Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kupnja u inozemstvu

Datum pristupanja
    May 2012

Početno Kupnja u inozemstvu

Ako ima slicna tema molim vas da onda ovo premjestite. Konkretno me zanima kupnja opreme i odjece za dijete u Sloveniji i preko ebaya. Znam da su mnogi odlazili po kolica i sjedalice u slo pa me zanima dali su i ostale stvari jeftinije? Brezice su mi blizu kao i Zagreb tako da nemam neki poseban trosak goriva. I na ebayu sam vidio mnogo zanimljivih stvari ali nemam povjerenja kupiti nesto sto ne mogu opipati. Kakva je situacija s pelenama,djecjom hranom,odjecom i obucom u slo? Treba iskoristiti do 1.7. vrijeme za kupovinu dok vrijedi povrat poreza

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

isplati se otići. Pogotovo ako si bliže granici i nećeš potrošiti puno benzina.

Slovenci imaju manje poreze i ako je nešto na akciji i još dobiš povrat poreza, proći ćeš znatno jeftinije cca 30% pa i više.

Ja sam za svoju curu sve kupila vani. Kinderbet, posteljinu, namještaj za dječju sobu, sitnice, igračke i odjeću za bebu i mene uglavnom u Grazu u Ikei, H&M-u i sl. Nešto u Udinama u Italiji, Brežicama i Mariboru u Sloveniji.

U Sloveniji sam kupila kolica i to model kojeg uopće nije bilo kod nas. Pelene, hranu isto. Gotovo sve sam kupila vani i isplatilo mi se.

Ali, to je bilo prije 13 godina i prije uvođenja eura u Sloveniju, Italiju i Austriju.

Kako je sada za dječju opremu- ne znam, ali vjerujem da se i dalje isplati. Zato jer često odem do Lidla, Hofera i sl. i vidim puno naših ljudi s nakrcanim kolicima i sama kupujem tamo i prođem znatno povoljnije u odnosu na iste trgovine u RH.

Također sam bila u Zari i H&M-u u Mariboru i šokirala se kad sam vidjela njihova sniženja u odnosu na naša. Ista roba, ista trgovina, a cijene različite i to jako.

Što se tiče ebaya, tamo ima svega. Zna se naći super stvari. Osobito odjeća i obuća, ali uzmi u obzir da na sve iznose kupnje iznad 160 kn ćeš platiti carinu, a u taj iznos ti se pribraja i poštarina koja nerijetko bude i skuplja od kupljene stvari pa treba dobro odvagnuti koliko je to zapravo isplativo u pojedinom slučaju.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče ebaya, tamo ima svega. Zna se naći super stvari. Osobito odjeća i obuća, ali uzmi u obzir da na sve iznose kupnje iznad 160 kn ćeš platiti carinu, a u taj iznos ti se pribraja i poštarina koja nerijetko bude i skuplja od kupljene stvari pa treba dobro odvagnuti koliko je to zapravo isplativo u pojedinom slučaju.
    Neznam ti za cijene u Sloveniji, ili bilo gdje, ali imam dugogodišnje iskustvo sa ebay-om. Tanči neznam odakle ti informacija da se za iznose iznad 160kn plaća carina, ja znam da se iznad 300kn plaća carina i da se paketi pregledavaju. Najzadnje iskustvo imam u kupovini božićnih poklona, znači knjigu sam platila 200kn,free ship iz UK, nisam platila ni carinu ni poštarinu. Jedino ako se u 2013.to nije promijenilo.
    Na ebayu uvijek uključim opciju free s(kršitelj koda)ing i worldwide.

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Iznos za narudžbe preko interneta je 160,00 kn. I da - i iznos poštarine ulazi u tih 160,00 kn.
    A 1000,00 kn je dozvoljeni iznos kada osobno unosiš kupljene stvari u Hrvatsku.
    Mislim da na knjige nema carine.
    Evo ovdje neke informacije:
    http://www.carina.hr/Putnici/Postupak.aspx

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo pročitala sam da su knjige oslobođene od plaćanja carine. Dosad sam znala da se pošiljke preko 300kn otvaraju i provjeravaju. Ali kad bolje razmislim nikad nisam naručila ništa preko 160kn.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije 300kn, već 160kn i to već godinama. To što netko nije platio do sada carinu , znači da je imao sreće, ali činjenica je da sve pošiljke skuplje od 160kn zajedno s poštarinom podliježu plaćanju carine i pdv prilikom uvoza.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

kažem, nisam naručivala preko 160kn nikad niš. Al sam se i raspitala popodne i isto tako su mi rekli da se paketi do 300kn ne otvaraju, pa sam to vjerovatno pomišala. Ispričavam se ako sam kog uvrijedila

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Iznad 160 kn otvaraju pakete. A carina, PDV i pristojbe - ovisno o raspoloženju carinika.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja cesto narucujem,nekad i za paket od 230kn ne platim a nekad 180kn pa platim....bas ovisno o raspolozenju carinika....
    Posljednje sam narucila 20 plasticnih kutija za cipele,bile su nesto preko 200kn i nista nisam dodatno platila,paket je otvaran no bice kad su vidili hrpu plastike su me postedili....

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Meni nikad nisu nista carinili a bilo je stvari i preko 500 kn

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sve je to čista sreća. Nisu ni mene do sada nikada carinili , ali sam uvijek vodila računa da ne pretjerujem.
    Činjenica je i dalje da sve iznad 160kn zajedno s poštarinom podliježe plaćanju carine i pdv-a i s tim treba uvijek računati.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Jole&Titi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nikad nisu nista carinili a bilo je stvari i preko 500 kn
    Ovo ne mogu vjerovati (iako mi je drago da ti nisi platio, ali onda carina ne radi svoj posao ). Jer, ja sam platila i na manji iznos, jer nisam bila upoznata da se i poštarina računa u 160 kuna. Pa PDV, pa takse...No, lijepo me koštalo...

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo ne mogu vjerovati (iako mi je drago da ti nisi platio, ali onda carina ne radi svoj posao ). Jer, ja sam platila i na manji iznos, jer nisam bila upoznata da se i poštarina računa u 160 kuna. Pa PDV, pa takse...No, lijepo me koštalo...
    Ako se ne varam na proizvode iz eu nema carine

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •