Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: pitanje

lidac2004

Početno pitanje

ovo sam pitanje postavila u sklopu topica o caju, tekucini itd.
    ali da ne ostane nezapazeno prenosim ga ovdje .

radi se o tome kako moje dijete pije:

pije na flasicu sa sportskim cepom, tek smo nedavno poceli na obicnu casu ali ona to baca pa joj se ne usudim dati da sama pije iz nje.

kako ju nauciti da ne baca casu na pod??
    pricamo joj, objasnjavamo, pokazujemo kako da ju vrati na stol ali uzalud .

da odmah napisem- ne baca samo casu, nego i tu flesicu ali od toga je ipak manja steta.

cim popije par gutljaja samo ju izvrne na pod, ne znam kako ju odviknuti od toga.

lidac2004

Početno

pa zar mi stvarno niko ne zna odgovoriti nista?!?

toliko gledanja a nijedan odgovor .

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan je janu isto često znao bacati i polijevati se s vodom, pa mu više nisam davala, nego pije isključivo iz staklene čaše i kad popije, vrati

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja Hrvoju dajem plastičnu času s par gutljaja vode. Pa ako i prolije - nema veze, a čaša se neće razbiti.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I ja sam davala plasticnu casu.Treba sam omalo strpljenja i prestace sa bacanjem Kazi svaki puta ne i pokazi mu da mu je sada casa prazna i visenema za piti.Polako savladace on to!!

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I Lara još pije iz plastične čaše. Ako baci na pod i prolije (što radi sve rjeđe),nema veze, bar se ne može porezati.

lidac2004

Početno

meni je to problem zbog tepiha :/ .
    a ta njena faza traje otkad je naucila piti iz flase, sto znaci vec jako dugo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma kakav tepih...
    Moj Andrej ne baca čašu, ali zato mu je u zadnje vrijeme veliki gušt okrenuti flašicu naopako i gledati kako voda istječe iz nje... a kad se napravi pristojna lokvica, pokazuje prstom na nju i viče "bee" (u prijevodu, "obriši").
    Sreća da nemamo tepiha, jer bih inače izludila. Ovako mu dam krpu, pa skupa brišemo.
    Staklenu čašu mu ne dajem u ruke da ne bi bilo "baaa" (bacanja). Ali zato baca žlicu dok jede.
    Inače, primijetila sam da govori "piti" ne samo kad je žedan, nego i kad se želi igrati vodom. A ne mogu mu odbiti, jer uvijek mislim, žedno dijete, moram mu dati vode. A kad mi onda počne namjerno prolijevati...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea prolijeva iz flašice i govori da radi bato
    Inače je bacala hranu kad više ne bi htjela jesti, kad joj dam da sama jede pa neće onda bi počela bacati, ali to sam joj uspjela objasniti da ne baca nego da mi kaže da maknem. Sad doduše i kad ju hranim nekad nakon dvije žlice kaže mama maki.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janku pije iz kljuna kad je slobodan po stanu, ili kad smo vani. Iz čaše pije isključivo iz naših ruku ako je okolo ili sam ako je u hranilici. Inače zna i on baciit flašu s kljunom. Mi smo to rješavali tako da bi mu svaki put uzeli to što baci i ne bi mu dali. Za bilo tšo da baci. I naravno, rekli bi mu da to nije lijepo i bla, bla, bla...
    Sada uglavnom kada nešto više ne želi daje nama u ruku i kaže "Aljaaaa" (hvala) a nekad kaže i "jolji" (izvoli). Ako mi na vrijeme ne skužimo da nam nešto što ne želi hoće dati onda nakon par pokušaja bai na pod. Ali to je rijetko jer uvije skužim kad mi nešto vraća. Ali zna bez vračana baciti stvari kad je kao ljut, ali to nije baš tako jako često!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    pa zar mi stvarno niko ne zna odgovoriti nista?!?

toliko gledanja a nijedan odgovor .
    pa, mislim da iz posta nije potpuno jasno da li on baca i druge stvari ili samo casu? ako se radi o uobicajenom bacanju stvari (hrane, igracaka, casa i bocica) onda se ne bih previse brinula. kao sto su i druge cure rekle, strpljenja, objasniti mu da se to ne baca, i jednom ce se vec nauciti.
    m. isto baca sve zivo pa cesto pribjegnem casi s kljunom, premda zna piti iz normalne case. ali s obzirom da ionako ne pije nista osim vode, to joj nece stetiti zubicima pa se ne brinem.
    normalnu casu joj dam uz jelo kad ionako ima podbradnicu, pa moze bacati prolijevati i sl.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sa sportskim cepom mislis na one sa kljunom? Nema veze i ako nece iz "normalne" case da pije. Mejri je 2,5 god. i jos joj dajem na "kljun". Ponekad samo pije iz case...

Ako nista ne daj J. sve dok ne nauci sama :/

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi nemamo tepihe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas su svi gore navedeni oblici bacanja i prosipanja (bili) u igri. u zadnje vrijeme imamo jedan, samo nama svojstven, najnoviji nacin: dok piju (na slamku) jedna ruka je obavezno U casi.
    jeste da nam to malo zagadi vodu ali bar piju pa sam ja sretna.

bez sofa i tepih su davno, proslo, svrseno vrijeme.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa
    Mi nemamo tepihe.
    Mi imamo, ali ćemo ih uskoro baciti. Ovaj se ne da više ni počistiti (ne da sam time opterećena, ali... 8) ), sav je pun fleka od pastela, sokova...

Svako dijete - novi tepih

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •