Ministru,

Žao mi što vam se neću obratiti kako zaslužujete vi, ali i ja. Međutim, pozvati ću vas na vaše riječi da ćete pratiti kako zakon diše. E, pa, problem je što ne diše i dapače samo stišće sve više. No, da budem konkretna. Ublažili ste "prijeko potrebnu pravnu i psihološku pomoć" nauštrb obveznog ovjeravanja pristanka na mpo kod javnih bilježnika, koji čudom, eto koštaju po stotinjak kuna. To je zaista suludo, ali nadasve diskriminirajuće! O tome zaista treba povesti raspravu i dobro promisliti. Pred dva mjeseca sam bila na operaciji krajnika. Znate li kako se pacijenta tom prilikom upoznaje s posljedicama moguće operacije?!? Nikako direktno već mi se dao neki štos papira koje sam trebala donijeti pred operaciju, potpisane naravno. No nitko nije zahtijevao da se to dodatno nosi javnom bilježniku na ovjeravanje. To je polunormalna procedura. Kažem polunormalna procedura stoga što imam završen fakultet i nije mi problem iščitati te papire, pa i shvatiti, no nismo svi isti i s time bi nas trebali doktori/sestre/medicinski djelatnici upoznati a ne prepustiti pojedincima da, uglavnom, nečitaju već samo potpisuju. Što je poanta ovog emaila? Da ste mene i mog muža diskriminirali, da uzalud svaki mjesec plaćamo 210,00 kn dopunskog, da bi na kraju ipak bili po vama građani drugog reda na kojima se može zaraditi....da bi me sa mojih jedva trideset godina doveli do toga da počnem razmišljati kako ću živjeti bez djece....e pa hvala vam na neiskrenosti, na diskriminaciji, i ako će vam naša bol povećati državni budžet, pa hajde onda pristajem na ta plaćanja, ali čisto sumnjam.

Opet, rekla bih vam doviđenja s poštovanjem, no malo ga je ostalo pa ga čuvam za one koji zaista čine dobro bez da očekuju nešto zauzvrat.
Doviđenja

nemam vise ni ljutnje, ni gorcine, samo sam jako tuzna....no ovo je jos jedan od mailova poslan na ministra....zaista je vrijeme da svemu tom prepucavanju dodje kraj.