Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: pomoc netko....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

meni se prica ne sviđa, pa necu ulaziti u detalje.

otac nije priznao nikakvo dijete. oni su u braku i tada postoji presumcija ocinstva "otac djeteta je majcin muz" tj. nema on sto priznavati ili ne, odmah je upisan kao otac u maticu rođenih i ostale dokumente.

drga stvar, nemam pojma koliko dijete ima godina, ali je istina da se sudska TUZBA za razvod braka ne moze pokrenuti dok dijete ne navrsi godinu dana. to je zbog zastite djeteta i materinstva (uzasno stresne situacije). moze se dogovoriti o SPORAZUMNOM razvodu i to prolazi na sudu i prije djetetove navrsene jedne godine.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku

drga stvar, nemam pojma koliko dijete ima godina, ali je istina da se sudska TUZBA za razvod braka ne moze pokrenuti dok dijete ne navrsi godinu dana. to je zbog zastite djeteta i materinstva (uzasno stresne situacije). moze se dogovoriti o SPORAZUMNOM razvodu i to prolazi na sudu i prije djetetove navrsene jedne godine.
    nije tocno.
    ja sam pokrenula razvod braka, tužbom, kada je moj sin imao 6 mjeseci.

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    nije tocno.
    ja sam pokrenula razvod braka, tužbom, kada je moj sin imao 6 mjeseci.
    Majka (supruga) može pokrenuti razvod braka tužbom ili mogu zajedno pokrenuti sporazumni razvod braka, ali otac (suprug) ne može pokrenuti razvod braka dok dijete ne napuni godinu dana. To je mehanizam koji bi trebao štititi majku i dijete, u trenucima kad su najranjiviji. No, u praksi, zapravo i nema nekog smisla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •