Molim vas,zanima me da li u izračun prosjeka plaće ulazi i bolovenje? Točnije,bolovanje za dijete do 3god. (što je plaćeno 100%).
Hvala....sve sam na netu proroštala,ali nigdje konkretnih informacija.
Molim vas,zanima me da li u izračun prosjeka plaće ulazi i bolovenje? Točnije,bolovanje za dijete do 3god. (što je plaćeno 100%).
Hvala....sve sam na netu proroštala,ali nigdje konkretnih informacija.
ne znam da li ti koristi info ali ti h 100% nije 100% tvoje place vec osnovice po HZZO. pa pazi pri izracunu. sad se ne sjecam tocno kolika je ta osnovica.
hvala ti , znam toMaximalno je oko 4200kn....Dobila sam već isplaćenu plaću i na platnoj listi je odvojeno hzzo i moja ,,prava plaća'' . Sada mi treba izračun prosjeka plaće za banku , a moji u financijama mi ne žele to bolovanje obračunati u prosjek...Baš im ne vjerujem pa bih voljela još nečije mišljenje
![]()
Za bolovanje preko hzzo-a si dobila naknadu, ne placu. Banka ti to ne moze ovrsiti pa ne ulazi u prosijek.
Hvala MarijaP na odgovoru ,ali dala sm si truda i evo npr. našla sam ovo u NN : Pod isplaćenom plaćom iz stavka 1. ovog članka na osnovi koje se utvrđuje osnovica za naknadu plaće podrazumijeva se u smislu članka 41. Zakona redovna mjesečna plaća osiguranika isplaćena u skladu s odredbama propisa o radu i drugih propisa o određivanju plaće, te naknada plaće isplaćena za vrijeme odsutnosti s rada (godišnji odmor, plaćeni dopust i bolovanje) koju isplaćuje pravna ili fizička osoba kod koje je osiguranik zaposlen (plaća isplaćena u tekućem mjesecu za taj mjesec, odnosno u tekućem mjesecu za prethodni mjesec).
Znači , po tome bolovanje ulazi u prosjek (poslodavac isplačuje bolovanje te ga HZZO refundira).Jesam li ja to dobro shvatila?
ne ulazi jer u tvojem slučaju je tvoj poslodavac "posudio" novac HZZO-u i dao novac tebi dok mu HZZO ne vrati...
ti si isplatu dobila službeno od HZZOa
da se radi o bolovanju za tebe i to do 42 dana koje ide službeno samo od tvojeg poslodavca i ne refundira se, onda bi ulazilo u prosjek
Boxica je pojednostavljeno opisala o ćemu se radi.
Dakle, sve one naknade za bolovanja koje se isplaćuju iz Državnog proračuna (neovisno da li direktno korisniku na račun ili se refundiraju poslodavcu) ne ulaze u ovaj prosjek.
S druge strame, maknada za bolovanje koje isplaćuje poslodavac, ulazi u obračun prosjeka plaće.