Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
A gle - imas poslodavaca s kojima dogovoris bruto placu (tako je trebao i tm) i onda koliko imas olaksica toliko ti se povecava placa. Imas i poslodavaca s kojima dogovoris neto i onda oni tome prilagodjavaju bruto pa sto vise djece imas to si mu jeftiniji radnik, tj. olaksice prakticno koristi on a ne ti. Znaci - ja ne bi nikako prijavljivala djecu na pk dok se tm ne raspita malo u firmi kako to ide kad dobijes dijete - jel dobijes "povisicu" ili aneks ugovora na nizi bruto. Kroz povrat poreza se novaca nacekas ali su ipak sigurno tvoji, drzava je spora ali te ipak ne zakine na kraju

PS mm je neko vrijeme radio u firmi gdje se ugovarao prakticno neto iako je naravno formalno bilo bruto - kad su mijenjali porezne razrede svi u firmi su dobili anekse s novim brutom da im slucajno ne bi isplatili koju kn vise iako je trosak firmi bio isti - ovako je firma imala manji trosak za radnike. Trebam li uopce napomenuti da su kod nas djeca bila kod mene na PK?
Pa dogovorio se neto plaću, ne bruto. Pa zar porezne olakšice nisu zakonsko pravo svakog čovjeka, meni je ovo smiješno? Niti je šef njega pitao koliko on ima djece, niti je plaća uopće bila upitna. Dok knjigovođa nije tražio karticu. Ništa, sad kad smo shvatili što je napravljeno, a dobro je da jesmo, onda ćemo nešto i poduzeti.