrkve, light jogurta i mlijeka, limun i jagode. Ide se dva puta tjedno na pikanje, a cijena je 50 kuna. Jedini bed je što je užasna gužva, pa se obično čeka na red, a meni niti Sesvete baš nisu usput. No iz mog iskustva stvarno prestaneš biti gladan. Kod ženske dolaze ljudi i zvan Zagreba, navodno je jako poznata i stvarno ima dobre rezultate, a niti dijeta joj nije strašna, kao npr. ona od Cara (500 kalorija).

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala vam na pomoći, nekako je lakše kada čuješ da nisi jedini koji se bori. Naime, još nisam odustala od akupunkture, ali jučer sam poduzela značajn korak. Naime, otišla sam u Turbolimach na Žitnjaku i kupila si bicikl, košaru za dijete i kacigu, i vozili smo se 2 sata...Sad je lijepo vrijeme i spojila sma ugodno s korisnim..još kad bih vas sve poslušala, da smanjim količinu, možda bi rezulati i došli sami ali se zadržali dugoročno....zato bih voljela da se organiziramo kao mame, npr. jedan dan u tjednu (npr četvrtak popodne) da se nađemo sa svojom dječicom u Maksimiru i vozimo i sebe i svoju dječicu, popijemo kavicu, a djeca nam se skupa igraju....šta mislite o tome.....

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ufff, a kako doći do Maksimira? Ja nisam nikad vozila dečke na biciklu, stariji već pomalo vozi sam (i trenira tatu koji trči pokraj). Nisam takav vozač da se usudim čak ni po M. a kamoli po ulici. Nisam sjela na bicikl od kad sam prvi put bila trudna (prije skoro 6 godina). A baš bi rado. Što se tiče kave, uz moje klince - nema šanse od kad su izašli iz kolica.
    A čarobna juha - meni je kuha mama (ona stalno smišlja kako da ja smršavim - cijeli život je vitka i strašno joj je kad me vidi ovakvu, ali ja sam na tatinu mamu po građi i metabolizmu). Uglavnom u nju obavezno idu zelje, luk i celer, mrkva, peršin, možeš vjerojatno staviti i drugo, a uz to i (na veliki lonac juhe) ide i šalica ječmene kaše - tako da ima nešto za žvakati. Ukusno je ali za 3 dana dosadi. Originalno se uz tu juhu po danima jedu različite namirnice,ne znam napamet , pogledat ću ako nađem.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cure, imate danas dobar prilog u Jutarnjem!!!

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo sam taj prilog malo prolistala, i nije loš. Uglavnom, brze i stroge dijete imaju manu yo-yo, odnosno u kratkom periodu se kile ponovno vrate. Ima par vrsta dijeta, uglavnom baziranih na povrću, voću, ribi i mesu, ali naravno na manje masnoca i tako. Također je interesantna dijeta s bodovima, svaki dan možeš unjeti određeni broj bodova, točno postoji tabela koliko što ima bodova. Pa tko voli nek izvoli............

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno tražim kolegicu

Ja još dojim pa me dr. Car i ostali ne šljive. Ja sam se udebljala 25 kg u trudnoći na 5 viška od prije, skinula 7, pa još pet , pa vratila pet i tako već godinu i pol. S obzirom da ne smijem radikalno nego pametno i postupno zbog dojenja, a i inače mislim da su prečice možda riskantne rado bih se udružila s nekim ko ima sličan cilj pa da si mailamo tjedno rezultate uspoređujemo dijete i vježbanja. Možda pomogne da od dijete napravimo malu igru kao u weight watch klubovima , samo preko maila. Ako ima netko javite se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po meni trebala bi totalno promijeniti svoje zivotne navike, od vjezbanja do prehrane

mozes ti sebe namotivirati i pregurati dijetu ali kile ce se ponovo vratiti upravo zbog toga sto ces se vratiti na staro ponasanje

pokusaj si svako tjedan, ili svakih 2 tjedana uvesti neku novu zdravu naviku, sitnice tipa, ujutro se probudis, popijes casu vode i odes u setnju

(sa joggingom cekaj jer ako si bas krupnija mozes se trcanjem ugurati u ozljede zglobova i tetiva. cak i kad kasnije pocnes trcati u pocetku trci recimo 30 sekundi, najvise 1 minutu pa 2-3 minute hodanja i jako postupno povecavas sekunde trcanja)

kreni sa sitnim promjenama u prehrani, recimo kad radis pire izbaci puter, ostani samo na mlijeku, pa se s vremenom dovedi do toga da jedes samo skuhani krumpir (kuhaj ga u ljusci jer guljenjem skidas najkvalitetniji dio, ono odmah ispod kore). mozes poceti piti samo vodu, izbaci sokove. izbaci sol, secer, izbaci przeno, pokusaj se prebaciti na kuhano. povrce koje kuhas, prokuhaj samo kratko tao da ti ostane sto vise hranjivih tvari, pokusaj uvesti sto vise sirovog povrca i voca (vlakna daju osjecaj sitosti)

a da, nemoj bas jesti grozdje i banane

sitna fora za ucvrscivanje trbusnih misica je da samo doknesto radis uvuces trbuh sto vise mozes, uspravis se i drzi tako neko vrijeme zategnuto. pokusavaj to raditi sto cesce, pomaze skoro ko trbusnjaci

(ovo sam pisala u strci ne pada mi nista vise na pamet ovak na brzinu)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

citam ponovo, sam da vam velim da su ove divljacke dijete shock za metabolizam i organizam, mozete se na brzinu uvaliti u probleme sa zdravnjem

pokusajte si izmjeniti brojeve telefona, ili otvorite rubriku na forumu pa jednostavno jedna drugoj dajte podrsku za svaki dan, malo po malo

i nikad mi nece biti jasno zbog cega zene tako manijakalno zele biti mrsave, pa nekim ljudima kile jednostavno pasu, dobro im stoje i jednostavno su dio njih

premda kod nas nude tonu cudotvornih sredstava za gubitak kila normalno je biti i okrugao, ima hrpa ducana za punije i to u svim mogucim bojama i uredno vidis okrugle tete u kratkim hlacama ili suknjicama i meni je to bas simpa

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja bih samo dodala, naravno ako možeš u jutro na tašte popiti limunadu bez šećera ili pojesti jabuku ili jabučni ocat (čepić) razrijeđen sa vodom i onda ništa pola sata jesti. Ja sam pobornik ne drastičnih djeta već postepeno smanjivanje obroka i smanjen unos masnoća. Npr. kao što je ne znam koja cura napisala u pire umjesto putra samo mlijeko.
    Inače se to po mojoj konstituciji sada ne bi moglo reći da ovo gore pomaže, nekada je pomagalo, a sada ne pomaže jer jedem neograničene količine čokolade i u gluho doba noći. ali čitam vas pa mi možda jednog dana proradi neki novi klik u mozgu čokolada

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znam par žena koje ne vole čokoladu. Znate zašto? U djetinjstvu im je jednom jako pozlilo od previše čokolade. Da probamo? Možda pali i u ovoj dobi?
    Meni inače od ničeg jestivog ne može pozliti, ali ako se potrudim, recimo kilu-dvije raznih čokolada da mi ne dosadi..
    Je li netko probao?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a pokusaj, 100 grama cokolade ti je oko 500 kalorija, za to trebas trcati oko 2 sata

znaci ak maknes jedno 2 kile ..........

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kao kvalificirana bucka, moram reći da nema baš ništa simpatično u vezi s debljinom :wink: ( makar prodaju zgodnu i šarenu odjeću za debele ). Debljina nije neko "stanje" nego bolest, i to ne samo tijela već i uma. Većina debelih ljudi jede opsesivno, dakle razviju određeni stupanj ovisnosti o određenoj hrani ( meni je to isto kao i ovisnost o alkoholu, drogi ili cigareti ), a također imaju i neki poremećaj metabolizma ...

Rješenje problema debljine uopće nije jednostavno. Pouke tipa "manje jedi i više se kreći" kod nas jednostavno ne pale. Sve to klapa do određene mjere...evo recimo ja sam prije nekih 8 godina od debeljuce pala na gotovo anoreksičarsku težinu, teškom mukom je održavala oko godinu dana, zatim u trudnoći ponovo nabacila kile...nakon trudnoće ponovo idealne mjere....i druga trudnoća ponovo igre bez granica (čitaj : jedi koliko možeš) i evo me sad opet sa nešto (dosta) kg viška. Nemoram ni spomenut da sam ponovo na dijeti...

Znam, znam...ne treba ići na dijetu nego zdrava prehrana treba postat stil života...sve mi je to jasno...ali u teoriji

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A Pikula...ona će imat još jednu bebicu, pa je izgleda skrenula misli s mršavljenja na puno veselije stvari

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nesto mi nije jasno s akupunkturom - kako je moguce da se kile ne vrate. Naime, nisam ja debela ni od cega. Naravno da previse jedem, premalo se krecem, nemam neke zdrave navike koje bi trebala imati. I sad recimo odem na akupunkturu i skinem x kila u relativno malo vremena, i nakon toga jedem nesto manje, ali u osnovi zivim jednako nezdravo kao i prije. Kako je moguce da se kile ne vrate, a od nekoliko sam cura cula da im se nisu vratile. Naravno da cuda ne postoje, ali ovo bi bilo prilicno blizu definiciji cuda. :D
    Drugo, da li se akupunkturom stimuliraju i neke tockice koje pomazu manjem osjecaju gladi? To bi cijeli postupak cinilo laksim, pretpostavljam da je to sastavni dio tretmana. Ne mislim da mogu proci bez gladovanja, ali bas bi zato i isla na ak., da gladovanje mogu lakse podnijeti. Zna li netko?
    Lora

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Smisao akupunkture i jest` da ti umanji osjećaj gladi, nervozu, eventualne nesvjestice...
    Ako i dalje nastaviš istim "sistemom" hranjenja, naravno da će ti se kilogrami vratiti
    Naravno, ovisi o tome koliko dugo su se skupljali - ako je taj proces "nagomilavanja" trajao godinama i ako su loše prehrambene navike sastavni dio tvojega načina života, bit će puno teže.
    Međutim, uslijed te rigorozne dijete (500kcal dnevno) i pravilnih kombinacija namirnica... nekako i sama shvatiš koliko se bolje osjećaš... pa se počneš pridržavati toga.
    Ako si zamislila da ćeš imati iglice u ušima i "drapati" po špeku i luku... :D
    Neće moći!
    Akupunktura će ti pomoći samo ako si i SAMA odlučila promijeniti način življenja (čitaj, prehrane i fizičkog kretanja) - ona će dati impuls, početni poticaj...
    Dalje ćeš, nažalost, morati sama

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I, još nešto!
    Nakon što u kratkom roku uspiješ doći do (više ili manje) željene težine... nekako ti je poslije žao sve to upropastiti. Jer, baš si stala u najdraže traperice :wink:

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala Orka, to je ono sto sam trebala (i htjela) cuti. Mislim da cu se svakako upustiti u to, samo kad prestanem dojiti. Javit cu rezultate!!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam vam isto u stalnoj borbi s' hranom, nisam nikad' bila u stanju da doziram. Ako ne jedem, onda zaista ne jedem, i imam problema sa secerom jer sam neuhranjena. Ne rijetko mi se u djetinjstvu i pubertetu desavalo da se onesvjestim ... Imedju perioda nejela onda kod mene idu periodi trpanja, kad' ja jedem k'o mahnita. Pa se utovim i po 10-15 kg. Od stabilnog stanja na nekih 60kg (konf. brioj 36/38) prije druge trudnoce sam sad' na 65-68 kg. (broj 40/42).
    Meni nista ne pomaze da skinem tih 5+kg jer ja jednostavno vooooooolim da jedem (osim u periodima ka'd to jednostavno ne radim, zasto ) Obzirom da imam prilicnoh problea s' zeludcom, znam da neke stvari ne smijem jesti ali ja to uredno radim iako znam da cu polije toga danima imati problema!!! A nije da jedem nezdravo, nasuprot!

Primjer: Vidim fantasticno paprike, kupim par kg. (jer ih ja pravo volim jesti), do kuce pojedem ca. 1kg poslije cega me 3 dana boli zeludac!!! Ne mogu si pomoci

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako smršaviti? jedino rješenje: hanzaplast za usta i vježbe odgurivanja punog tanjura od sebe.

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imam osobno iskustvo s Carom. I to dobro. On ima dobru filozofiju i opet ću mršavit kod njega ako mi bude trebalo. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smije li se pikati uz dojenje?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Treba izdvojiti vrijeme za sebe i vježbati.Nema zdrave dijete.Drugo su jako pretile osobe kojima je život ugrožen pa se sredstva ne biraju,ali ženama koje imaju višak do 15-20 kg vježba ce sigurno pomoći.Nema smisla tijelu oduzimati hranu koja služi i mozgu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mali laf prvotno napisa Vidi poruku
    Treba izdvojiti vrijeme za sebe i vježbati.Nema zdrave dijete.Drugo su jako pretile osobe kojima je život ugrožen pa se sredstva ne biraju,ali ženama koje imaju višak do 15-20 kg vježba ce sigurno pomoći.Nema smisla tijelu oduzimati hranu koja služi i mozgu.
    Naravno da ima zdrave dijete. Pravilna prehrana s manje kalorija, dakle ispravna redukcijska dijeta, upravo je to.

Nezdrave su obično tzv. čudotvorne dijete.

Vježbanje je bitno, ne samo zbog mršavljenja, ali teško da će itko izgubiti 20 kg samo vježbajući. Jer te kile su tu upravo zbog preobilne prehrane u kombinaciji s premalo potrošnje.
    Treba kombinirati vježbanje i pravilnu prehranu.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 06.05.2012. at 09:47

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    smije li se pikati uz dojenje?
    Prema svemu što sam pročitala, akupunktura ide s dojenjem. Negdje je preporučuju za povećanje količine mlijeka, ali i kod problema s učestalim mastitisima- čini se da utječe na let down, povećava razinu prolaktina.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da ima zdrave dijete. Pravilna prehrana s manje kalorija, dakle ispravna redukcijska dijeta, upravo je to.

Nezdrave su obično tzv. čudotvorne dijete.

Vježbanje je bitno, ne samo zbog mršavljenja, ali teško da će itko izgubiti 20 kg samo vježbajući. Jer te kile su tu upravo zbog preobilne prehrane u kombinaciji s premalo potrošnje.
    Treba kombinirati vježbanje i pravilnu prehranu.
    Veliki potpis.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jel to apricot bila orka?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Podižem temu...čujem da kod Močinića mršave..a to s 500 kalorija na dan o kojima vi pričate naprosto nije normalno- pa to zakonom treba kaznit ..to je jako opasno po zdravlje!!!!!!!
    Ja sam kod Močiniča išla prije jedno 15 godina i nisam ni grama izgubila....e sad kako netko tu tvrdi ako ćeš jesti samo voće,nećeš konbinirati ugljiko hidrate i bkelančevine, nećeš jesti kruh i mliječne prozvode izbjegavati večeru i vježbati vjerujem da ćeš smršati i bez iglica...ali tko bi se normalan tako hranio cijeli život!!!

Ja ne mogu smršavti već godinama...nakon poroda vratila sam se na svoju kilažu ali nakon 2,5g dojenja, po prestanku moje kile idu nenormalno gore...kontroliram i štitnjaču itd. sve ide u trbuh i izgledam ko trudnica...zadnju lovu sam dala za traku za trčanje ali ja 2 mjeseca nisam skinula ni grama već sam dobila još 2 kg- vejžbajući od 30-60 min dnevno (volim hodati)......razmišljam od testu na intoleranciju na hranu čim skupim lovu? Jel tko bio na tome.
    Inače protivnik sam dijeta- po meni čovjek moram jesti sve ali po malo, jer normalno ako se nakon dijete vrati staroj prehrani da se sve vraća.

Protivnik sam i toga da se navečer ne smije jesti, jer od kuda moje tijelo zna kad je noć a kad dan...ako sam noćni tip, ili ako radim noću-šta onda?
    Onda bi svi doktori i med.sestre imale 100kg!
    Mislim da tijelo zna što mu treba od hrane i to mu treba dati- nismo svi isti- naravno treba samo paziti na količinu.
    Nije istina da genetika, stres, ne spavanje (štitnjača) godine itd. ne utjeću na klilažu već samo hrana i ne kretanje.!!!
    Ja gotovo 10g svaki dan išla par kilometara na posao i s posla( oko sat i nešto dnevno) a onda radila na nogama i po12 sati- tijelo se naviklo na tu aktivnost i počelo se debljati (i ako sam vrlo malo jela, obično kuhano i zdravo, nosila bi i na posao) jednostavno imam osjećaj ako npr. dnevno u 1 godini svaki dan hodaš 6kg, da u idućoj moraš hodati bar 10kg ako se ne želiš udebljati!

Isto tako mislim da je za tijelo najbolji;hodanje, ples i plivanje- i pokoja masaža!

I ako ne vjerujem u akupunkturu previše mislim da bi mome tjelu trebao neki poticaj za mršavljenje jer ovako dalje ne može.
    Zanima me tko je ta doktorica u Sesvetama kod koje ste iše jer je ja ne mogu izgoolat?

Je li tko probao dijetu 4 satno tijelo Timothy Ferissa? (koliko sam skužila neki kažu da je super neki da tip samo kopira druge)http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-1...rosatno-tijelo

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e svašta http://www.forum.hr/showthread.php?t=192031&page=3

mislila sam da sam našla tu doktoricu ali šta nije ovo adresa doma zdravlja u Sesvetama
    Huber-Kozina Vesna, dr. med.
    Ninska 10
    10360 Sesvete
    Telefon: +385 (0)1 20 50 759
    Radno vrijeme:
    parni datumi - prije podne
    neparni datumi - poslije podn

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jel dr.Kozina ima možda privatnu ordinaciju i gdje-hvala