Pokazuje rezultate 1 do 50 od 541

Tema: Teška adaptacija u jaslice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj zadnji plan putovanja je ukljucivao svakodnevno min 350 do max 850 km dnevno. I sve je bilo na kraju tocno po planu... Ali svejedno ne bih nikad od zivota si napravila vojni raspored, u svakodnevnom zivotu volim improvizaciju i spontanost. I moj omiljeni moto je - odgodi za sutra sto ne moras danas, mozda na kraju uopce ni nece trebati

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    I sve je bilo na kraju tocno po planu... Ali svejedno ne bih nikad od zivota si napravila vojni raspored, u svakodnevnom zivotu volim improvizaciju i spontanost.
    Upravo o ovome sam i ja govorila.
    Kad u života nestane spontanosti i SVE treba biti po unaprijed dogovorenom planu, meni je to too much i po mom mišljenju tu se radi o strahu od gubitka kontrole.

Ako ta ista osoba može isto tako otići i na put bez planiranja svake sitnice i detalja nego onako načelno koje znamenitosti bi voljela obići, to je već nešto drugo. Al mislim da je vrlo, vrlo mala vjerojatnost da bi osoba s tako detaljnim "vojnim" rasporedom svih aktivnosti (bila ona na putu ili u svakodnevnom životu) mogla otići na takav put i bit opuštena a da unaprijed nije isplanirala svaki detalj
    ne pričam o Christini nego općenito jer poznajem jednu takvu osobu in real life. Nema šanse, ona nije svoja dok sve nije u planu do u najmanji detalj.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo o ovome sam i ja govorila.
    Kad u života nestane spontanosti i SVE treba biti po unaprijed dogovorenom planu, meni je to too much i po mom mišljenju tu se radi o strahu od gubitka kontrole.
    mogu se složiti, lili, ali ne spominje se ni spontanost ili ležernost baš uvijek u pozitivnom kontekstu. nekome možda manjka spontanosti, ali bome netko zna biti i preneposredan, da tako kažem, za tuđi ukus.
    ali uvijek se nađe da nečija mjera nekome paše, pa se tako i grupiramo, valjda. ti bi samnom umrla od dosade

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    mogu se složiti, lili, ali ne spominje se ni spontanost ili ležernost baš uvijek u pozitivnom kontekstu. nekome možda manjka spontanosti, ali bome netko zna biti i preneposredan, da tako kažem, za tuđi ukus.
    ali uvijek se nađe da nečija mjera nekome paše, pa se tako i grupiramo, valjda. ti bi samnom umrla od dosade
    "da, da, vi ste spontani, a ja moram biti fleksibilna"

uzrečica moje mame, penzionerke. kad ne stignemo skuhati pa joj pošaljem j na ručak, bez najave. pojavi se u podne, da ga je mama poslala na ručak. a ja ju u međuvremenu zaboravila nazvati, računam, šta, ionako je doma, pa valjda će mu nešto dati za jesti, ako ništa drugo, neku paštu sa šalšom nabrzinu. neš ti

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moram dodati, da me se ne shvati krivo, da ja itekako znam planirati i držati se plana, kad treba. Službeni put isplaniram u detalje, sve dokumente, sve karte, sva vremena.

Ali, kad nema pritiska, tada uživam da nije sve planirano. Život me naučio, na jako težak način, da se može planirati koliko hoćeš, ali da se ne ostvaruje uvijek.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

uzrečica moje mame, penzionerke. kad ne stignemo skuhati pa joj pošaljem j na ručak, bez najave. pojavi se u podne, da ga je mama poslala na ručak. a ja ju u međuvremenu zaboravila nazvati, računam, šta, ionako je doma, pa valjda će mu nešto dati za jesti, ako ništa drugo, neku paštu sa šalšom nabrzinu. neš ti
    zamišljam scenu

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

Ja mislim da sam shvatila za koje stvari mi treba organizacija, a koje mogu pustiti da se događaju same. Neki dan mali nije zaspao popodne, dodjem doma oko 16.30, on nemoguć, muž na putu. Spakiram ga uz fizičku borbu da ga obučem, kako smo izašli iz stana - on drugo dijete, sjeda u auto i pjevuši si, vozimo izvan grada - mrak, mislim zaspat će 100%, nije zaspao, priča si nešto, nego zaspe na povratku oko 19.30 h, što nije baš opet bilo optimalno, al što ćeš.

Putovanja volim organizirati da iskoristim optimalno svoje vrijeme. Imam premalo slobodnog vremena. A usput se i tako događa svašta da moraš spontano rješavati situacije. Evo baš za Provansu, što Jurana pita, zatvorili su neku cestu kojom sam htjela da idemo da izbjegnemo tunel od 45 € i morali smo kroz tunel. Ali smo s druge strane prespavali u nekom no-name selu u blizini kojeg je ispao genijalan gradić u kojem je bio genijalan festival gdje smo dobili karte u trećem redu jer je netko prije nas otkazao.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bome, tu igra ulogu ne samo kakav je tko čovjek, nego i u kakvim se okolnostima zatekne. Ja sam se udala s 37 godina i do tada mi je spontanost bila svakodnevica, kako bi rekla moja kolegica "đah vako - đah nako".

Aliii kad su se djeca rodila, spontanost je bila žrtvovana na oltar rutine i predvidljivosti, jer je tako bilo lakše. Sad, kad su klipani već veliki, dalo bi se uvesti više spontanosti, ali najčešće se to svede na ovu cvijetinu fleksibilnost - uzalud meni treba vikend za odmor, ako moram juriti k svojim roditeljima u provinciju (govorim o vikendu kad je moja mama imala srčani udar). Toliko o spontanosti... Nađem sape za to, ali bolje bi mi bilo da se neke stvari mogu predvidjeti. Eto, ima u životu faza kad nam je spontanost zakon, ali i onih drugih....

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Bome, tu igra ulogu ne samo kakav je tko čovjek, nego i u kakvim se okolnostima zatekne.
    ti misliš da bi se svi jednako (dobro/loše) postavili, prilagodili? a vidiš, ja baš mislim da su tu naše razlike najnaglašenije.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

S tobom umrla od dosade? ma nema šanse draga Ja pod spontamnošću ne mislim pretjeranu ležernost i stalno odgađanje nego ono spontanost baš po rječniku

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali, kad nema pritiska, tada uživam da nije sve planirano. Život me naučio, na jako težak način, da se može planirati koliko hoćeš, ali da se ne ostvaruje uvijek.
    Beti veliki zagrljaj šaljem.

Slažem se s AdioMare razlike među nama tek tad dolaze do izražaja kad nas zateknu neke okolnosti, recimo kad bi netko sad tu stavio neku hipotetsku situaciju (a baš bi voljela da stavi ) zasigurno bi drugačije reagirali.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.03.2017. at 14:00

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Slažem se s AdioMare razlike među nama tek tad dolaze do izražaja kad nas zateknu neke okolnosti, recimo kad bi netko sad tu stavio neku hipotetsku situaciju (a baš bi voljela da stavi ) zasigurno bi drugačije reagirali.
    Pa ne treba ti nikakva hipotetska situacija. Dovoljno je ono što ti život donese. Pogledaj (to mi sad prvo pada na pamet) štajaznam kako se sirius nosi sa teškoćama svoje djece, kako je reagirala na spoznaju u trudnoći da joj kći ima složenu srčanu grešku... Što bi svaka od nas učinila da se suoči s takvom situacijom? To sustvarni životni izazovi.

Pogledajte kako se snalaze roditelji djece sa spinom bifidom, sa kojekakvim boleštinama.... Koji put ni ne znamo koliko malo pravih izazova imamo, ppa izmišljamo koještarije. Nisam iznimka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •