ja sam nedavno, na roditeljskom, sasvim usputno, saznala da im tete daju cokoladu svaki dan. na stolu je stajala hrpa onih malenih bozicnih cokoladica umotanih u sareni papir i jedna mama je pitala jel to tako stalno stoji na stolu. teta je samo usputno dodala da je, onako sva sretna. kao to je super davati jaslicarima. i onda je dodala, da daje maksimalno po tri da nebi imali problema sa stolicom. prestrasno

a posto cesto nemaju uzine i medjuobroka daju im keksice. sto reci? te keksice ne kupuju tete od svoje place nego roditelji donose u vrtic. pa kad citam na forumu dohrane koliko majki bebe hrane s keksicima nije ni cudno sto to nose u vrtic. njima je to normalna hrana. moje dijete do 2,5 godine nije okusilo keks (niti nista slatko. dajem mu samo domace kolace ali njih ne voli jesti). probao ga je prvi put u vrticu. evo danas je na meniju bio pekmez i kruh za uzinu, muz je malog pokupio taman kad su sjeli jesti i teta mu je na odlasku uvalila punu salvetu keksica. valjda da dijete ne bude gladno tih 100m do kuce. neki mali keksi od Krasa. kad su stigli doma mali je mene nahranio s tim keksicima. on je samo jednog liznuo. hvala bogu da mu se ne svidjaju.
ali oni djeci to daju kao nagradu i on misli da je to super. sav je bio sretan kad je kekse donio doma. i kad vidi negdje cokoladu pocne vristat i hoce je i on jesti. bas vidim da mu je netko usadio da je to nesto super. otvorim je i on samo lizne i baci. ali poludio bi da mu nedam.
zao mi je sto djetetu koji ne voli slatko i ne voli cokoladu "na silu" uvaljuju slatko. bas sam bila sretna sto mi dijete ne jede te gluposti. imam u obitelji djecu koja su ovisni o slatkom i vidim kako se njihovi roditelji muce s ogranicavanjem slatkisa. znala sam da ce kad krene u vrtic pod utjecajem ostale djece zavoljet i on te gluposti ali nisam se nadala da ce odrasli uvest to u njegovu prehranu.
al dobro, da gledam malo s "pozitivne" strane. zasad su to samo keksi i cokolada. jos nema montea, dukatina, bananka i kikica (ne znam ni sama sto jos postoji jer to uopce ne kupujem)