Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: cudne referentne vrijednosti nalaza

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno cudne referentne vrijednosti nalaza

Prije 5 dana dobili smo upalu grla i antibiotik. Prvih dana skokovi temperature su bili do 39 svaka tri sata. Od jucer ima po 2 skoka temperature do 39 i pocela je strasno da kaslje i da pivraca taj sekret. Danas smo joj radilil nalaze i bas cudno: leukociti 3,5 trombociti 145-sve ostalo ok. CRP 17,9.limfociti 0.51-a gornja vrijednost 30, a seg.0,49-a donja granica 0,65. Urin ok. Sta je u pitanju?leukociti niski,crp visok a seg nizak???? Da naglasim da smo joj za snizavanje temp.davali voltaren cepice i paracetamol cepice. Njoj su 4 godine

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

To je jedna klasična viroza po meni. Viroza snižava vrijednosti trombocita i leukocita, a ova vrijednost crp-a je zanemariva. Treba dijete pratiti i ako je dobrog općeg stanja bez obzira na temp malo se strpiti s antibioticima.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma bas sam zabrinuta...taj kasalj me brine iako dr.kaze da su pluca cista.druga dr.kaze da je sekret iz nisa bijel i da je u pitanju viroza. Ali ako je viroza zasto joj je crp visok????inace svaki put nsko antibiotika ima skok temperature

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Povišeni crp nije indikacija samo bakterijskih upala već svih upalnih stanja. S obzirom na nisku sedimentaciju mislim da razloga za paniku nema. Kod viroza crp zna biti 40, 50 tako da nemoj brinuti zbog crp-a. Ponavljam prati opće stanje svoga djeteta.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

lamy,moje curice su prije jedno 2tjedna isto tako imale upalu grla,dobile antibiotik,isto tako skokovi temperature do 39, prva 3 dana...kašalj je također bio grozan..smirio se nakon možda tjedan dana,a skroz nestao sad pred koji dan..nismo radili nalaze pa ih ne mogu usporediti sa tvojima...mi sad čekamo nalaz brisa grla i nosa..moja starija ide u vrtić,a čuli smo da se u vrtiću uz razno razne viroze pojavio i streptokok pa smo odlučili provjeriti..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa Vidi poruku
    Ma bas sam zabrinuta...taj kasalj me brine iako dr.kaze da su pluca cista.druga dr.kaze da je sekret iz nisa bijel i da je u pitanju viroza. Ali ako je viroza zasto joj je crp visok????inace svaki put nsko antibiotika ima skok temperature
    a jel primala klavocin, moji klinci su kod klavos+cina znali imat iznenadne temperature, tak da kad trebaju to dobit, tražim nešto drugo.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

evo i mene na muci...
    dakle, mala mi zadnjih 6 tjedana ne ide u jaslice...prekjučer navršila 2 godine...
    najprije ju iz jaslica poslali doma jer kašlje...kašlje već 3mj onako povremeno...3,4 dana je nema čuti pa se onda 3,4 dana davi...uglavnom samo preko noći...ali jednom je očito uletio reful kašlja i u jaslicama...
    1.bili kod pedice i rekla da nije za jaslice nego za kućnu njegu...i tako ostala taj tjedan doma..
    2. došao novi tjedan i odma dobila trodnevnu groznicu...2 dana nakon osipa upala uha...dobila cefaleksin...popila antibiotik, došla na kontrolu, upala uha prošla, ali sad 3.angina....
    ne znam kako je moguće da se pod antibiotikom neka angina razvila...neka druga upala....odma nastavili sa novim antibiotikom, amoksicilinom...popili i taj antibiotik, došli na kontrolu, kad ono
    4. bronhitis...čuje na plućima nešto...dala inhalacije ventolinom...
    kontrola drugi dan pa opet za 2 dana...
    dan između ta 2 dana dobila temp...blagu, 37.5. pa drugi dan, jutro prije kontrole 39.8...
    sluša ju i zaključi da je nalaz grozan i daje hitno vaditi krv...
    u međuvremenu, dok se čekao nalaz krvi, bili u bolnici, doktor ju tamo poslušao i reko da po njemu pluća nisu za antibiotik, niti za inhalaciju ventolinom nego samo fiziološkom...ali je zbog dugotrajnog kašlja dao slikati pluća...

stigao je nalaz krvi, sve uredno ali crp 58...doktorica zaključuje da će dati sumamed zbog nalaza koji je čula na plućima pa da ju zaštitimo a ventolin i dalje...
    zovem bolnicu, rtg pluća očitan...pluća čista bez ikakvog upalnog procesa...doktor se odlučio za rexocef siru i inhalacije fiziološkom...
    to je dao da ju zaštiti zbog visoke temp. i crp-a...

sad mene zanima, kako to da neki doktori prate crp i tek se onda odlučuju na antibiotik a nama dali 2 različita antibiotika za redom bez nalaza krvi i sad 3. antibiotik sa samo jednom vrijednošću crp-a....totalno sam na čudu...
    jučer smo dobili antibiotik ali ja joj ga još nisam dala...jednostavno mislim da joj ne treba...
    i još jedna bitna stvar koju sam rekla odmah doktorici a to je da čekamo kozice jer ih je muž upravo prebolio...on je isto tako 3 dana prije osipa kurio visoku temp...
    ne znam da li se sada kozice i njoj spremaju ili je ipak neka bakterijska upala???
    ali kako bakterijska upala odma nakon završene žličice 2 ture antibiotika????
    i ako se odlučim dati antibiotik, da li dati sumamed ili rexocef???
    nakon sumameda nema šanse da idućih par mjeseci nešto djeluje ako i bude potrebno...
    točno me boli glava...
    do sad sam sve slušala doktoricu ali ovaj put jednostavno ne vjerujem...pogotovo zato jer je ovaj tjedan na zamjeni neka mlada jer naše nije bilo a nema je ni idući tjedan...

ona je svih tih 6 tjedana dobre volje i super apetita...ali bolesti nema kraja...liječimo jedno, dođemo na kontrolu i nađe drugo...ne idemo nigdje, doma smo tako da ne znam di se sve to skuplja....

trebam samo nekoga da mi prokomentira što bi na mom mjestu napravio?...zašto nismo bar 2 dana za redom vadili krv pa onda odlučili o antibiotiku nego odma na prvi nalaz ajmo...i to nakon već 2 antibiotika....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •