Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Pomoć svrab

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Pomoć svrab

Već jedno dva tjedna me mući svrab u donjem predjelu.
    neki dan sam bila kod ginića i rekla je da ne vidi nikakvu upalu pa mi je dala tablete na bazi mliječne kiseline da vrati imunitet dolje.
    Potrošila tri i nakako ne vidim puno napredka.
    Mene i dalje žari i peče kad pišam, svrbi i boli i peće uvijek.
    E sad ne znam jel bi mogla biti reakcija na nove gače iako kad je pošela nisam imala te nove gače
    Pomagajte...bilo kakav savjet je dobro došao

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa gljivice. Kupi Plymicol, canesten, nešto i maži i stavljaj vaginalete

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

plymicol,da,odlična kremica....ja sam gljivice jedino u vrijeme trudnoće imala,ali mene je mučio samo svrab,nisam imala osjećaj pečenja kod pišanja..i nisam osjećala bol..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni to izgleda kao urinarna infekcija. Jesi provjerila urin?

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Trebali su ti napraviti bris. Uzmi canesten vaginalete ili rojazol (neznam jel ide bez recepta), ako može bez recepta uzmi tridern mast, navečer prije spavanja malo se operi nekim intimnim sapunom, stavi vaginaletu i namaži se sa masti. I tako 7 dana. meni je to uvik pomoglo.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Meni to izgleda kao urinarna infekcija. Jesi provjerila urin?
    NISAM PROVJERILA URIN
    a za šta služe te canesten vaginalete?
    Ja sam dobila lactogyn one su na bazi mliječne kiseline da poprave floru
    A što se tiće tih intimnih sapuna rekla je da to izbacim iz upotrebe da to nije dobro za imunitet rodnice

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Canesten, kao i Plymicol jesu za gljivice.
    Ako se ne vidi upala, a dr. nije vidjela, ja sam prilično sigurna u urinoinfekt.
    Meni urinoinfekt i gljivična infekcija imaju skoro iste simptome.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Lactogyn su meni dobre, al nisu baš za gljivice nego baš to da obnove floru :D
    ja imam pjenu multigyn, nju mi je dala baš ginekologica da se operem s njom prije nego što se namažem.
    Možda je ovo šta anemona kaže, možda ti je urinoinfekt, najbolje ti je opet kod doktorice otići, nek ti napravi i bris i ajde vadit mokraću. Taj svrab kad počne teško ga se riješit tek tako, triba ti terapiju dati.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kad i ako isključiš urinarni infekt kupi si Teutu-na bazi čajevca za intimnu njegu. Trenutno olakšanje i dugoročno riješavanje simptoma.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja povremeno dolje imam dermatoloških problema, znači dermatitis, ne ni gljivice, ni upalu. Porlazilo je s kortikosteroidima kroz nekoliko dana. Puno mi je pomoglo kad sam izbacila Always i sl. uloške i prešla na platnene (prva 2-3 dana M moram uzeti "plastične" uloške i odmah me počne svrbiti). Veš naravno samo 100% pamuk, čim ima nešto sintetike nije dobro.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ok bris mislite papa test ili je to drugo nekaj...?
    A urin jel to baš mora kod ginekologa ili mogu i kod doktorice opće prakse

lisica gdje to kupim:Teutu-na bazi čajevca?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se dugo borila s onim kao i martinap - doktorica mi je uzela bris "izvana" (to nije papa test nego bris bakteriološki), napravila urinokulturu i sve je bilo OK.
    Zaboravila sam naziv, ima tema o tome na forumu.hr o tome - razlog je nepoznat (stres, imunitet ....), meni je bilo izvana i otečeno, crveno, peklo me dok sam se prala i piškala, katastrofa. Trajalo je oko 6 mjeseci. Za to vrijeme sam nosila samostojeće čarape samo da izbjegnem sintetiku, nisam nosila hlače skoro uopće, uloške isključivo one vatene ... toliko je bilo strašno da sam na poslu klečala na stolici jer nisam mogla sjediti.
    Mazala uljem gospine trave, bepanthenom, virolex (gin nije znao što bi mi dao) ... nema što nisam, najviše su mi pomogli oblozi od hrastove i krema s kortikosteroidima (prepisala ginekologica).

Neću to nikad zaboravit.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Meni je isto jednom ginić rekao za takav svrab i peckanje da je alergija na donje rublje (iako nosim isključivo pamučno, peglam s unutarnje strane), a kad je stigao nalaz pape ispostavilo se da su gljivice. Te me beštije izuzetno vole, pa povremeno svrate raditi probleme. Ono što meni pomaže - Lactogyn 2 kapsule na dan, canesten ona trodnevna terapija može se dobiti bez recepta, izbaciti sve slatko i najmanje 2 acidofila dnevno. Kad baš jako peče i svrbi, namažem acidofilom. Jednom me strefilo za vikend i nije mi se išlo u dežurnu ljekarnu a buknulo je doslovno preko noći. Mazala sam acidofilom, pila ga na litre i po prvi (i zadnji) put koristila češnjak.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Već jedno dva tjedna me mući svrab u donjem predjelu.
    neki dan sam bila kod ginića i rekla je da ne vidi nikakvu upalu pa mi je dala tablete na bazi mliječne kiseline da vrati imunitet dolje.
    Potrošila tri i nakako ne vidim puno napredka.
    Mene i dalje žari i peče kad pišam, svrbi i boli i peće uvijek.
    da bi otklonila sumnju uzmi uputnicu za urinokulturu. obična kontrola urina ti baš i neće pomoći.
    ako te tako peče, a i svrbi dok mokriš onda više ukazuje na urino infekciju nego na ginekološki problem.
    mene je jednom tako užasno svrbilo i peklo toliko da sam skoro rane napravila grebajući se. napravila urinokulturu i pokazalo mi eserihiju coli. užas.
    srećom izliječila i to je bilo to.

kad god se malo prehladim meni padne imunitet i odmah me dolje počne svrbuckati i peći. kupim u apoteci canesten vaginalete i kremu i u 3 dana riješim problem.
    lactogyn nije da ti riješi svrbež i peckanje nego čisto da ti floru i faunu dovede u ravnotežu. lactogyn je dobro uzeti kao preventivu, ali ne i kao lijek. ne pomaže. makar meni nije.

ako ti ginekologica nije ništa vidjela napravi ti urinokulturu, a usput kupi i vaginalete. pa vidi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bris nije papa test, nego bris na bakterije.
    Uputnicu za urinokulturu ti može dati dr. opće prakse.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Imaš u svakoj ljekarni, ako baš nema onda u Lavandi Mii-sigurno i u onim biljnim ljekarnama 4 lista. Meni je bolja od Canestena za vanjsku je upotrebu i za unutarnju, piše u uputama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slažem se s većinom navoda, ali imam još jedan dodatni.

domy, ako ideš vaditi krv, reci im da ti provjere šećer.... Povišen šećer može izazvati takve smetnje, a to baš i nije za zafrkavati se.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala svima na savjetima.
    Bum potrošila ove tablete do kraja pa ću vidjeti kaj će biti, kao i da je našto bolje
    Pa ću onda dalje ići u potragu za navedenim
    Hvala svima još jednom na pomoći

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

domy, šteta da gubiš vrijeme. Uzmi uputnicu za urinokulturu, možeš ju napraviti bez obzira na te tablete. Ionako se nalaz čeka cca 5 dana.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    domy, šteta da gubiš vrijeme. Uzmi uputnicu za urinokulturu, možeš ju napraviti bez obzira na te tablete. Ionako se nalaz čeka cca 5 dana.
    ma znam ali ionako mi se neda po ovom vremenu nikuda a i mali mi je doma pa mi je malo nezgodno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma znam ali ionako mi se neda po ovom vremenu nikuda a i mali mi je doma pa mi je malo nezgodno
    Da sad ne ispadne da te nagovaram da nužno moraš ići, ja si kupim sterilnu čašu i MM odnese uputnicu i urin u lab kad ide na posao.

Možeš slobodno piti Uvin čaj 2 dana, ako je urin u pitanju trebalo ti bi biti lakše več nakon prve šalice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •