Ponosno kupih modlicu u obliku srca, a fali mi jednostavni (jesam li dovoljno jako naglasila?) recept za biskvit za tortu.
Može svijetli, može čokoladni...
Hvala vam unaprijed!![]()
Ponosno kupih modlicu u obliku srca, a fali mi jednostavni (jesam li dovoljno jako naglasila?) recept za biskvit za tortu.
Može svijetli, može čokoladni...
Hvala vam unaprijed!![]()
X jaja-posebno mutiš bjelanjke, posebno žumanjke
pola vrećice praška za pecivo za X<4
cijela vrećica praška za pecivo za X>=4
X žlica šećera-velikih ravnih
X žlica brašna-velikih ravnih
umutiti žumanjke sa šećerom, dodati žlicu po žlicu brašna pomješanog s praškom za pecivo. na kraju dodati bjelanjke. lagano izmješati i frknuti u kalup obložen namašćenom folijom ili masnim papirom.
to je žuti biskvit.
za roza biskvit dodaš par kapi onog ekstrakta od jagode ili maline.
za čokoladni dodaš dvije ravne žlice kakaa i dvije žlice vode.
mislim da nisam ništa zaboravila.![]()
U biskvit ne mora nužno ići prašak za pecivo - dovoljna su jaja, šećer, vanilin šećer (može i bez njega, ali je bolja aroma) i brašno. Po želji može i limunova korica.
Poanta je da se dobro dobro izmiksaju žutanjci sa šećerom i da se posebno napravi snijeg od bjelanjaka koji se lagano kuhačom umiješa u smjesu jaja i šećera, uz dodavanje brašna (znači, malo brašna, malo snijega, laaaaaagano miješati dok se sve ne poveže).
Omjer je
1 jaje --> 2-3 dag šećera i 3 dag brašna;
Jel ti kalup veći ili manji? Ak ti je veći, onda staviš oko 6 jaja, ak je manji, mislim da će ti biti dosta 4.
Ajme, kako ste vi ekspresne! Puno vam hvala!![]()
Recite mi samo koje brašno vam je bolje, oštro ili glatko?
Sirena, kalup je manji. Mislim da će četiri jaja biti dovoljno.
Iskreno rečeno, nikad to ne znam... ali najčešće koristim oštro ili kombinaciju.Sanja prvotno napisa
Thanks!![]()
I ja najčešće koristim oštro, ali htjela sam provjeriti.
Evo ti Sanja, vrlo jednostavno![]()
OBICNI BISKVIT:
Koliko jaja toliko kasika secera i brasna .Od bjelanjaka se izradi
snijeg , kad je snijeg cvrst doda se pola secera i dalje miksa dok ne
bude jako cvrst . Posebno se rade zumanjci sa ostalo 1/2 secera, kad
je pjenasto doda se snijeg i brasno , lagano izmjesa i pece.
VODENI BISKVIT .
Koliko jaja duplo secera i brasna , a vode i ulja toliko kasika koliko
i jaja. Ide malo i praska za pecivo . Postupak je isti .
Sanja, a gdje si kupila taj kalup u obliku srca?
najjednostavniji biskvit-4jaja,4žlice brašna,4žlice šećera.umiksaš jaja sa šećerom i onda lagano dodaješ brašno.bit je koliko jaja toliko ostalog,a ako želiš tamni biskvit jednostavno dodaš žlicu kakaoa :D
dućan sve i svašta u gornjem stupniku ima stvarno svašta za kolače...
raznih kalupa, ukrasa itd.
Ja sam kalup u obliku srca kupila u Coopu...mislim da ih još imaju
Mony, u Austriji - ali zaista u Stupniku imaš trgovinu koja je fantastično opremljena za pripremu svih vrsta slastica.
Ima i u Nami raznih vrsta kalupa - oblik zvona, srca, laneta, zvijezde, cvijeta... kajaznam, ima ih još, ali se ne mogu sjetiti.
Danas ili sutra bih prekla tortu i skužila sam da mi fali važan podatak: na kojoj temperaturi i koliko dugo pečete biskvit?
ja na 150, dok ne bude gotovo (ja to isprobavam ubodom čačkalice)
Znaš bar otprilike koliko dugo?
Dvadesetak minuta, pola sata, tričetvrt sata...
pola sata.
ja to stavim, radim nešto drugo i kad lijepo požuti i počne se odvajati od tepsije, bocnem.
da ne otvaram novi topic, kupila kalup fi 28. Inace imam recepte za torte fi 24 i sad ne znam da li da recept povecam za trecinu ili pola....HELP
Nisam čitala cijeli topic pa ne znam jel već tko napisao.
Uglavnom, najjednostavniji biskvit za kolač ili tortu:
koliko jaja, toliko žlica šećera, jedna žlica više brašna, 1 prašak za pecivo. ako želiš tamni, dodaš 1 žlicu kakaa