SLIKA .... mmmmmmm....
---->>>> Mascarpone čokoladni brownies
RECEPT
Sastojci za tijesto:
250 grama maslaca
80 grama naribane čokolade (ne slatke)
1 čaša šećera
100 g kakaa u prahu
125 g mascarpone sira
3 velika jaja (po mogućnosti domaća)
1 ekstrakt vanilije (Vanilla Back u prašku)
1/2 čaše glatkog brašna
mjera za 1 čašu = 2,5 dl
Sastojci za preljev
150 g naribane čokolade (ne slatke)
6 velikih žlica slatkog vrhnja ili biljnog šlaga
3 velike žlice maslaca
Postupak - izrada tijesta
Zagrijte pećnicu na 170oC.
Rastopite maslac i umiješajte naribanu čokoladu te promiješajte. Dodajte šećer te izmiksajte do sjaja. Ne smeta ako izgleda malo grudičasto.
Dodajte mascarpone sir, ekstrakt vanilije i jaja te miksajte dok smjesa ne postane glatka.
Dodajte brašno, sol i kakao u smjesu i promiješajte.
Uzmite četvrtasti protvan 20x20 cm ili 10x25... ili sličan - znači manji- namažite ga maslacem i pospite s malo brašna kako se kolač ne bi zalijepio (ili ga obložite papirom za pečenje).
Ulijte smjesu u protvan i poravnajte po površini kako bi kolač bio što jednoličniji.
Pecite oko 45-50 minuta na 170oC, odnosno dok testna čačkalica ne bude suha
Nakon 20-tak minuta očekujte zamamne mirise iz pećnice.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice te u protvanu ostavite da se hladi.
Postupak - izrada preljeva
Dok je kolač još vruć, započnite s izradom preljeva.
Rastopite maslac i vrhnje (pazite da ne zavrije!) i dodajte čokoladu. Miješajte dok smjesa ne bude glatka.
Promiješajte i prelijte preljevom još topli kolač.
Ostavite da se ohladi dovoljno da se stavi u frižider; stavite u frižider i držite na hladnom najmanje 2 sata da se preljev lijepo stvrdne.
Izvadite kolač iz frižidera i režite na kockice veličine otprilike 4x4 cm.
Kušajte kolač. Dobar tek!
(Step-by-step strip stiže uskoro... upload traje malo dulje)