Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: što sa sušenim brusnicama

  1. #1
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno što sa sušenim brusnicama

    imam ih puno, nemamo običaj grickati suho voće , pa dajte prijedlog gdje da ih ukomponiram, u kakvu slasticu?

  2. #2
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    U strudlu od jabuka, biskupski kruh...

  3. #3
    Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Lokacija
    Negdje iznad duge
    Postovi
    640

    Početno

    meni je prvo palo napamet da ih malo ostaviš u nekoj tekućini (alkohol, mlijeko, sok...) da fino nabubre i onda ih možeš pomiješati s jogurtom, sirom, vrhnjem, pudingom... i to jesti samo ili kao kremu uz neki biskvit.
    možeš od njih napraviti preljev za sladoled ili puding (malo prokuhaš s tekućinom, može i u mikrovalnoj. šećer vjerojatno ne trebaš dodavati, jer sušene budu dosta slatke)

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    ja rekla malome da su to gumeni bomboni pa ih je zavolio

  5. #5
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    MM ih pomiješa sa zobenima pa jede za doručak.
    Mi inače volimo voćne kruhove pa to često radim (s bilo kojim suhim voćem). Imam jedan dobar recept za to po kojem uvijek radim. Mogu ti poslati na mail jer mi se ne da ovdje pisati.

    A umak od brusnica? Savršen uz divljač ili, recimo, govedinu! Naravno, ako to volite. Mislim da bi mogla i nekakav džemić napraviti, ali nisam ekspert na tom području pa se neću gurati.

  6. #6
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Ja imam fenomenalAn recept za keksice sa brusnicama i kikirikijem, ako hoces napisem kad budem za kompom, naporno s moba tikat. Za bozic sam ihdodala u savijscu sa sirom mjesto grozdjica koje mrzim.
    Stavljam ih i u biskupski kruh. I u pasticadu. I u biti svuda di idu grozdjice,umjedto istih.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Htjela sam linkati ove kekse ranije, pa zaboravila. Super su http://www.joyofbaking.com/OatmealCookies.html

  8. #8
    mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    916

    Početno

    Ja ih navečer smočim u malo vode (a u drugu zdjelu smočim zobene), ujutro to pomiješam, dodam meda, mljevenih badema (lješnjaka) ribanu jabuku, malo cimeta, nekad malo i limuna - i eto ti zdravog doručka.
    Jedino ne koristim stalno brusnice, nekad su tu i grožđice, suhe šljive, marelice...
    Njami!

  9. #9
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,968

    Početno

    -U kuglof ili biskupski kruh s drugim sušenim voćem
    -U muffine
    -U kompot od jabuka (jedna šaka)
    -U sve kolače i kekse gdje bi inače išle grožđice (umjesto ili kao dodatak)
    -U zobene pahuljice

    -Najpametnije - direktno u usta

  10. #10
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ja ih trošim bjesomučno, na dnevnoj bazi, pa ako baš ne znaš šta bi s njima

    Inače sam njima zamijenila grožđice. Puno su mi bolje jer nisu onako preslatke.

  11. #11
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    hvala za recepte, dio sam utrošila na savijaču sa sirom, vrhnjam i brusnicama, a ostatak ću forsirati za doručak/večeru i u muffine..potrošit će se.
    anchi pp -rado bi ti poslala dio ali nije to tolika količina da se isplati poštarina do zg.

  12. #12
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    A možeš i skuhati čaj pa onda pojesti to što ostane.

  13. #13
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    http://lecheflja.dobrahrana.jutarnji...ca-i-brusnica/ zgodan recept, kolač od rogašča s brusnicama, bez šećera.

  14. #14
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    evo još nešto što ću danas-sutra isprobati
    ZAPEČENE PALAČINKE:

    • Tijesto ta palačinke ( klasično od jaja, mlijeka, šećera i soli )
    • 500 g svježeg sira
    • 4 žlice meda
    • 50 g brusnica
    • 1 jaje
    • vrhnje za premaz

    Ispecite palačinke pa ih punite nadjevom. Nadjev pripremite od sira, jaja, meda i brusnica. sve sastojke zajedno pomiješajte i time mažite palačinke. Zarolajte ih i stavite u nauljen lim. Premažite ih slojem kiselog vrhnja i zapecite na 180 stupnjeva. Po želji ukrasite šećerom u prahu.

  15. #15
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Najpametnije - direktno u usta
    Meni su tako najbolje!

    A moze ih se zaista ubaciti u bilo sto: corn flakes za dorucak, u strudlu sa sirom (mmm, slatkasto-kiselkasto, bas fina kombinacija!), u panettone, u muffine, u panna cottu, raznorazne kreme i pudinge...
    Ili za umak uz divljac.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •