Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: socijalni ginic i higijena??

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno socijalni ginic i higijena??

cure, dajte recite..
    pošto mi je ovo bio drugi odlazak soc.giniću, nisam sigurna je li to normalno ili što, ali..
    kad se kod privatnika ide na vaginalni uzv, na onaj štap stavi kondom i onda radi uzv.
    ja nisam obraćala pažnju kad sam legla, ali kad je obavio uzv, ja se dignem, on uzima papir (ja sam mislila da će ga dati meni) a on lijepo briše taj štap (aparat) od gela i stavlja ga na mjesto
    sudeći po tome, ništa na štapu nije bilo..jer da je bilo, onda bi to bacio i ne bi trebao brisati štap od gela,jelte..
    jesam ja luda ili što???
    pa nije valjda da tak samo obriše i dalje pregledava žene??

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Neki stavljaju gel pa onda kondom, tak da moguce da ga je brisao od gela nakon sto je skinuo kondom. Drugi scenarij odbijam prihvatiti.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 24.01.2013. at 12:39

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

stavlja gel pa kondom pa gel... tako da mislim da nemaš razloga za brigu.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja se nadam da je tako..

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf hvala, utješile ste me
    nije ipak sve crno u našem zdravstvu
    Posljednje uređivanje od Evitta : 24.01.2013. at 13:00

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja stavlja gel, pa kondom, ne stavlja ponovo gore gel. briše sondu s posebnim papirima

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Nema veze s ginekologom,ali zgadilo mi se sve socijalno kad mi je zubar bez rukavica poceo cackat po ustima. Supruga mi ide kod privatnika,a sve socijalno izbjegavamo koliko mozemo

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

...kad čitam ovakvo pljuvanje po liječnicima...prestrašno.
    Čovjek je čovjek kad je čovjek, pa radio on privatno ili "socijalno".
    Imajte povjerenja.
    A ja više vjerujem "socijalnom" jer njega ne vodi profit, njegova je plaća ista, nego privatniku kojega vodi prvenstveno baš ta zarada.
    (Ne pričam o korupciji, znam da ima liječnika koji traže novac, ali ja se s njima nisam srela.)

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Imajte povjerenja.
    A ja više vjerujem "socijalnom" jer njega ne vodi profit, njegova je plaća ista, nego privatniku kojega vodi prvenstveno baš ta zarada.
    (Ne pričam o korupciji, znam da ima liječnika koji traže novac, ali ja se s njima nisam srela.)
    Doktor koji ne drzi do higijene za mene nije doktor

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Jole&Titi prvotno napisa Vidi poruku
    Doktor koji ne drzi do higijene za mene nije doktor
    Ne znam gdje ti živiš, ali u mojoj okolini doktori drže do higijene.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je skršeni -trostruko prelomljenizglob i pokidani ligament fenomenalno složio " socijalni " kirurg
    , i sad odrađujem " socijalnu " fizikalnu .

i mogu reći da mi noga ne otiče , da napredujem i da se nadam potpunom poravku u dogledno vrijeme

sva sreća da još ima tih " socijalnih " liječnika jer bih inače bila sakata .

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imajte povjerenja.
    Moj socijalac ginekolog baš i ne spada u tu kategoriju da ga zarada ne zanima, lijepo on svima naplati UZV od 200-300 kn i to bez računa i još je uz to bezobrazan, pa si ja ako već plaćam izaberem nekog po mom ćefu.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ne znam gdje ti živiš, ali u mojoj okolini doktori drže do higijene.
    Vjeruj mi da ih ima svakakvih

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Slažem se s Beti3

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Moj socijalac ginekolog baš i ne spada u tu kategoriju da ga zarada ne zanima, lijepo on svima naplati UZV od 200-300 kn i to bez računa i još je uz to bezobrazan, pa si ja ako već plaćam izaberem nekog po mom ćefu.
    mozes nazvati i hzzo, pa se takvi lijecnici sankcioniraju i prepuste mjesto nekome drugome

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    mozes nazvati i hzzo, pa se takvi lijecnici sankcioniraju i prepuste mjesto nekome drugome
    Uh možeš mislit, taj ima dobro zaleđe (već je isprobano)

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Uh možeš mislit, taj ima dobro zaleđe (već je isprobano)
    A da promijeniš ginića, pa onda svi sretni!!

Apropo stavljanja gela i kondoma na sondu, ja sam uvijek vidjela da sa sonde skida kondom; i ako do sada uopće nisam razmišljala o tome!!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mrgica nije ni to tako jednostavno kad sam se raspitivala prije par godina nitko nije primao kartone (radi se o riječkom području), teško je naći dobrog ginekologa i da prima nove pacijente, no dobro već sam se pomirila sa situacijom...od njega tražim uputnice a za sve drugo idem privatniku ili preko bolnice.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Imajte povjerenja.
    Jao Beti kako grijesis, a to cu ti ilustrirati i primjerom koji mozda poznajes. Npr.predpotopna ambulanta na Piramidi i socijalac koja ne ulaze ni najmanje u svoju amublantu a osobno sam vidjela kako ispire neke posudice sestra koje potom idu u upotrebu, koma ziva. S druge strane jedan vrhunski strucnjak primaijus, koji ima ordinaciju na Belvederu, ima sasvim razumne cijene savrseno cistu ambulantu i prvenstveno jako puno vremena posveti razgovoru sa svakom pacjenticom. Mene je npr.ta ugovorna pregledala i rekla sve ok trudnoca super napreduje i to dan prije nego li me nareceni primarijus poslao na kiretazu jer u 10 tt plodu ni traga ni glasa. Samo sto se socijalnoj nije dalo palit uzv, neznam kakav joj je to ubitacni trosak, al pimarijusu je to bilo pod prvo i osnovno nakon sto mu dodje trudnica koja je par tjedana ranije prokrvarila i bila na hitnoj.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Trudnoca bi itako završila pobacajem. Ja bih osobno birala da pobačaj krene sam, nebih jurcala na kiretazu.
    Socijalni Ginic nije kriv sto radi u uzasnim uvjetima, već je kriva ustanova u kojoj radi, odnosno država Hr koja izdvaja za zdravstvo mizeriju. To nije njegovo vlasništvo, smiješno je očekivati da on renovira državnu ambulantu. Sto se tiče čistoće, sigurna sam da sestra itekako brine o sterilnosti.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

To nije nista drzavno vec je to ugovorna ambulanta i dobiva glavarinu po broju pacijenata. Drzavna je bolnica, ne i ugovorna ambulanta. To sto si ti sigurna nije jamstvo realne situacije.
    Ako bi trudnoca itako zavrsila pobacajem to opet ne opravdava da sam ja iz te ambulante izasla kao sve ok a ploda nigdje, samo ostaci degenerirane posteljice

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

To nije nista drzavno vec je to ugovorna ambulanta i dobiva glavarinu po broju pacijenata. Drzavna je bolnica, ne i ugovorna ambulanta. To sto si ti sigurna nije jamstvo realne situacije.
    Ako bi trudnoca itako zavrsila pobacajem to opet ne opravdava da sam ja iz te ambulante izasla kao sve ok a ploda nigdje, samo ostaci degenerirane posteljice

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Upsss poduplao se post, ne razumijem zasto, valjda netko moze obrisati

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Priznajem, pogriješila sam, ti ipak znaš najbolje
    Posljednje uređivanje od kinder : 02.02.2013. at 15:52

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za početak vjerujem mišljenju dr., ali na temu "socijalne" higijene imam jedan primjer.
    Davno sam se kontrolirala kod socijalnog ginekologa u jednoj večoj ambulanti.
    Svaki dan je radio drugi dr. iz lokalne bolnice.
    Ja sam dolazila kod jednog super dr. koji je radio samo jedan dan u tjednu od 12.
    Dođem taj dan (ujutro je radio drugi dr. i imao brdo žena (uvijek je bila gužva)), imala sam naviku dplaziti sat vremena ranije da sam uvijek bila prva na redu kod ovog u 12.
    Tako i taj dan.
    Lijepo ja prva u ordinaciju i dok sam se preslačila dr govori sestri, što ćemo sad imamo još samo dva sterilna spekuluma (ili kako se več zove ono željezno za pregled), u jutarnjoj smjeni je bila gužva. Sestra kaže, a ništa iskoristite ta dva, ali moramo i druge žene primiti, nekako ćemo dezinficirati.
    U čekaoni je bilo cca 15-20 žena, kako su sterilizirali ne znam.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Za sterilizaciju metalnih medicinskih instrumenata u autoklavu na 134 stupnja je dovoljno 5-10 minuta. A svaka ordinacija ima autoklav.
    Tiziana, baš si izabrala dvije riječke ordinacije koje sam posjetila. Dr B. je radio na Piramidi, ali sada mu je ordinacija preko puta MUPa. A ako je sestra o kojoj pričaš sestra I., ona je najbolja sestra koju znam. Doktor je ponekad malo grub na riječima, ali nitko nije idealan.
    A primarijus na Belvederu dr M. ( ako je to on o kome pričaš) mi je nakon pregleda početkom trudnoće u kojoj sam prokrvarila, rekao da mirujem, pa ćemo vidjeti hoće li beba ostati ili ne. Na idućem pregledu mi je dao sliku bebe koja je itekeko ostala i prijedlog da opet odem dr B. jer mi tlak raste, pa moram često na preglede. Valjda zbog toga da mi uštedi novac, ili...

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

dr s Belvedera je upravo taj i to mi je najbolji gin na svijetu. Cak bi ga rado i za psihijatra! I da u australiji zivim opet bi kod njega htjela doci i potvrditi trudnocu. Dakle susretljiviju i smireniju osobu u bijeloj kuti nisam srela.
    Ovaj drugi nije taj, vec je dr zenska osoba, a ni sestra nije ta.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja valjda imam sreće... imala sam više ginekologa i kod svakog je sve bilo na svom mjestu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •