Pokazuje rezultate 151 do 200 od 541

Tema: Teška adaptacija u jaslice

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko dugo ostaje? Kad ste poceli s adaptacijom?
    znas i sama da nekima treba duze nekima krace da se adaptiraju.

al evo ja cu po n-ti put reci da mojoj djeci vrtic nije bio nuzno zlo. I bas mi je ruzno kad netko to tako opcenito kaze kao da vrijedi za svu djecu.
    Nekome se posrece bolje tete u vrticu, nekome bolje uciteljice, nekome bolji sef al to je zivot.

zelim srecu da prilagodba bude sto prije gotova! I da se vrati zadovoljstvo na kcerkino lice!
    Nije mi bila namjera generalizirati, ali zadnjih pola godine sam intenzivno proucavala sve vezano uz vrtice, od znanstvenih istrazivanja, pa do razgovora sa psihologicom, pa cak sam i razgovarala s petogodisnjacima tu kod nas u kvartu koji su vrticanci, a igraju se u parkicu di i mi.
    Ono sto me najvise potreslo je da je radjena jedna opsezna studija u UK, gdje su djeci koja krecu u vrtic/jaslice/nursery mjerili razine hormona stresa (kortizola) za vrijeme boravka u vrticu te boravka doma. U danima kad bi isli u vrtic, razine su im povisene za duplo i to jos mjesecima nakon "adaptacije"!.
    Takodjer, nasi frendaci petogodisnjaci (koji se uvijek sjate do nas kad smo vani) su mi redom odgovarali da bi radije bili doma s mamom nego u vrticu, kada sam ih redom ispitivala (teta je bila dalje na klupi s drugom tetom, nije nas dozivljavala).
    Trece, moj dojam vrtica je vise onako siv, pogotovo kad gledam male jaslicare.
    Muvam se po vrticu dok kupim svoje dijete tamo oko cca 12h i tad svasta cujem i vidim.
    To je kolektiv.
    Meni je super vidjeti djecu koja se tamo smiju, u grupi moje cure ih ima par kojim je naocigled super, ali imam dojam da vecina "odradjuje", a jezim se bilo kakvog rada djetta od 3 godine i ne mogu prohvatiti opce mosljenje o vrticu :/
    Posljednje uređivanje od AmaranthQuinoia : 11.11.2016. at 20:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •