Sada sam prala zube i iz mene je iscurila mala tekućina žute boje,koju nisam mogla kontrolirati,pa neznam da li je to pukao vodenjak ili ne? Poslije toga ništa ne curi,dali da jurim u bolinicu ili mogu pričekati do jutra! Molim savjet!
Sada sam prala zube i iz mene je iscurila mala tekućina žute boje,koju nisam mogla kontrolirati,pa neznam da li je to pukao vodenjak ili ne? Poslije toga ništa ne curi,dali da jurim u bolinicu ili mogu pričekati do jutra! Molim savjet!
Kad ti je termin? Probaj staviti ulazak i malo hodati pa vidi da li curi? Možda je bila mokraca.
danas sam 39+0,na ulošku ništa,i meni se čini kao mokraća,al brine me kaj ju nisam mogla kontrolirati! Čitala sam da je plodna voda bistre boje,pa mi ne liči na to. Koliko nakon pucanja vodenjaka moram u bolnicu,napominjem bolnica mi je na 5minutaod kuće!
Može plodna vođa biti i obojena . Pred kraj trudnoće maternice stisce mjehur pa nekad i mokraca pobjegne bez kontrole. Da ti je zaista pucao vodenjak u terminu u bolnici bi rekli da dođes . ( osobno nisam išla u bolnicu nakon pucanja vodenjaka dok nisam dobila redovite trudove , ali to sam ja ).
Nakašlji se onako jako i ako je plodna voda, osjetit ćeš da ide. Nemoj staviti uložak nego neku tamnu pamučnu krpu ili jastučnicu. Na njoj ćeš točno vidjeti. Ako je mokra fleka nakon što se nakašlješ, znači da je pukao vodenjak. Bolovi ne moraju doći još satima, ali svako puknuće vodenjaka je znak da je porod počeo.
Moj ti je savjet da u tom slučaju odmah odeš na pregled u rodilište, ionako ti je blizu. Ali ti radi kako smatraš da tebi paše.
I ja bi savjetovala da odmah nakon puknuća kreneš u bolnicu.
da sam na tvom mjestu, ja bi ostala kod kuce dok ne dobijem trudove (ako je voda normalne boje)
Žena još niti nije sigurna da li je vodenjak.![]()
mikka, da si ti na njenom mjestu ti bi ostala doma, točka :D
meni kad je pukao vodenjak nije bilo zabune, vode je bilo gomila. Ali ne možeš fulati početak poroda, ne ide to tako malo tekučine, a i trudovi su vrlo jasko prepoznatljivi.
Mislim da nemaš kuda žuritii ako je to što je iscurilo bistro i nema trudova, inaće ti ne gine pregled i čačkanje a možda i indukcija prije jutarnje smjene... Sretno
Ni ja ne bi isla u bolnicu, pogotovo sto joj je bolnica jako blizu.
Ja sam isla kad su bolovi bili toliko jaki da sam jedva hodala.
Test sa kašljanjem sam probala,i stavila sam zeleni ručnik između nogu i suh je,jel imate još koji savjet?
Mozda ti je onda samo malo urina pobjeglo.
Pricekaj malo, pa vidi hoce li i dalje curkati.
Mojoj rodici je pukao vodenjak i iscurilo vode kao da se popiskila, u 8mjesecu t, bez trudova. Trudove uopce nije ni dobila, a bebac je ostal bez pl.vode i sa smanjenim otkucajima. Porod-carski. Ona je otisla u bolnicu. Ne zelim te plasiti, al s tim se po meni nije za igrat.
Nisam to nigdje napisala. Sad sam išla provjeriti. Žućkasto nije alarmantno.
No, svaka trudnica mora znati da je puknuće vodenjaka znak da se ide u bolnicu. Ako je voda prozirna , tada normalnom brzinom, a što je tamnija-to brže. Nadam se da to svaki ginekolog kaže trudnici na jednom od antenalnih pregleda.
No, sve ostaje na odluci rodilje, naravno. Mislim na brzinu i vrijeme odlaska u rodilište.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 19.01.2013. at 22:52
meni se i s prvim i s drugim desilo isto kao i tebi. s prvim sam jurila odma jel nisam znala i onda su čačkali i probili vodenjak i bila bez trudova 16 sati u rađaoni, a s drugim sam bila pametnija pa sam čekala jutro dok nije bila poplava.
ma gle, da ti je pukao vodenjak, vidjela bi na ulošku ili ručniku, pogotovo nakon kašljanja. on ti može i curkati, mic po mic, ali nakon pol sata, npr. vidjela bi je li ti mokro na ručniku ili nije. mislim da ti nije pukao. meni se slično dogodilo na moru kad sam bila već skoro 35 tt. mislila sam da nekontrolirano piškim (baš sam bila pod tušem na plaži kad sam osjetila da mi nekaj tolo curka). ukakala sam se jer sam bila na otoku i do bolnice mi treba barem sat vremena, ako nije gusti promet. ali prestalo je.
Tak je ona pricala. Pojma nemam. Mozda ona piski puuuuuno :D
Mani je vodenjak curkao par dana po malo... trag na rublju je bio bezbojan, ali drugačijeg oblika nego kad pobjegne urin. Čak je doktor rekao da tako malo curkanje ne može biti od vodenjaka, a bilo je...
Jesi li radila bris na hemolitički streptokok grupe B? Ako jesi i negativan je, nemaš brige... no ako imaš HSB a vodenjak curi, onda je mudro otići u rodilište po antibiotik.