Ne znam bas kako vrijeme koje djeca provedu u vrticu ili s cuvalicom (ili u svemiru), a u vrijeme necijeg radnog vremena, moze biti ikome zanemarivo. Samo tu na forumu, par topica gore ili dolje, svako malo krecu rasprave o bakama, tetkama, ocevima i tko zna kome, tko povremeno (tipa jednom tjedno ili mjesecno) radi nesto pogresno i ne slusa i zadovoljava zelje i potrebe djeteta na nacin na koji to roditelj (najcesce majka) zeli. I zakljucak je gotovo uvijek da svi oni redom zapravo moraju i trebaju postovati zelje roditelja i da nije u redu da se tako ponasaju. Neki cak postavljaju ultimatume o prekidu odnosa s obitelji i tko zna kim.

Ali u isto vrijeme, ok je da je cuvalica samo onako otprilike dobra, iako je ona zapravo zaposlenik obitelji i radi za placu? Nema mi to nikakve logike, a ni smisla. Za moj novac, samo kako ja zelim. Vrlo rijetko nema alternative (zapravo, uvijek postoji, samo mi se ne mora svidjati vise od onoga sto je sub par, a ipak placam).

Sto se radnog vremena i cuvanja tice, ja radi 6 sati dnevno, u malom gradu gdje ne gubim strasno puno vremena na voznju, a opet ne mogu reci da toliko vidjam djecu da stvarno nije bitno s kim su i sto rade dok me nema. Ni otprilike. Vise se igraju tamo gdje jesu nego u razdoblju kad smo svi kod kuce. Jednostavno tako pada grah, osim eventualno da nabavim jos i domacicu.