zaposlena žena može koristiti nezaposlenog punoljetnog sina i nezaposlenu punoljetnu udanu kći kao porezne olaksice? koef. je 0,3? i unuku ( od kćeri) kao koef. 0,5? da li sam dobro zakljucila?
zaposlena žena može koristiti nezaposlenog punoljetnog sina i nezaposlenu punoljetnu udanu kći kao porezne olaksice? koef. je 0,3? i unuku ( od kćeri) kao koef. 0,5? da li sam dobro zakljucila?
Ako su djeca bila prije zaposlena olakšica za oboje je 0.5, ako nikada nisu bili zaposleni 1.2 (0.5+0.7), za ostale uzdržavane članove obitelji je olakšica uvijek 0.5 (suprug, roditelji, baka itd.). Ako su bili nekada zaposleni potrebna je potvrda sa burze da li su primali naknadu za nezaposlene, olakšica se prizna do iznosa prihoda 12800 kn za svakog posebno. Još trebaju rodni listovi.
i mene nešto zanima u vezi uzdržavanih članova.
muž joj je obrtnik, a njegova žena je dobila status njegovateljice za svoju kćer koja je već starija ( ima preko 20 godina). Oni imaju još dvije kćeri.Žena mu dobiva 2000,00 kn mjesečno kao njegovateljica, znači prelazi onaj cenzus.
Koji koeficijent si on može priznati kao olakšicu? Ja mislim da 3,70
Znači 1,00 za sebe, 0,50 za prvo dijete, 0,70 za drugo dijete, a za bolesnu najstariju kćer 1,50 ( 1,00 za invalidnost i 0,50 kao uzdržavani član)
Dali sam ja to dobro izračunala ili ima i žena zbog statusa njegovateljice biti kakva olakšica i dali se najstarija kćer smatra uzdržavanim članom ili djetetom? Važno mi je znati jer muž ima veliki dohodak, pa da mu točno te olakšice uzmem.
.Hvala.
ali, ta bolesna najstarija kći se više ne tretira kao dijete nego kao uzdržavani član, ima 27 godina, zato ima 1,5 , pa onda prvo dijete 0,50 drugo dijete 0,70 ili se varam?
ja si za svog sina alergičara stavljam 1 i to mi prolazi.
To si mi ti jelena rekla da si tako mogu staviti.