Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kako kretivno zakrpati rupe na koljenu hlača klinaca?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Kako kretivno zakrpati rupe na koljenu hlača klinaca?

... muških klinaca, naravno. Nekako mi se čini da curke ne uništavaju toliko.
    Imam tri sina, hlače stradavaju...
    Spretna sam za napraviti svašta, ali mi nedostaje ideja (osim klasičnih zakrpa, koje i nisu baš jeftine).
    Ako imate ideje, iskustva, možda čak i koju fotku, podijelite, pohvalite se rukotvorinama.
    I ja ću, kad kreiram nešto.
    Možda si uštedimo nešto iz kućnog budgeta

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iznutra zalijepis komad flizelina, tankog, da drzi rupu na okupu, tj. da se ne siri dalje. I onda s gornje strane mozes samo prošiti masinom ili staviti zakrpu. Ja rezem zakrpe od drugih potpuno unistenih hlaca.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

bas sam nedavno vidjela negdje (mislim da sam surfala po skrabalici.com) kak je jedna mama napravila kao usta od nekog cudovista tam di je rupa (izrezala je bijelu tkaniinu u obliku zuba i onda to sve prostepala) i jos je iznad dodala oci. meni je bilo fora
    ili da nasijes krugove pa nacrtas smajlica
    ili dva kvadrata, mozda razlicite boje

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Vidiš, uopće se nisam sjetila flizelina, a tako je logično.
    A ovo sa zubima je super ideja, baš bih mogla probati.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja dok su još nove hlače podebljam sa unutarnje strane sa zakrpom od trapera. Zalijepim sa ljepilom za tekstil, i puno nam duže izdrže.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    ... muških klinaca, naravno. Nekako mi se čini da curke ne uništavaju toliko.
    i cure uništavaju,zašto ne paradigma klincu najvećem sam napravila samo koju zakrpu do njegove 4 godine, klinki sad skoro 7 godina svako malo.

Recimo njoj sam napravila srčeko i ručno prišila, srčekood recimosvjetle boje na tamno smeđehlače.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Iznutra zalijepis komad flizelina, tankog, da drzi rupu na okupu, tj. da se ne siri dalje. I onda s gornje strane mozes samo prošiti masinom ili staviti zakrpu. Ja rezem zakrpe od drugih potpuno unistenih hlaca.
    Ovako isto je i kod nas.

Dok su bili manji, znala sam otvoriti nogavicu po šavu jer mi je bilo teško ugurati pod iglu, ali sad ide.

Za one koji su manje vješti ili nemaju šivaću mašinu pri ruci - ima gotovih ukrasnih zakrpa! Našla sam ih u kvartovskoj Dioni, ali ima toga u skoro svim dućanima gdje se prodaje šivaći pribor. Ja sam sinu kupila neki vatrogasni auto i nogometnu loptu. To je kakti samoljepivo (pričvrsti se peglom) i dobro drži na bilo kojem drugom mjestu, ali koljena su jako izložena mehaničkom habanju pa te samoljepive obično brzo otpadnu. Ja to prošijem okolo cikcak bodom (može se i rukom) i drži ok.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Drugi način - nadomjestiti cijeli dio nogavice (ne samo zakrpu, nego od šava do šava) tkaninom od drugih hlača. Tako sam znala spašavati dječje traperice dijelovima starih muževih. Prerezala bih iznad i ispod rupe, pa nadomjestila taj dio zdravim komadom platna. Ako se napravi simetrično, izgleda kao da su hlače takve po defaultu, ne kuži se da je krpano.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam lijena otvarat nogavice, pa sam se ispraksirala na provlacenju uskih nogavica pod stopicu masine. Zapravo zakrpa ko zakrpa meni uopce nije bitna. Taj flizelin je ono sto drzi sve to na okupu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam lijena otvarat nogavice, pa sam se ispraksirala na provlacenju uskih nogavica pod stopicu masine. Zapravo zakrpa ko zakrpa meni uopce nije bitna. Taj flizelin je ono sto drzi sve to na okupu.
    I ja sam lijena, ali kako je moj mlađi dugo bio "glista" i najviše voli uske hlače i dan danas, to je znalo biti jedino rješenje.

Ovo s izbjegavanjem "zakrpa" radila sam samo ako bi uništili hlače stare tjedan dana, a događalo se...

Sad je puno lakše, u zadnje 2 godine moj stariji nije poderao hlače na koljenu, pa je za očekivati da se to preraste.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjeruj mi sve se hlace mogu ugurat pod masinu, samo ne mozes obrubiti zakrpu nego ju mozes jedino ištepat cik cak u pravcu gore dolje.

Mene zapravo ne muči toliko krpanje hlaca, one uglavnom izdrze par tjedana, puno vise me muce trenirke. I one se mogu pokrpati na isti nacin flizelinom, pa štepanje cika cak, al vrlo brzo se otvore nove rupe.

Ova ideja s lijepljenjem zakrpa s unutrasnje strane na nove hlace mi se cini odlicna.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sss, ovaj link što si stavila je totalno fora.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ima obostrano ljepljivi flizelin. s tim se može raditi stvarno svašta, a za ideje prolistaš malo katalog next ili gap robice. s tim flizelinom radim zakrpe, ali i dorađujem nove komade robe, ne samo hlače i trenirke.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vjeruj mi sve se hlace mogu ugurat pod masinu, samo ne mozes obrubiti zakrpu nego ju mozes jedino ištepat cik cak u pravcu gore dolje.

Mene zapravo ne muči toliko krpanje hlaca, one uglavnom izdrze par tjedana, puno vise me muce trenirke. I one se mogu pokrpati na isti nacin flizelinom, pa štepanje cika cak, al vrlo brzo se otvore nove rupe.

Ova ideja s lijepljenjem zakrpa s unutrasnje strane na nove hlace mi se cini odlicna.
    Da, sad i ja imam novu mašinu pod koju mi je lakše ugurati hlače (a i hlače su veće).

Trenirke su problem - slažem se. Nisam našla nikakvo pametno rješenje i odahnula sam kako su moji prestali trenirke nositi često (ne nose ih u školu i to zapravo već jako dugo, to je pravi spas). Preferiraju udobne samterice, a njih je lakše krpati.

Probat ću i ja ovu foru s flizelinom iznutra. Sitne rupe na trenirkama obično sam krpala rukom, ali to je istina - kad ima jednu rupu, dalje se para ko čarapa.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam znala ne imat materijal za zakrpu koji odgovara bojom niti vrstom tkanine. Tada bih zašila neki džep i odrezala tkaninu. Obično je pola džepa fudra, a 2. polovica je tkanina kao i hlače. Pa sam to koristila. Ili bih zašila našiveni džep i iznutra iskoristila tkaninu.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni je ovo predobra fora za zakrpat hlače, mislim da nije problem izvest:
    http://pinterest.com/pin/211809988696173090/
    http://pinterest.com/pin/211809988696076044/
    Posljednje uređivanje od Dragonfly : 26.03.2013. at 18:57

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

E ovakve slične zakrpe sam vidjela na NOVIM hlačama za dečke u H&M-u.
    http://pinterest.com/pin/211809988696076044/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •