Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Mliječni proizvodi - probiotici u prehrani odraslih

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Mliječni proizvodi - probiotici u prehrani odraslih

Upravo sam popila bočicu jogurta sa ne znam ni sama koliko tisuća kolonija dobrih bakterija. U reklami su rekli da je to dobro za zdravlje.
    Inače volim mliječne proizvode svih vrsta. Međutim, na nekoliko strana sam došla do informacije da mliječni proizvodi (posebno ovi obogaćeni bakterijama) nisu dobri za zdravlje odraslih.
    Drugi izvori pak tvrde da su jako zdravi i da ih treba jesti redovito.
    Zbunjuje me ta oprečnost informacija, dok jedni kažu izbjegavati, a ako se već jedu - onda natur jogurt sa što više mliječne masti (ili praviti jogurt/kefir doma).
    drugi kažu light mliječni proizvodi su sjajni - dobri su za kalcij, izvor proteina životinjskog porijekla i potiču metabolizam (? kako, nije mi jasno).

Koja su vaša stajališta?
    Jedete li ove probiotik jogurte, ako da koliko često i imate li koristi od njih?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam citala o korisnosti laktobakcilusa reuteri kod male djece i dojencadi te kod alergicara ali njega nema u tim mlijecnim napicima. Ima ga u majcinu mlijeku te kao zasebni integrator. Navodno sprijecava kolike. Puno sam ga pila pred kraj trudnoce i nakon poroda, dojila, i ova mi beba nije imala kolike kao prva. No alergija nam je svejedno dosla

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tiziana - ti pričaš talijanski pa ćeš razumijet tekst. Ovo je jedan od onih kontra tekstova, i mada se odnosi na prehranu djece, sumnjivo mi je i za prehranu odraslih http://www.controlacrisi.org/notizia...A-RITIRARE-LA/

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sumice draga hvala na prosvjetljenju neko vrijeme sam i ja pila slicne proizvode! Bjezat cu sad od njih i zaobilaziti njihovu policu, ne bih bas htjela biti prascic na tovljenju

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ne razumijem (a razumijem tal),problem je bas u tipu/koncentraciji probiotika iz Activie ili generalno svim?
    malo mi je pre-senzacionalisticki,da ces se ugojit ako pijes te jogurte.....sta ne bi trebao bit veci issue mlijecna mast,eventualni aditivi i seceri?

ja pravim doma svoj kefir i pijem ga kontinuirano (skoro svakodnevno) vec vise od godinu dana,kilaza ista....manje mi je nadut stomak,probava uredna....
    sad su me udebljali jedino kolaci i obilate vecere za protekle blagdane....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

svi jogurti obogaćeni probioticima su samo reklama jer imaju premalo količinski probiotika da bi zaista djelovali, ali s druge strane ne mogu škoditi

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ne razumijem talijanski, ali pretpostavljam da je tekst manje više isti ko i svi - više senzacionalizma nego stvarnih činjenica.
    kao što reče mama ptičica, mliječni proizvodi obogaćeni bakterijskim kulturama neće štetiti, ali ni koristiti bog zna kako. a kalcij mi uzimamo iz drugih izvora ( sezam i zeleno lisnato povrće mi prvo pada napamet).

jednom sam čula i teoriju da organizam odraslog čovjeka ne probavlja do kraja ( navodno ni do pola ) kravlje mlijeko koje se onda taloži i siri u želucu pod djelovanjem kiseline i prilično pridonosi lošem zadahu. koliko ima istine u tome, ne bih znala.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma nije poanta o djelovanju/ne djelovanju probiotika na crijevnu floru nego:
    Il problema è che questi batteri buoni "vivi ed attivi", dixit Danone, sono gli stessi di quelli utlizzati da tempo negli allevamenti industriali come attivatori di crescita per fare ingrassare più velocemente maiali e polli.
    Un maiale rimpizzato di probiotici significa aumentare il peso di più del 10%.

Dakle,isti se koriste za ubrzano tovljenje i rast svinja i peradi a zasigurno im nisu davani za poboljsanje probave i crijevne flore...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zasad skulirana - tako je, u ovom članku piše o vezi velike količine probiotika i prekomjerne težine, odnosno koristilo se taj probiotik u svrhu tovljenja. Ali to je samo jedan od članaka, babyboys je navela još jedan podaka koji sve češće čujem - neprobavljanje mlijeka u odraslom organizmu. OK, za zadah nisam još čula

Neki zagovornici zdrave prehrane i sirovojedstva imaju teoriju da je jedino ispravno jesti cjelovite jogurte i punomasno mlijeko (u umjerenim količinama) a nikako light proizvode (pretpostavljam da je tu link umjetni zaslađivački koji se nalaze u velikom broju jogurta i mlij. napitaka sa oznakom light).
    Najviše me muči što ljudi koji sami spremaju kefir i jogurt ističu brojne prednosti i realno djelovanje na probavu -recimo. Dok od ovih kupovnih rijetko čujem da djeluju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •