Nije mi jasno da uza sve jadikovke koje slušamo na ovome forumu i isplakane suze nitko ne želi javno istupit i tužit Državu zbog povrede svojih prava.Uzmimo ,jedno od prava pacijenta je pravo na adekvatno liječenje.Tako, npr bez obzira što država nema para to nije razlog da se cijena postupka sa 15 tisuća smanji na osam tisuća.To bi bilo u redu kada bi se cijena lijekova ili repromaterijala smanjila, pa sada gonal koji košta 200 kn sada je 100 .U tom smislu je opravdano smanjiti cijenu postupka.Ali koji je njihov razlog smanjena cijene postupka.Država nema novaca nije zadovoljavajući odgovor.To je još jedan razlog za pokretanje tužbe jer nam nije omogučeno adekvatno liječenje što upravo korelira sa smanjenim brojem uspješnosti koje svi mi koje šetamo po bolnicama svakodnevno vidimo i osjetimo.Ali mi samo znamo plakati.Ja želim zajedno s vama tužbom doći do boljeg adekvatnog liječenja ,ja ne pristajem biti žrtva,je li to OK?
Razloga za tužbu ima napretek ja sam navela samo neke:dakle pravo na adekvatno liječenje je jedno, pravo na zaštitu dostojanstva i privatnosti je drugo, pravo na provedbu zakona je treće a pod tim mislim na pravo žena koje su navršile 42 kao i na pravo žena koje žele donaciju jer ovo što se sada radi je protuzakonito ali ovaj put u korist pacijenta pa se zato nitko ne buni jer donirani postupak u Češkoj je anoniman a to ne podržava Hrvatski zakon pa je plačanje države takvim pacijentima u Češkoj ustvari protuzakonito ,nije li?