Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Biskvit za tortu

  1. #1
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno Biskvit za tortu

    Ponosno kupih modlicu u obliku srca, a fali mi jednostavni (jesam li dovoljno jako naglasila? ) recept za biskvit za tortu.

    Može svijetli, može čokoladni...

    Hvala vam unaprijed!

  2. #2
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    X jaja-posebno mutiš bjelanjke, posebno žumanjke
    pola vrećice praška za pecivo za X<4
    cijela vrećica praška za pecivo za X>=4
    X žlica šećera-velikih ravnih
    X žlica brašna-velikih ravnih

    umutiti žumanjke sa šećerom, dodati žlicu po žlicu brašna pomješanog s praškom za pecivo. na kraju dodati bjelanjke. lagano izmješati i frknuti u kalup obložen namašćenom folijom ili masnim papirom.

    to je žuti biskvit.

    za roza biskvit dodaš par kapi onog ekstrakta od jagode ili maline.

    za čokoladni dodaš dvije ravne žlice kakaa i dvije žlice vode.

    mislim da nisam ništa zaboravila.

  3. #3
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    U biskvit ne mora nužno ići prašak za pecivo - dovoljna su jaja, šećer, vanilin šećer (može i bez njega, ali je bolja aroma) i brašno. Po želji može i limunova korica.

    Poanta je da se dobro dobro izmiksaju žutanjci sa šećerom i da se posebno napravi snijeg od bjelanjaka koji se lagano kuhačom umiješa u smjesu jaja i šećera, uz dodavanje brašna (znači, malo brašna, malo snijega, laaaaaagano miješati dok se sve ne poveže).


    Omjer je
    1 jaje --> 2-3 dag šećera i 3 dag brašna;

    Jel ti kalup veći ili manji? Ak ti je veći, onda staviš oko 6 jaja, ak je manji, mislim da će ti biti dosta 4.

  4. #4
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Ajme, kako ste vi ekspresne! Puno vam hvala!

    Recite mi samo koje brašno vam je bolje, oštro ili glatko?

  5. #5
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Sirena, kalup je manji. Mislim da će četiri jaja biti dovoljno.

  6. #6
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj Sanja prvotno napisa
    Ajme, kako ste vi ekspresne! Puno vam hvala!

    Recite mi samo koje brašno vam je bolje, oštro ili glatko?
    Iskreno rečeno, nikad to ne znam... ali najčešće koristim oštro ili kombinaciju.

  7. #7
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Thanks!

    I ja najčešće koristim oštro, ali htjela sam provjeriti.

  8. #8
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Evo ti Sanja, vrlo jednostavno

    OBICNI BISKVIT:

    Koliko jaja toliko kasika secera i brasna .Od bjelanjaka se izradi
    snijeg , kad je snijeg cvrst doda se pola secera i dalje miksa dok ne
    bude jako cvrst . Posebno se rade zumanjci sa ostalo 1/2 secera, kad
    je pjenasto doda se snijeg i brasno , lagano izmjesa i pece.

    VODENI BISKVIT .

    Koliko jaja duplo secera i brasna , a vode i ulja toliko kasika koliko
    i jaja. Ide malo i praska za pecivo . Postupak je isti .

  9. #9
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Sanja, a gdje si kupila taj kalup u obliku srca?

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    krk
    Postovi
    92

    Početno

    najjednostavniji biskvit-4jaja,4žlice brašna,4žlice šećera.umiksaš jaja sa šećerom i onda lagano dodaješ brašno.bit je koliko jaja toliko ostalog,a ako želiš tamni biskvit jednostavno dodaš žlicu kakaoa :D

  11. #11
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    dućan sve i svašta u gornjem stupniku ima stvarno svašta za kolače...
    raznih kalupa, ukrasa itd.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Ja sam kalup u obliku srca kupila u Coopu...mislim da ih još imaju

  13. #13
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Mony, u Austriji - ali zaista u Stupniku imaš trgovinu koja je fantastično opremljena za pripremu svih vrsta slastica.

  14. #14
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ima i u Nami raznih vrsta kalupa - oblik zvona, srca, laneta, zvijezde, cvijeta... kajaznam, ima ih još, ali se ne mogu sjetiti.

  15. #15

  16. #16
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Danas ili sutra bih prekla tortu i skužila sam da mi fali važan podatak: na kojoj temperaturi i koliko dugo pečete biskvit?

  17. #17
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja na 150, dok ne bude gotovo (ja to isprobavam ubodom čačkalice)

  18. #18
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Znaš bar otprilike koliko dugo?

    Dvadesetak minuta, pola sata, tričetvrt sata...

  19. #19
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pola sata.

    ja to stavim, radim nešto drugo i kad lijepo požuti i počne se odvajati od tepsije, bocnem.

  20. #20
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Thanks, Apri!

  21. #21
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb, Vidovec
    Postovi
    4,583

    Početno

    da ne otvaram novi topic, kupila kalup fi 28. Inace imam recepte za torte fi 24 i sad ne znam da li da recept povecam za trecinu ili pola....HELP

  22. #22

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Nisam čitala cijeli topic pa ne znam jel već tko napisao.
    Uglavnom, najjednostavniji biskvit za kolač ili tortu:
    koliko jaja, toliko žlica šećera, jedna žlica više brašna, 1 prašak za pecivo. ako želiš tamni, dodaš 1 žlicu kakaa

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •