imam ih puno, nemamo običaj grickati suho voće , pa dajte prijedlog gdje da ih ukomponiram, u kakvu slasticu?
imam ih puno, nemamo običaj grickati suho voće , pa dajte prijedlog gdje da ih ukomponiram, u kakvu slasticu?
U strudlu od jabuka, biskupski kruh...
meni je prvo palo napamet da ih malo ostaviš u nekoj tekućini (alkohol, mlijeko, sok...) da fino nabubre i onda ih možeš pomiješati s jogurtom, sirom, vrhnjem, pudingom... i to jesti samo ili kao kremu uz neki biskvit.
možeš od njih napraviti preljev za sladoled ili puding (malo prokuhaš s tekućinom, može i u mikrovalnoj. šećer vjerojatno ne trebaš dodavati, jer sušene budu dosta slatke)
ja rekla malome da su to gumeni bomboni pa ih je zavolio![]()
MM ih pomiješa sa zobenima pa jede za doručak.
Mi inače volimo voćne kruhove pa to često radim (s bilo kojim suhim voćem). Imam jedan dobar recept za to po kojem uvijek radim. Mogu ti poslati na mail jer mi se ne da ovdje pisati.
A umak od brusnica? Savršen uz divljač ili, recimo, govedinu!Naravno, ako to volite. Mislim da bi mogla i nekakav džemić napraviti, ali nisam ekspert na tom području pa se neću gurati.
![]()
Ja imam fenomenalAn recept za keksice sa brusnicama i kikirikijem, ako hoces napisem kad budem za kompom, naporno s moba tikat. Za bozic sam ihdodala u savijscu sa sirom mjesto grozdjica koje mrzim.
Stavljam ih i u biskupski kruh. I u pasticadu. I u biti svuda di idu grozdjice,umjedto istih.
Htjela sam linkati ove kekse ranije, pa zaboravila. Super su http://www.joyofbaking.com/OatmealCookies.html
Ja ih navečer smočim u malo vode (a u drugu zdjelu smočim zobene), ujutro to pomiješam, dodam meda, mljevenih badema (lješnjaka) ribanu jabuku, malo cimeta, nekad malo i limuna - i eto ti zdravog doručka.
Jedino ne koristim stalno brusnice, nekad su tu i grožđice, suhe šljive, marelice...
Njami!
-U kuglof ili biskupski kruh s drugim sušenim voćem
-U muffine
-U kompot od jabuka (jedna šaka)
-U sve kolače i kekse gdje bi inače išle grožđice (umjesto ili kao dodatak)
-U zobene pahuljice
-Najpametnije - direktno u usta
Ja ih trošim bjesomučno, na dnevnoj bazi, pa ako baš ne znaš šta bi s njima
Inače sam njima zamijenila grožđice. Puno su mi bolje jer nisu onako preslatke.
hvala za recepte, dio sam utrošila na savijaču sa sirom, vrhnjam i brusnicama, a ostatak ću forsirati za doručak/večeru i u muffine..potrošit će se.
anchi pp -rado bi ti poslala dio ali nije to tolika količina da se isplati poštarina do zg.
A možeš i skuhati čaj pa onda pojesti to što ostane.
http://lecheflja.dobrahrana.jutarnji...ca-i-brusnica/ zgodan recept, kolač od rogašča s brusnicama, bez šećera.
evo još nešto što ću danas-sutra isprobati
ZAPEČENE PALAČINKE:
- Tijesto ta palačinke ( klasično od jaja, mlijeka, šećera i soli )
- 500 g svježeg sira
- 4 žlice meda
- 50 g brusnica
- 1 jaje
- vrhnje za premaz
Ispecite palačinke pa ih punite nadjevom. Nadjev pripremite od sira, jaja, meda i brusnica. sve sastojke zajedno pomiješajte i time mažite palačinke. Zarolajte ih i stavite u nauljen lim. Premažite ih slojem kiselog vrhnja i zapecite na 180 stupnjeva. Po želji ukrasite šećerom u prahu.