Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: pojas u dvije tocke

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno pojas u dvije tocke

znam da pitanje nije o autosjedalici, ali jest o sigurnosti u prometu

zanima me, koliko je dobro ili nije dobro da se dijete od 30ak kg vozi na srednjem sjedalu na kojem je pojas u dvije tocke? postoje li kakve preporuke glede toga - mislim, tezine/visine/dobi/cegagod? ili je vezanje u dvije tocke ne preporucljivo uopce?

fala na odgovorima

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nitko nista?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene to zanima.
    Ancice?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pojas u tri tocke je bolji od pojasa u dvije tocke

Pojas u dvije tocke je bolji od nikakvog pojasa

Vaznost pojasa s dvije tocke je taj da kod sudara on sprijecava dijete da postane projektil ali to sto nema trake pojasa preko ramena znaci da ce gornji dio djetetovog tijela poletiti naprijed. Dobra strana je ta sto se on uvijek (barem koliko ja znam) nalazi na sredini straznjeg sjedista pa kada glava i trup polete naprijed oni nece udariti u naslon sjedista ispred.

Preporuka je ta da se ukoliko je moguce dijete veze pojasom s tri tocke, a kada to nije, odnosno jedno dijete se mora vezati pojasom s dvije tocke, onda to dijete treba biti ono najstarije. Iznimka je jedino ako je jedno od djece u sjedalici koja se moze montirati pojasom s dvije tocke. Onda je bolje da se sjedalica montira na to mjesto, a dijete koje nije u sjedalici veze na mjestu s pojasom s tri tocke.

Jos je bitno za zapamtiti, iako neznam jel vama relevantno, da se boosteri s naslonom nikad ne smiju koristiti s pojasom s dvije tocke, a i poneki bez naslona (treba pratiti upute proizvodaca.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel mozes pokazati koju sjedalicu koja se moze svezati pojasom u dvije tocke.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marta, sjecam se da jesmo tijekom pregleda naletili na neke (ili neku?) koje mogu al ne sjecam se koje. Al one su stvarno rijetkost na europskom trzistu, prvenstveno zato sto obicne sjedalice nemaju gornju sponu (kao sto imas kod ISOFIX-a npr.)

Za koju ti velicinu djeteta treba, za novorodence ili malo dijete?

E, ak je za novorodence mislim da ti Gracova s postoljem koje ima nogu ne trebaju tri tocke. Al ne bih se zaklela, treba provjerit.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo za Graco za novorodence (Auto Baby) je tocno, sad sam provjerila u uputama - kad se koristi s postoljem dovoljan je pojas s dvije tocke.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo imali za idu i nou onu sjedalicu 0-18kg od brevija, grand prix je model. to je ona famozna s onom famoznom crvenom kopcom koja se jako cesto ne da zakopcat do kraja pa sjedalica vremenom "olabavi".

ta se sjedalica po upustvima moze montirati s pojasom u dvije tocke. nema nikakve dodatne kuke (za onaj dodatni pojas kojim se kaci iza sjedala od auta). i ta montaza ide samo u smjeru voznje. i kod takve montaze ne koristi se famozna crvena kopca.

hvala ancice za ovaj odgovor. mi smo kupili sharana zbog smjestaja sjedalica, a on u srednjoj klupi u sredini ima pojas u dvije tocke. a ponekad mi je stvarno organizacijski too much da stavljam onu stolicu u gepeku zato ida sjedi u sredini s pojasom u dvije tocke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •