cao,zanima me posto je dete na mene upisano i nisam bila ni vjencana znaci ocinstvo djeteta stoji nepoznato, da li moze me otac djeteta tuzit zato sto mu nedam dijete..
a ja imam silu razloga zasto mu nedam dijete
cao,zanima me posto je dete na mene upisano i nisam bila ni vjencana znaci ocinstvo djeteta stoji nepoznato, da li moze me otac djeteta tuzit zato sto mu nedam dijete..
a ja imam silu razloga zasto mu nedam dijete
ako u rodnom listu djeteta u rubrici otac ne pise nista, tj. rubrika je prazna, otac prvo mora dokazati očinstvo, na nacin da ga ti priznas ili da ide sa tuzbom za utvrđivanje očinstva. jednom kada se upise u rodni list kao otac, ima zakonom propisana prava kao i obaveze, i cijeli spektar mogucnosti između.
tvoji razlozi za zabranu susreta sa djetetom mogu biti jedini u smislu zaštite djeteta od zlostavljanja i sl., a to je sudeci po pricama i iskustvima vrlo tesko za ishodovati i dokazati.
Sve dok nije utvrdjeno ocinstvo, nemoze te tuziti áko mu nedas dijete. Ako bi te jednog dana tuzio za utvrdjivanje ocinstva, pobrini se da imas nesto u ruci...Jer ocinstvo ce biti potvrdjeno...Ako dobijete zajednicko skrbnistvo, trebat ce ti argumenti i dokazi zasto bi njemu trebalo biti oduzeto. (poznajem samo austrijski zakon, ali pretpostavljam da su donekle slicni, al netko ce vec komentirati ako nisam u pravu. Dakle, sejvaj sve SMS-ove, mailove i sl. Nije na odmet....a mozda ce pomoci. Moja sestra je u istoj situaciji i pravi evidenciju o svim ucjenama, terminima kad je trebao vidjeti malu, a nije dosao + marihuana, sklonost nasilju...u stilu nek se nadje. Koliko ce koristiti, mozda saznamo jednog dana....
![]()