Draga Kadauna ,nemoj mene optuživati da nisam od akcije.Zar nisam već rekla da od pojedinačne akcije nema ništa.Udruga već postoji i to je udruga Roda ali mi nije jasno zašto se ne pokrene pravna bitka na sudu kada osnove za tužbu ima .
Ja sam već rekla da ću ja staviti svoj potpis ali ja nisam pravne struke iako znam ponešto o zakonima i o tome kako se pokreću postupci pred sudovima ali napominjem ja nisam pravnik.
I da napomenem, meni ne trebaju pohvale nego ljudi koji su spremni učiniti što i ja, a to je staviti svoje ime i prezime i pod pokroviteljstvom udruge Roda započeti pravnu bitku pred sudovima za ostvarivanje svojih prava.
Da li si ti i ostale cure to spremna učiniti i da li udruga Roda misli da treba pokrenuti jednu takvu bitku?
Što se tiće liječenja 42+ tu je sve jasno:postoji naputak Nacionalnog povjerenstva koji na neki način upućuje sve klinike na to kojim ženama treba omogučiti besplatan postupak.Ukoliko liječnik odbije postupiti po naputku po meni treba uložiti žurnu žalbu Ministartvu zdravlja i moliti za hitnost u rješavanju žalbe ukoliko su zadovoljeni uvjeti propisani mišljenjem Nacinalnog povjerenstva.
Što se tiće donacija,sigurna sam da se nitko neće žaliti jer ženama i odgovara liječenje u Češkoj ali po mom mišljenju ovo plačanje Hrvatke države je protuzakonito.
Moj prijedlog je opet tužba i to stoga jer se zakon kakav je donešen uopće nemoguće provest u praksi (jer da se razumjemo liječenje u Češkoj na teret HZZO- a nije liječenje kakvo je propisao Hrvatski zakon).
Prema tome treba tražiti hitno mijenjanje Zakona jer je Zakon u stvarnosti ne provediv.
Nadam se da sam bila sada možda jasnija ali nažalost ja još ne vidim da se žene javljaju i kažu hajdemo borimo se na zakonskoj osnovi za svoja prava a ne nekim moljenjem po Ministartsvima i jadikovanjem po novinama.
Merni se čini da od toga zaista nema ništa a svjedoci smo i toga je usprkos bolje napisanom zakonu potpomognuta oplodnja sad na lošijim granama nego li je bila prije deset godina.