Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 139

Tema: Ministre, članak 14., st.2. diskriminira. Mijenjajte!

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

mene u Petrovoj nitko ništa ne traži, još sam i pitala

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    mene u Petrovoj nitko ništa ne traži, još sam i pitala
    to ne znači da neće
    ništa ne košta jedan mail

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Zasad traže samo na Vuku ali treba dići galamu prije nego to svi uvedu, jednom kad se primi bit će teže srušiti

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

upravo tako Argente

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Povela se rasprava o ovome na temi o VV-u...
    Nego - da pitam - jel ijedna dobila odgovor na mail koji je upućen ministarstvu po ovom pitanju?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hrki je dobila, negdje je postala, ne znam napamet gdje, pisem s moba...

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Tu sam pisala

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pozdrav! Rekla mi je znanica koja je na VV da im je na VV upala inspekcija i zato traže te potvdr i da se još ne usude dirati velike bolnice poput Petrove. Isražit ću još malo pa vam javim ostatak!

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Dakle, ne mrem vjerovat, slučajno naletjela na ovu temu.Sve sam vas ljepo pročitala i smatram da je ovo totalna diskriminacija. Pa ne dižemo kredit u banci za Boga miloga. Pa kaj se oni sa nama šegače, rade idiote od nas, sramota, joj kak me ova debilana sve više ljuti, pitam se kojem bolesnom kretenu je uopće pala ovakva ideja na pamet da nas ovako lupaju po đepovima???? Baš interesantno da je inspekcija prvo bila na VV, tamo su sposobni doktori pa valjda ih treba maknuti i koliko znam samo ih je dvoje pa je lakše lupit po njima nego tipa otić u Petrovu,Vg.....gdje rade njih po neznam ni koliko. A osim toga nekome su očigledno smetnja jer dobro rade svoj posao i kvare posao u privatnim klinikama???? Hm kod nas je normalno da onaj ko funkcionira normalno , mora kad tad pasti da bi se lopov mogao namiriti. Gori smo od talijanskih mafijaša u 60-ima.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Masal vidiš, vidiš ovo s privatnim...... hm ima tu možda nešto... Moram priznat i meni to pomalo smeta da večina bolničkih doktora radi i privatno pa iskorištava pacijentice. Užas..... ja sam skoro tako prošla s oftalmologom, ali sam ga skužila i odmah mu to rekla!

Bea avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da li je netko pkušao tražiti povrat od HZZO novca za ovjeru kod javnog bilježnika, jer ako je postupa kbesplatan onda i ovjera treba biti na njihov teret.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Evo, polovica svibnja i rezultat našeg vrištanja i pisanja je da sad svugdje traže ovjeru! Ja ne znam što ću, postajem sve agresivnija.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

eh da, al vristalo je nas nekoliko...vecina kao da ih se to niti ne tice

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    eh da, al vristalo je nas nekoliko...vecina kao da ih se to niti ne tice
    mislim da nije tak....ja nisam trebala nikakvu potvrdu od bilježnika,ali sam svejedno pisala na sve moguće adrese,mislim da puno cura šalje mailove,ali ne pišu tu za svaki koji pošalju
    nina,a di još to traže ovjeru,ja na sd sad nisam još niš trebala?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

lberc, ne znam, ja i dalje imam dojam da se ne uključuje dovoljno onih kojih se to direktno tiče....
    mislim, ako ćemo, sve ovo o čemu piše se mene osobno i ne dotiče previše (idem samo privatno, imam dvoje djece....), al me se tiče
    malo više angažmana i ne bi falilo...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

bok,
    u travnju sam bila na fm za prirodnjak i pitala sam dr za ovjeravanje i rekla mi je da ne trebam ovjeravati i da od toga neće bit ništa.
    pitala sam i curu u čekaoni koja je bila kod drugog dr i isto ništa nije ovjeravala kod jb.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ja bih rekla da je za sada praksa ovjeravanja kod JB zazivjela jedino na VV

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Meni je frendica nedavno rekla da sad i u Ri traže. Pitat ću je ponovo pa vam javim.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

U Ri su mene sad u 4. mjesecu tražili ovjerenu izjavu kod javnog bilježnika o izvanbračnoj zajednici i onaj pristanak o priznavanju očinstva. Pristanke za postupak nismo morali ovjeravati.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Evo pitala sam i rekla mi je da za svaki postupak mora ovjeriti novu izjavu o vanbračnoj zajednici i priznavanju očinstva, a pristanak na postupak ne treba.
    dino84 da li si im ti dala svježe ovjerenu izjavu o vanbr.zaj. ili si im donjela staru?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

pozdrav curke, jel neka od vas trazila povrat novca za ovjeru od jb?
    i gdje se to trazi u zg?
    ja bi trazila povrat za to.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo pitala sam i rekla mi je da za svaki postupak mora ovjeriti novu izjavu o vanbračnoj zajednici i priznavanju očinstva, a pristanak na postupak ne treba.
    dino84 da li si im ti dala svježe ovjerenu izjavu o vanbr.zaj. ili si im donjela staru?
    nina70, morala sam donijeti novu izjavu. S tim da sam ja, po preporuci sestre, sve to sastavila na jedan papir, dakle i izjavu o izvanbračnoj i izjavu o priznavanju očinstva, tako da mi je trošak došao "samo" 90 kn.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ok to kuzim ali dali ćeš za svaki slijedeći postupak morati radit novu ovjeru ili ćeš im opet donjeti istu? Mene ova cura uvjerava da mora uvijek novu ovjeru radit. Ali to mi nema nikakvog smisla.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nema ni meni smisla, osim što ću svaki put morati te izjave plaćati, ali sestra mi je rekla da za svaki postupak treba nova izjava.

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Imam potrebu da velim kako su na tv neki dan izjavili da je manje trudnoća a nama koje želimo djecu su zakonom onemogučili da ih imamo, pa stvarno bolje im je da šute. Sramota.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A šta vam je to čudno... Uvijek udaraju po najslabijima! Znaju da ćemo mi sve napraviti da ostvarimo trudnoću. Pa i dati zadnju kunu ako treba... Samo što je to sve skupa gadljivo>

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj masal prvotno napisa Vidi poruku
    Imam potrebu da velim kako su na tv neki dan izjavili da je manje trudnoća a nama koje želimo djecu su zakonom onemogučili da ih imamo, pa stvarno bolje im je da šute. Sramota.
    Informacija je u medije došla na temelju pisma Rode gdje upozoravaju na porazne forumske statistike o broju trudnoća i dobivenim jajnim stanicama i zamecima od donošenja novog Zakona, a sve zbog snižavanja cijene postupka od strane HZZO-a što je rezultiralo slabim stimulacijama i štednjom na lijekovima. A struka šuti i uvjerava nas da rade prema standardima struke. A kad i progovore, ne kažu istinu.

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Žalosno je , žalosno, kakvo je ovo čovječanstvo, kakav je ovo humanizam kad se sluša jedan prdonja(pardon) koji nam određuje da li će nam dati novac ili nas uništiti a sa druge strane se ta lova troši na takve gluposti da mi se povraća, a i odnos doktor pacijent mi se ne sviđa. Kaj da velim ako liječnik ne pročita povjest bolesti prije nego mu dođete na stol onda je to katastrofa i pri tome Vas po ne znam koji puta ispituje kad ste , zašto ste , koliko ste.....kao da ste na prvom pregledu. Bolje da ne komentiram, nego očigledno dobra taktika kako se oterasiti pacijenata u koje treba uložiti malo više truda. A kaj se tiče njihove statistike, okačim ih mačku o rep. Najbolja statistika smo mi ovdje. Nemam ništa protiv da se objave javno popisi nas koje idemo, pardon išle, na potpomognutu pa da onda vidimo da li ćemo se sve naći na tom popisu a i da se razmotri kakvi su to bili postupci, ''idi mi , dođi mi'' ili zaista za neke nema šanse.
    Baš tu, po forumima sam pročitala mnoga čuda, mislim na rođene bebe prirodnim putem čijim majkama i očevima nisu davali nikakve šanse a da ne pričam koliko su ti ljudi potrošili novaca i ''privatno'' a da o pritisku na psihu ne govorim, čak i omalovažavanju. Žalosno, žalosno, žalosno....sit gladnom ne vjeruje.

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Eh da, zaboravih reči ono najvažnije, pa baš sada nakon zakona u kojem su se riješili nas ''starih babetina'' bi uspješnost trebala biti veća, trebale bi trudnoće frcat na sve strane. A kaj je sad? Štanga? Pa eto, golim okom vidljivo u kojem grmeku leži mali zeko. Pa nije valjda da su sad odjednom sve potencijalne žene toliko komplicirane da se ne može ostvariti trudnoća.
    Kada god pomislim na sve nas , zamolim dragog Boga da nam da svakoj od nas djetešce jer ga toliko silno želimo, da ne moramo trpjeti sva ova silna poniženja i da svoju energiju trošimo na našu dječicu a ne na tamo neke spodobe kojima je to samo ''posao'', pa sad nije bitno kako ga odradili što je sve češči slučaj. I još želim reči da su to pravi doktori humanisti onda bi se zajedno sa nama borili protiv tog zakona a ne da se zalažu za nerad.Hvala na pažnji, danas me baš pere.
    I oni koiji se nađu uvrijeđeni onim što sam ovdje napisala neka se dobro zamisle zbog čega su uvrijeđeni i da li zaista imaju pravo biti uvrijeđeni.
    Ljubim ruke milostiva , duboko se klanjam.
    Kisek moje ljepotice, ne damo se!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Drage moje suborke,molim sve vas da se zajedno uključimo u jedno konstruktivno rješavanje ovog problema.
    Naime ja i kako vidim mnogi drugi su poslali e-mailove ili putem pošte upite Ministarstvu vezano za problem diskriminacije pacijenata a koji se lijeće zbog neplodnosti a jedan od oblika diskriminacije je i to da svoj proces liječenja moraju ovjeravati kod javnog bilježnika.Iako službeni odgovor još nisam dobila od Ministarstva ipak sam neslužben odgovor putem telefona dobila od čovjeka koji je zadužen za koordinaciju i moj odgovor i koji je rekao mi da je stav Ministarstva da se ipak treba ovjeravati kod javnog bilježnika i da će zbog toga ići zahtjev Ministarstva putem dopisa svim klinikama a koje još ne traže takvu ovjeru da je moraju tražiti.Dakle ono što smo sve mi koje smo pisale na adresu Ministarsva postigle je upravo suprotno a to je da će od sada svi morati svoje pacijete tražiti da im donose te ovjere od javnog bilježnika jer će ih Ministarstvo upozoriti na to.Zbog toga mislim da smo sve skupa pogriješile u pristupu jer smo tražili od njih da nas zaštite od diskiminacije ali dobile smo suprotno a to je još jedna diskriminacija jer nas oni pokušavaju uvjeriti da ono što mi mislimo da jest diskriminacija uopće to nije, već da je to nekakva vrst zaštite prava dijeteta ili slično.Tim načinom nam poručuju da mi uopće nismo valjda sposobne zdravorazumski rasuđivati a što je to nego još jedna diskriminacija .Zato molim vas sve da se organiziramo i uključimo u pravnu bitku za rješavanje ovog problema .Ja sam spremna uložiti i nešto novaca ako će se i ostali uključiti u to i tražiti pravnu zaštitu za sve nas koji idemo u postupke da nas se zaštiti od daljnje diskrininacije i to čim prije. Jer ako niti jedan pacijent u Hrvatskoj svoj proces liječenja ne iznosi pred javnimm bilježnikom ne vidim razlog da mi svoju bolest iznosimo pred javnim bilježnikom.Drugo, time se ne štiti pravo djeteta i pravo oca, jer žena i tako ne može doći do transvera ako i muž ispred očiju liječnika ne potpiše da i on pristaje na transver točno određenog broja zametaka.A doktor koji vodi postupak je taj koji treba dati garanciju i svoj potpis da će meni vratiti upravo moje zametke.Zaista ne razumijem kako me ovjera mog i muževog potpisa kod javnog bilježnika može učiniti sigurnijom u sve što će se desiti u tom postupku i ne znam kako li ovjera kod javnog bilježnika može zaštiti pravo djeteta na pravo na znanje o tome tko su mu biološki roditelji kad par koji ide u postupak ide sa svojim spolnim stanicama jer u nas se donacija ne provodi a sudeći po napisanim sadašnjim odredbama u Zakonu sasvim je izvjesno da se nikada neće niti provesti.Dakle neka netko pravne struke na osnovu ovog iznesenog složi prijavu protiv nadležnih i traži zaštitu naših prava kao prava pacijenata a to je prije svega zaštita privatnosti i dostojanstva pacjenata.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Je li tko tražio od HZZO-a refundiranje troškova javnog bilježnika? Možda?

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Trenutno nisam u postupcima, niti sam bila po novom zakonu. No da jesam, sigurno bih to natjeravala.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mara33 prvotno napisa Vidi poruku
    ...........Dakle ono što smo sve mi koje smo pisale na adresu Ministarsva postigle je upravo suprotno a to je da će od sada svi morati svoje pacijete tražiti da im donose te ovjere od javnog bilježnika jer će ih Ministarstvo upozoriti na to.Zbog toga mislim da smo sve skupa pogriješile u pristupu jer smo tražili od njih da nas zaštite od diskiminacije ali dobile smo suprotno a to je još jedna diskriminacija jer nas oni pokušavaju uvjeriti da ono što mi mislimo da jest diskriminacija uopće to nije, već da je to nekakva vrst zaštite prava dijeteta ili slično.Tim načinom nam poručuju da mi uopće nismo valjda sposobne zdravorazumski rasuđivati a što je to nego još jedna diskriminacija.....
    To ti je tako u našoj zemljici, ali na svim poljima. Oni će nam silom dokazati da nismo u pravu i ako više tražiš onda izgubiš i ono što si imao.
    Svaki normalan par bi trebao tražiti refundaciju troškova za gore navedene idiotske ovjere međutim izgleda da se ima para na bacanje. A i nije stvar u tome da li se ima ili nema para nego ima li ili nema zdravog razuma!!! Šta reći, kakvi ljudi takva i vlast (da ne dođe do zabune, ništa bolje ne mislim ni o onima prije ovih)

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa da mislim da bi se jedino time da se HZZO traži da svakom ponaosob refundiraju troškove j. bilježnika stalo na kraj toj diskriminaciji, jer tek će tad možda neki tamo gore u Ministarstvu progledati i vidjeti kako traže od nas gluposti koje ipak koštaju

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mislim da nije poanta ove priče plačanje tih sto kuna javnom bilježniku već je bit u tome da mi ovjerom kod javnog bilježnika svoj zdravstveni problem i način liječenja našeg zdravstvenog problema izlažemo nekome tko ne bi trebao biti upoznat sa time a to je javni bilježnik.
    Ja vas sve ovdje još jedanput pitam da li je problem po vama samo plačanje tih sto kuna ili je problem taj što vi izlažete svoju intimu javnome bilježniku i to što znate da u Republici Hrvatskoj to ne radi niti jedan drugi pacijent nego samo pacijent kome treba pomoć uz postupak potpomognute oplodnje.
    Da razjasnim,svaka država ima pravo odlučiti koju vrst zdravstvene usluge će plačati država a koju pacijent.Uzmimo npr., sad se participira puno toga u zdravstvu što se prije plačalo od strane države i nitko zbog toga nije rekao da se osjeća diskriminirano.
    Mi naprotiv, otkako se počelo tražiti od nas da idemo javnom bilježniku svi vičemo da se osječamo diskriminirano.Dakle nije riječ o plačanju i novcima koje dajemo javnom bilježniku nego o onome što sam upravo navela i svi mi to jako dobro znamo ali nažalost sada neki pokušavaju reći da je problem u plačanju tih sto kuna.Nije. Problem je taj što se od nas traži nešto što se ne traži od niti jedne druge vrste pacijenta u Republici Hrvatskoj i zato smo diskriminirani jer zna se čemu služe javni bilježnici ,sigurno ne nečemu što se koristi u procesu liječenja a to onda pretpostavlja da ovo nije liječenje nego nešto sasvim drugo.
    Zato, molim vas ,prestanimo se skrivati iza tih sto kuna troška jer čak i da svi tražu povrat sto kuna po postupku je li vi stvarno mislite da bi država prestala tražiti te ovjere.Pa to je smješno,oni bi samo još više smanjili cijenu postupka po pacjentu i problem riješen.Udružimo se i tražimo zajedno putem suda zaštitu svojih prava jer mi zaista ovim načinom jesmo diskriminirani jer se nas tretira kao da je naše tijelo i naš proces liječenja nekakva imovina i slično a ne kao da smo pacijenti jer da napomenem niti jedan pacijent u RH ne ide prije svog liječenja javnom bilježniku na ovjeru svog procesa liječenja.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mara33 meni je to posve jasno (da smo diskriminirani) i ovo što sam napisala je možda jedan od koraka kako to zaustaviti, znamo mi koji smo duže ovdje kako brzo sudovi riješavaju slučajeve, npr. onaj Milinovićev zakon koji je bio na Ustavnom sudu (iako smo se svi mi digli protiv toga čak i bivši predsjednik) nikad nije bio riješen, riješilo se tako da se promjenila vlast i da se na drugu stranku utjecalo koliko se moglo preko medija i raznih izvora. Zato stvarno ne znam što je veći aspurd pouzdati se u naše sudove da će nešto riješiti ili tražiti naknadu od HZZO-a i o tome svemu obavijestiti medije...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mala Mimi i svi drugi koji čitate ove postove pozivam vas da se udružimo radi zaštite svojih prava i to sudskim putem.Pogledajte što je uspjela udruga Franak,zar mislite da je pojedinac tužio banku da bi to postigao?
    Ja ne želim sa svojim zdravstvenim problemom puniti novinske stupce i zabavljati narod jer sve što se dosad postiglo je upravo to i ništa više.
    Je li više trudnoća postignuto novim zakonom zato jer se može oploditi više stanica? Nije.
    Je li se može u Htvatskoj ići na donaciju zato jer je to propisano zakonom ? Ne može ,jer nema banki oplodnog materijala.
    Jesu li žene koje idu u postupke priznatije u društvu kao pacijenti u odnosu na vrijeme Milinovićevog Zakona.Nisu.Sada su i više diskriminirane i to ne samo radi ovjere kod javnog bilježnika nego i stoga što se crkva otvoreno suprostavila svemu oko donošenja novog zakona da sada me jedna liječnica koji me prvi put u životu vidjela ,rekla mi je takve stvari zbog toga što sam joj rekla da ću ići u postupke MPO da je to toliko ponižavanje i diskriminacija da sam ostala bez teksta.To prije nikad nisam doživjela i mislim da je rezultat ovakog slobodnog istupa jedne liječnice na radnom mjestu je i zaleđe koje joj je dalo kompletno ponašanje u društvu a koje je slijedilo nakon donošenja novog zakona i bure koja se digla uravo zbog donošenja odredbi o donaciji.Što smo postigle .Ništa. Ustvari nazadovale smo u odnosu na vrijeme koje je bilo u posljednji dvadeset godina.Dakle ,razvijmo strategiju i borimo se na pravi način i možda nešto i uspijemo postići.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

uf Mare33, voljela bih da nam je javni bilježnik trenutno jedini problem u MPO, ovako je to meni u nekoj listi prioriteta negdje na mjestu broj 10 pa ću ignorirati ovu raspravu oko toga.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nažalost Kadauna i sve koje ovo čitate,ovjeravanje kod javnog bilježnika pokazuje odnos prema nama koji se svodi u neke druge odnose i pokazuje samo to da se na naš problem nažalost gleda iz jedne druge perspektive a ne iz perspektive liječenja i pacijenta i zato je ova ovjera itekako bitna.
    Ona dokazuje diskriminaciju koja se ne izražava samo tom ovjerom već i na mnoge druge razine.Razmislite ,kako to da je u šetnji za plodnost bilo svega tridesetak žena i zašto je bilo tako malio i tada će mnoge stvari biti jasnije

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ovdje je drage moje najveći problem nečovječnost koja se očituje na razno-razne načine, sve to ljepo skupiti u jedan koš i iznjeti javno, pa se onda i nešto može dogoditi ali isključivo sa povečim brojem istomišljenika.No da bi sve bilo kako treba potrebna su imena, prezimena a to je ono što je ovdje problem , nitko se ne želi javno izložiti.Ali ako se to tako ne napravi nećemo pomoći ni generacijama iza sebe.Ako je netko punim imenom i prezimenom donio takav zakon i nije mu neugodno, pitam se zbog čega bi meni, nama trebalo biti neugodno izjaviti pod svojim punim imenom i prezimenom da me ta osoba diskriminirala. Kad je crno na bijelo onda nema vrdanja, zakonodavci su stavili crno na bijelo a šata mi imamo, apsolutno ništa, osim svojih pseudonima. Pa ako baš netko želi povlačiti moje ime po mediima, neka mu bude, bitno je postiči cilj.

paty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Da ovjeru kod javnog bilježnika kod svakog postupka i kod prirodnjako.
    Ja išla 3 za redom.Napravila se luda pa donjela samo na početku.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Da li se ovjeravanje još uvijek odnosi samo na VV? Upravo sam završila postupak (jučer imala transfer) u Petrovoj i ni prvi put (veljača 2013) a ni sad (srpanj 2013) nitko me ništa nije tražio. Čak sam i pitala i oba puta su mi rekli da ništa od toga

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hvala Masal na podršci i razumjevanju.Da, problem je što večina koja piše i čita ovaj podforum nije spremna zaista izači sa svojim imenom i prezimenom i otvoreno se boriti za ostvarivanje svog prava .Ja jesam .Zato sam imenom i prezimenom prijavila problem i Saboru i Ministarstvu.Nažalost kao pojedinac ne mogu učiniti ništa ali mislim da ima smisla pokušati udružimo li se svi zajedno sa svojim imenima i prezimenima.Nažalost čini mi se da velika većina to ipak nije spremna učiniti.To je uostalom pokazala i šetnja za podnost.Zamislite koliko je žena u tom trenutku bilo u postupku u Zagrebu i da su samo te žene koje su obavljale postupke u tom mjesecu samo u Zagrebu bilo bi više od sto žena.Ali bilo nas je svega trideset,između kojih sam i ja koja sam začela bez MPO.Večina će mi se možda i smijati što se toliko borim za prava pacijenata kojima treba MPO kada sam ja osobno na tom polju totalni gubitnik jer od svih postupaka u kojima sam bila nisam uspjela roditi niti jedno dijete.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja sam samo u zadnja 3 mjeseca 2 puta pisala Ministarstvu i jednom HZZO-u vezano na pravo na postupke mpo na teret osiguranja jer sam navršila 42 godine. Potpisala sam se imenom i prezimenom.

Dobila sam odgovor od Ministarstva i od HZZO-a da oni nisu nadležni za tumačenje zakona niti da odlučuju o mom pravu na postupka na teret osiguranja i da se javim svom mpo liječniku.

Naravno, mpo liječnik me je opet uputio da se javim Ministarstvu i hzzo-u.

Sljedeći moj korak bit će da ih prijavim svim institucijama radi diskriminacije i uskraćivanja prava na liječenje.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Inesz ,meni je Ministarstvo poslalo mišljenje Nacionalnog povjerenstva o tome koje žene po njihovom mišljenju imaju pravo na besplatnost nakon 42 godine.Nacionalno povjerenstvo je navedeno mišljenje poslalo Ministarstvu kojem je dalo preporuku da što žurnije s istim mišljenjem obavjesti sve zdravstvene ustanove,to je bilo u 12 mj 2012 godine.
    Dakle sve zdravstvene ustanove su obvezne postupiti po istome mišljenju.
    Zato pitaj kome trebaš uputiti žalbu ako liječnik ne postupi po istome mišljenju.Kojim institucijama trebaš uputiti žalbu ili prigovor, saznaj i javi nam.Trebaš saznati tko je odgovoran da postupa po tvojoj žalbi ,nema smisla slati na adrese koje nemaju nadležnost da postupaju po tvojoj predstavci.Ja nisam u grupi 42 + ali isto me interesira, jer imam prijateljice koje spadaju u tu grupu.
    Inače mene najviše zanima je li udruga roda spremna organizirati akciju kojom ćemo mi zajedno tražiti zaštitu naše privatnosti i dostojanstva koja je povrijeđena na način da nam u našem procesu liječenja sudjeluje jedan javni bilježnik a priroda naše izjave je da mi sudjelujemo u procesu liječenja kao bilo koji drugi pacijent u RH kojemu ta potvrda ne treba pa ne znam zašto bi trebala meni .Ja ne uzimam ništa od drugoga niti bilo kome išta dajem,mislim da se javni bilježnik treba koristiti u takve svrhe dakle kada treba ovjeriti neku izjavu koja se tiče nekog odnosa sa drugom osobom a ne koja se tiče odnosa sebe sa samim sobom.To je besmislica a povrh svega je diskriminacija jer izdvaja mene kao pacijnta u odnosu na sve druge pacjnte na način da me doslovce maltretira umjesto da mi pruži podršku i mir koji je itekako potreban u ovakvom procesu liječenja.Iskreno nije mi jasno kako ljudi olako prelaze preko toga a nisu svjesni da pristajanje na jednu diskriminaciju vodi drugoj diskriminaciji sve dotle dok se ne dođe u fazu potpunog oduzimanja svih prava.
    Zato se uopće ne čudim svemu ovome što se danas dešava oko potpomognute oplodnje jer čini se da smo to ipak i zaslužile jer smo pristale da nam ljudi koji nam trebaju pomoć tražu nešto od nas što nas svih diskriminira a mi sve na to redom pristajemo.
    Evo pogledajmo kako izgleda provedba novog zakona: Kao dobile smo da se danas oplođuje više stanica i da se može zamrzavati ali je rezultat svega manje trudnoća.Dobili smo da je moguća donacija ali se ona u Hrvatskoj ne provodi.I dalje nas se maltretira trčanjem okolo po javnim bilježnicima a prije je bilo po odvjetnicima i psilozima.Kad se sve zbroji i oduzme rezultat je lošiji jer smo svjesne da je manje trudnoća zato vratite nam ono što je bilo, bio bi zaključak a ne neko hvalisanje oko nečega da smo nešto postigli kada nismo.Što vrijedi zakon koji se ne provodi,nije li to još jedna diskriminacija .

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mara33 prvotno napisa Vidi poruku
    Zato se uopće ne čudim svemu ovome što se danas dešava oko potpomognute oplodnje jer čini se da smo to ipak i zaslužile jer smo pristale da nam ljudi koji nam trebaju pomoć tražu nešto od nas što nas svih diskriminira a mi sve na to redom pristajemo.
    Išlo se na sastanke u Ministarstvo zdravlja, dvije godine za redom održana je šetnja Zajedno za plodnost (štand, organizacija, ruta, letci, prijava, prijevoz...), oko Milinovićevog zakona napisano je tone papira, borilo se protiv psihološkog i pravnog savjetovanja, liste čekanja po bolnicama, pad trudnoća, diskriminacija kako bračna tako i dobna, donacije-anonimnost, slabe stimulacije, odlazilo se u Sabor, na kongrese na Brione, Plitvice, Zadar, London, borili smo se sa Miletićevim embrijima i demantijima oko toga, slane su razglednice iz Slovenije, prevađali su se dopisi ustavnih sudova drugih zemalja, printali letci, pisalo Ministarstvu i još puuuno toga!!

Otvori temu, kreni u akciju i vidjet ćeš odaziv... I ne možeš osuđivati nekoga jer ne želi izaći u javnost punim imenom i prezimenom.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nije mi jasno da uza sve jadikovke koje slušamo na ovome forumu i isplakane suze nitko ne želi javno istupit i tužit Državu zbog povrede svojih prava.Uzmimo ,jedno od prava pacijenta je pravo na adekvatno liječenje.Tako, npr bez obzira što država nema para to nije razlog da se cijena postupka sa 15 tisuća smanji na osam tisuća.To bi bilo u redu kada bi se cijena lijekova ili repromaterijala smanjila, pa sada gonal koji košta 200 kn sada je 100 .U tom smislu je opravdano smanjiti cijenu postupka.Ali koji je njihov razlog smanjena cijene postupka.Država nema novaca nije zadovoljavajući odgovor.To je još jedan razlog za pokretanje tužbe jer nam nije omogučeno adekvatno liječenje što upravo korelira sa smanjenim brojem uspješnosti koje svi mi koje šetamo po bolnicama svakodnevno vidimo i osjetimo.Ali mi samo znamo plakati.Ja želim zajedno s vama tužbom doći do boljeg adekvatnog liječenja ,ja ne pristajem biti žrtva,je li to OK?
    Razloga za tužbu ima napretek ja sam navela samo neke:dakle pravo na adekvatno liječenje je jedno, pravo na zaštitu dostojanstva i privatnosti je drugo, pravo na provedbu zakona je treće a pod tim mislim na pravo žena koje su navršile 42 kao i na pravo žena koje žele donaciju jer ovo što se sada radi je protuzakonito ali ovaj put u korist pacijenta pa se zato nitko ne buni jer donirani postupak u Češkoj je anoniman a to ne podržava Hrvatski zakon pa je plačanje države takvim pacijentima u Češkoj ustvari protuzakonito ,nije li?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nije mi jasno da uza sve jadikovke koje slušamo na ovome forumu i isplakane suze nitko ne želi javno istupit i tužit Državu zbog povrede svojih prava.

dapače, rekla si da želiš ti tužiti državu jer su ti prava ugrožena - go for it Mare33! Pozdravljam ovakvu proaktivnost s tvoje strane - i sigurna sam ako pokreneš cijelu stvar da će se još žena javiti...... samo dopusti da osim tebe ima i drugih vrlo proaktivnih ljudi u ovoj priči i dopusti da je JB meni na listi prioriteta vrlo nisko rangirana stavka.

Koji su tvoji konkretni prijedlozi za žene 42+ godina i njihovo pravo na liječenje?

Koji su tvoji prijedlozi za donacije?

Ja znam šta je udruga Roda tražila te dalje traži.........

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Draga Kadauna ,drago mi je da si se ponovno javila.Ja želim tužit državu zbog povrede svojih prava i ja ću prva staviti svoje ime i prezime na listu .Ali kao što sam rekla da ja pojedinačno tužim državu ta se bitka ne bi rješila za sto godina jer pojedinac je ništa ali kad grupa ljudi zajedno tuži to je već druga priča.
    Evo ti primjer iz mog osobnog iskustva:angažirala sam odvjetnika i tužila poslodavca radi neisplate plaće i znaš što se desilo -NIŠTA. Zatim sam se uključila u sindikat i zajedno tužila poslodavca radi neisplate plaće i dobila sam do zadnjeg novčića.Ovo je primjer tebi i svima na znanje i ravnanje .Ista stvar je i sa bitkom koju je dobila grupa udruženih ljudi "franak" ,pojedinac nikad ne bi došao do presude.Ja već duže vremena pozivam na akciju ali nitko ništa.
    Moj prijedlog je da sve mi pod pokroviteljstvom udruge sastavimo tužbu i krenemo čim prije u pravnu bitku na sudu protiv države radi zaštite svojih prava.Sve ove ostale akcije koje se organizirju su po meni nebitne jer mi imamo razlog za tužbu a razlog je taj što se zakon ne provodi.
    Trebam li još nešto reći.
    Moj prijedlog je da se ostavimo reklame po novinama i molečih pisama Ministarstvu i slično i da putem udruge Roda tražimo pravnu zaštitu i ostvarenje svojih prava sudskim putem.Ovo sam već toliko puta rekla da sam sama sebi postala dosadna.Eto to je moj prijedlog i nadam se da u udruzi Roda će biti sluha za ovakve akcije ubuduće.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i dalje ne vidim akciju osim tvog prijedloga da se udruga pobrine da ostvari ili provede tvoj prijedlog.

Ako se pokreneš, nadam se da imaš pravnika koji bi ti pritom bio od pomoći, ja to nažalost nisam, vjerujem - a to sam i napisala - da bi tad bilo spremnih duša koji bi ti potpisali dokument - imenom i prezimenom.

Kao što rekoh, za svaku je pohvalu tvoj angažman.

I opet nisam shvatila koji je konkretno prijedlog za ove dvije teme koje sam navela ranije, 42+ i nemogućnost liječenja na teret HZZO-a i donacije gameta.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •