-
Sad sam se sjetila još toga... Teško mi je kompletne prehrambene navike napisai u 3 reda.
Moj stariji ne pije mlijeko, samo jogurt. Ujutro češće pije čaj + med.
Mlađi voli mlijeko (često Veronikino, ali ne uvijek) s tim da ujutro obožava bijelu kavu (Divka) i ponekad kakao.
Vole kruh/pecivo i domaću mast (od kolegice, iz provjerenih izvora). Od narezaka - špek i čvarci, salame ne toliko često, više vole domaću šunku od salame. (Dobila sam za Božić domaći kulen, ali to je toliko jako da nismo mogli pojesti sami nego smo razveselili susjeda koji se raspametio).
Nisam spomenula kuhano jaje za doručak - mom mlađem sinu to je omiljeni doručak i povremeno večera.
Od namaza - hummus rules, ali ne vole da stoji nego moram napraviti manje količine relativno često. Isto namaz od graha.
Imam punu špajzu domaćih pekmeza, ali nekako su zadnje vrijeme klinci prestali s tim - vole od bresaka, kupina i marelica (taj nemam svoj), crni od šljiva s minimalnom količinom šećera, ali kako rastu vidim da im više odgovara slano. Pekmeze i džemove koristim za kolače, umjesto šećera. (Bez brige, nismo tak jako osviješteni - kod nas se koristi med, a i zdjelica smeđeg šećera u kockama ujutro stoji na stolu ako kome treba).
Uobičajeni namaz za kruh - Veronikin putar ili kiselo vrhnje.
Inače, da se vratim na zdravstveni odgoj - u školi se gablec zove "mliječni obrok" a to često bude salama podriguša na kruhu + čaj, na što je moj mlađi redovito prigovarao dok ga nismo ispisali. Razumijem da za tih par kn dnevno bolje ne mogu, ali nek onda ne pričaju o zdravoj i uravnoteženoj prehrani.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma