Pokazuje rezultate 1 do 50 od 541

Tema: Teška adaptacija u jaslice

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    zapravo sam ovo htjela kvotati!!

Kaj zaista mislite da će dijete biti sretnije ako majka da otkaz, odlazi raditi kao čistačica. radi ko pas za ništa, dolazi doma umorna i vjerojatno niti nema snage za baaviti se s djetetom? Ne znam, meni je ovo krajnost! I moj mali trenutno prolazi tešku adaptaciju, ali hej, nakon 6 mjeseci primanja minimalne naknade i minusa od puuno tisuća kuna, zaista nemam izbora. Mislim, imam, mogu igrati loto, tražiti posao jednako plaćen, ali da manje radim...ali da dajem otkaz, selim u garsonijeru i radim kao čistačica??!! nadam se da se ovdje karikiralo

i samo da napomenem, obožavam biti doma s djecom. od onih sam mama koje da mogu, ne bi nikada radile za nekog, nego bi bile domačice! ali jebiga, ne možemo živjeti od arije!
    Pa, ovako kako si ti napisala naravno da sve to nema smisla.
    Casa je prosto napisala da će hipotetički mama biti sa detetom čitavo prepodne i popodne do dolaska oca, a zatim će uveče par sati raditi neki slabije plaćen posao. Tako mama neće biti preumorna, kako ti kažeš, jer će raditi svega par sati, a dete će biti sa jednim od roditelja po čitave dane. Ali će im ostali životni uslovi biti puno lošiji nego da majka ima stabilan posao.
    A sad, da li će dete biti srećnije tako, i koliko će im životni uslovi biti lošiji, to je stvarno totalno individualno, i zavisi od tako puno faktora.

Ko nešto ne može, ili misli da je to pogrešan i loš izbor, i ne treba to da radi tako, niko ga ne prisiljava.

Ali zgražavati se nad idejom da bi neko neko odabrao da detetu posveti više vremena, a manje novca, dokle god to dete živi u nekim civilizacijski prihvatljivim uslovima, (sito je, napito, oprano, obučeno adekvatno, obrazovano i dobija zdravstvenu negu ako mu treba), je prosto - nepristojno.
    Jer, ni tebe niko nema pravo da prekoreva što si napravila toliki minus i da se iščuđava zar nisi mogla bolje i drugačije životne izbore da napraviš, zar ne?
    Posljednje uređivanje od pulinka : 23.02.2017. at 20:18

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •