-
Teška adaptacija u jaslice
Drage cure, molim vas oprostite što sam otvorila novu temu, ali pretražujući stare postove, nekako mi se čini da nemamo isti problem (možda mi se samo čini...) pa kao svaka mama, molim pomoć, hitno!
Moja V., je krenula na adaptaciju u jaslice prije dva tjedna. Nisam očekivala da će biti lako jer je jako vezana uz mene i gotovo nikad ju nisam ostavljala na čuvanje. Ima 12.5 mjeseci.
Nadala sam se da će prilagodbu olakšati to što su sva ostala djeca u grupi adaptirana, ali očito nema veze. Problem je slijedeći:
Dolazimo u jaslice ujutro oko 9.15h, ona je doma vesela, čak i kada uđemo u jaslice. Jako joj se sviđaju oslikani zidovi i sve promatra sa zanimanjem. Kada uđemo u sobu, sve je super dok god sam ja tamo. Jako se veseli, stalno pokazuje nove igračke, ali čim ju pozdravim počne plač. Ja sam stvarno pozitivnog stava i prema jaslicama i tetama i ne ostavljam ju tamo u grču tako da znam da nije u tome problem.
Nakon što ja odem ona plače/vrišti svo vrijeme. Neće ništa piti, neće se nositi, odbija tete, igračke i djecu. Samo vrišti.
Već dva tjedna ju ostavljam samo po sat vremena, a slijedeći tjedan počinjem raditi i sad me hvata panika.
Nemam ju kome ostaviti niti zamoliti da ju pokupi. Ja raditi moram. A situacija se ne popravlja!
Stoga vas molim, mame, tete, psiholozi i svi sa bilo kakvim iskustvom, svajetujte me što da radim!
Nisam mislila da će biti jako lako, al bome no ovako teško!
Puno hvala svima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma