Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Udruga RODA ne podržava autosjedalice-Informacija iz Ri TL

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Udruga RODA ne podržava autosjedalice-Informacija iz Ri TL

Ne stane sve u naslov, ali ljuta sam!

Išla sam gledati kolica 2u1 danas, jer sam shvatila da košaru nećemo koristiti i uglavnom mi je rečeno da je nepotrebna. Stan nam je majušan, mali, novaca nemamo baš za bacanje i odlučili se za kolica+autosjedalicu, kupit ćemo krevetac, dobit ćemo putni krevetić.

Otišla sam u TL u Korzo, pogledala Graco sjedalice i kolica, svidjela mi se jedna svjetlo-plava trokolica i spremila se izaći...

I onda je teta prodavačica (izuzetno ljubazna, bez zamjerke) izgovorila ovo:
    Znate, autosjedalica vam baš i nije nešto. U njoj nemojte, to vam ja preporučam, voziti dijete do tri mjeseca starosti. Nije to dobar položaj. Znate Udruga Roda ne podržava autosjedalice, liječnici se bune i ne vole da djecu iznosite u njima iz rodilišta i mislim da vam treba košara.

Nisam vjerovala što sam čula, učinilo mi se da sam krivo razumjela jer sam bila gladna i kažem ja: Molim?
    A ona će opet: Ako imate internet, provjerite si. Vidjet ćete da na Rodi piše da autosjedalice nisu dobre.
    Kažem ja košare ili autosjedalice, jer opet mislim da me pere trudničko ludilo.
    Autosjedalice veli ona. Jako su loše. Dijete nepravilno sjedi u njima, doktori ih ne vole i bune se kad ih koristite i iznosite dijete u njima van iz rodilišta.

I odem ja u nepoznato...

E sad, muči me to što sam ja prvi puta u životu trudna, prvi puta čekam bebu i ne znam kud da se okrenem od svih tih informacija. Žena u dućanu mi je to rekla i vjeruje u to. Ne znam je li cilj izvlačenje novaca, jer tek mi sad ne pada na pamet kupiti i košaru. Istu su mi pokušavali uvaliti i u Beba centru, samo bez ovog popratnog teksta.
    Ili je stvar u tome što su ljudi doista needucirani.
    Ili doista autosjedalice nisu dobre?

Ono što me zanima je kako pravilno educirati ljude koji rade s pomahnitalim trudnicama koje sigurno neće dozvoliti da se nešto dogodi njihovom djetetu i budući da im je gospođa u dućanu s dječjom opremom rekla da je preporuka iznijeti dijete u košari iz rodilišta i tako ga voziti u automobilu, a autosjedalice samo i isključivo za kratke relacije iza 3 mjeseca starosti, koliko će ih to napraviti?
    I misliti da su u pravu?
    Isto kao što ja mislim da sam u pravu što namjeravam svog bebača voziti u autosjedalici iako mi je jedini izvor informacija Roda

Lijepo vas molim cure, uvjerite me da je moj izbor pravilan.

[/u][/i]

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

prodavačica je :shock:
    mada će ljudi napraviti po svome bez obzira što čuli, pročitali - uklapaju to u svoje sheme, tumače kroz svoju prizmu

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o djizus :shock:
    kam ta zenska gleda kad cita nas portal?

thalia
    daj mi adresu na pp, poslat cu ti original brosuru o autosjedalicama pa ju pliz odnesi toj curi nek si ju procita

ili joj, ak imas mogucnosti, sprintaj s portala

Autosjedalica - UVIJEK i bez iznimke! - letak o ispravnom načinju korištenja autosjedalice te mali trikovi kako dijete privoljeti korištenju auto-sjedalice.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thalia, bilo bi super ako mozes napravi kak mukica veli.

Nazalost, u velikoj vecini slucajeva (mozda cak i u svim) problem je u needuciranosti.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odgovor dr. Sabola:

Moje je mišljenje da se dijete i u toj dobi može prevoziti u auto sjedilici pod uvjetom da se dno sjedala podloži dekicom ili višestruko slojnom mekanom tkaninom koji će omogućiti POLULEŽEĆI, A A NE SJEDEĆI POLOŽAJ. Isti neće imati nepovoljan utjecaj u smislu "krivljenja kičme" kako je obično pogrešno uvriježeno među laicima. Analogiju vidim u nošenju male dojenčadi na prsima ili leđima majki (u tzv. tobolcima) u nekim kulturama (Indijanci, Indijci ...).
    U autosjedalici, bez obzira na dob, dijete MORA BITI VEZANO SIGURNOSNIM POJASOM.

Kakva sjedalica za bebu
    Pitanje:Zanima me jesu li za razvoj kralježnice štetna male sjedalice za automobil (od 0 do 6 mjeseci) koje se prodaju na tržištu? Zdravka K.,Đakovo

Odgovor: Male sjedalice za automobil (za bebe od 0 do 6 mjeseci)pogodne su za nošenje i vožnju malih beba. Dokazano je da takve sjedalice ne pogoduju nastanku bilo kakvih oštećenja i deformacija kralježnice. Auto sjedalice i nosiljke za male bebe napravljene su tako da djelomično oponašaju položaj bebe u maternici. Roditelji su često zabrinuti jer im se čini da su im djeca "skvrčena" u takvim sjedalicama, međutim takav položaj je prirodan i ne može uzrokovati nikakva oštećenja lokomotornog sustava. U većini zemalja EU vožnja djeteta u auto sjedalicama i zakonski je regulirana, te je to jedini ispravan i dozvoljen način prijevoza djece u automobilu. Dr. Saša Tiefenbach, ortoped Zagreb

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock: Pa nevjerojatno!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Znate, autosjedalica vam baš i nije nešto. U njoj nemojte, to vam ja preporučam, voziti dijete do tri mjeseca starosti. Nije to dobar položaj.
    Možda je mislila da ćete dijete voziti u autosjedalici i onda kada niste u atomobilu nego se npr. šećete po gradu, a autosjedalica je "uglavljena" u kolica?

Početno

Ja bi joj prošetala opet do tamo i spomenula da je poticanje na kazneni i prometni prekršaj isto kažnjivo djelo...

Pa joj onda tek tutnula u ruku i Rodinu brošuru, i fotokopiju zakona

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo me cure, jučer mi je bila mala ludnica pa se nisam stigla javiti.

Nemam još osposobljen printer (ljenitis vulgaris domesticus, moram ić kupit tonere ) pa mogu Mukici poslat adresu da mi pošalje brošure, al ako može za oba dućana, barem četiri komada. Ako može

Kažem, žena je bila izuzetno ljubazna i zato me silno šokiralo kad mi je to rekla. Rado ću im odnijeti brošure, ne namjeravam se svađati niti ženi zagorčavat život, samo bih htjela spriječiti da se, nedajbože, nekome nešto ružno dogodi zbog krivih savjeta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma žene moje ta prodavačice u dućanima, apotekama i okolo svašta govore. Ma meni je ljetos za bebu uvalila Vichy kremu za bebu od 3 mjeseca, a na kremi velikim slovima piše da se bebe ne mažu prije 6 mjeseca , radi toga da se krema nebi apsorbirala u organizam radi tanke kože ili tako neštoNE HVATAJTE ME ZA SLOVA . U svakom sl. rekla mije da je to fantastično za male bebe, a kad ono....nema suncanja za male limače upoće ,a kamoli kreme-

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thalia, razgovarala sam upravo o autosjedalicama sa gospodom Deanom koja je sefica trgovine na Korzu. Razrijesile smo problem kojeg si navela u smislu da ce ona prenijeti tocne informacije zaposlenicima.

Hvala puno sto si nam javila, i gospoda Deana je zahvalna, jer nam je to dalo priliku da ispravimo netocne informacije koje se nenamjerno prenose potencijalnim kupcima.

Sigurna sam da ce biti zahvalni ako im odneses brosure.

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e ancice, ti si mrak.
    jednostavno uzmes telefon nekog nazoves i nesto rijesis.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato ja anu
    jer ne komplicira

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma, ovo kad se moze telefonom je najjednostavnije. Meni je telefon najbolji frend za ovakve stvari :D

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Rado ću im odnijeti brošure, ne namjeravam se svađati niti ženi zagorčavat život, samo bih htjela spriječiti da se, nedajbože, nekome nešto ružno dogodi zbog krivih savjeta.
    Ja nisam mislila zagorčavat joj život, ali mislim da je to informacija koja joj je itekako korisna...

Zakon određuje da dijete do 5 godina (i to je premalo) u autu mora biti u odgovarajućoj autosjedalici.

Onaj tko se toga ne pridržava počinio je prekršajno djelo nepoštivanja zakona, i kazneno djelo svjesnog ili nesvjesnog ugrožavanja tuđeg života (jer nepoznavanje zakona ne opravdava kršenje istog).

Onaj tko trubi da se autosjedalice ne smije koristiti od-do određene dobi, ili da su nepotrebne, itd, itd, počinjava kazneno djelo poticanja drugog na prekršajno, odnosno kazneno djelo...i tako dalje...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anci, slazem se, ali da recimo ne trubimo toliko na rodi oko zakona, koliko bi nas zaista znalo za tu zakonsku odredbu? Koliko je nas procitalo taj zakon (i bilo koji drugi zakon kad smo vec kod toga), od pocetka do kraja? Ja sama neznam da li jesam, a posebno da li se sjecam svih stavki.

Zakon je jedno, edukacija o zakonu je drugo. Moramo educirati. I skoro svi s kojima sam ja bila u kontaktu, nakon sto saznaju za odredbu, nemaju nikakvih prigovora i sretni su sto im je netko rekao.

Ne velim da nepoznavanje zakona opravdava i njegovo nepostivanje samo moramo prepoznati cinjenicu da veliki broj ljudi zakon zaista ne poznaje i nece ga poznavati dok ga netko o njemu ne educira.

Al kad ga se educira i on ga dalje svjesno krsi ili potice druge da ga krse, to je skroz druga prica.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Potpisujem Anči!!!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bih htjela da ostane nepokriveno, a vazno...
    pliz T. javi nam ako si ostavila broshure, jer ako nisi/ne stignes ili sl. mislim da je vrlo vazno da to napravimo.
    Gdje jos u Ri i blizoj okolici prodaju djecje stolice?

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    Gdje jos u Ri i blizoj okolici prodaju djecje stolice?
    Beba centar, Aura u RK "Ri". Dalje ne znam.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne znam jel prodaje i Tintilinić?

Cure, ja sam doma na održavanju trudnoće/mirovanju, tako da se spustim do grada samo ciljano pa sigurno neću još tjedan dana. Jel vam to kasno?

Evo, šaljem Mukici adresu da mi pošalje brošure

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thalia, nije nikad kasno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ako mogu pomoći nema frke!!!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mukica ne zaboravi na podruznicu
    podjelit cemo u svim ducanima, mogli bi nesto i za rodiliste ostaviti (za tecaj)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

flo, javim ti se ja ovih dana

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ok, sto se autosjedalica tice jasno mi je da je potpuno preporucljiva i za novorodence u voznji! I obavezna i ok.
    Ali sto stvarno za voznju u autosjedalici kad se onak kliknu na kolica? Da li je to ok prakticirati i od kada ustvari?

Takoder, koliko je max preporucljivo vremena da dijete u njoj provede?

Unatoc tome sto se stalno spominje ta preporuka autosjedalice u voznji, nitko ne govori jeli preporucljivo u autosjedalici dijete voziti umjesto u kosari, a neka kolica nemaju spustanje vec imaju tu opciju kupovine kosare ili autosjedalice ili sveg troje! Evo, u vezi toga me zanima misljenje i to sa medicinskog i zdravstvenog aspekta!
    I meni fali informacija sto se ove teme tice. Prije 7 g. s mojom prvom bebom, skroz se drugacije razmisljalo.

Hvala!
    Anita

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nitko ne govori jeli preporucljivo u autosjedalici dijete voziti umjesto u kosari
    kako nitko ne govori :? , o tome se već jako puno raspravljalo na forumu.
    probaj malo pretražiti forum, pogotovo pdf 0-1.

ono što većina stručnjaka kaže:
    da za vožnju autom, ne za vožnju u kolicima.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo, vec sam u meduvremenu nasla! Sorry.

Jel ok 2 sata voznje s pauzama u autosjedalici kad se vracamo u Zg iz Ri s bebicom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok je, uz pauze (malo je izvadiš van da se protegne, popapa i tako).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, prvo negdje stanete s autom, a onda je izvadiš van (neki misle da se pauza radi u vožnji, pa sam morala ovo napomenuti)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa da normalno. Ma bit ce sve ok. Jooooj, jedva cekam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •