Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Vasi automobili(popravci,kvarovi,servisi)

Datum pristupanja
    May 2012

Početno Vasi automobili(popravci,kvarovi,servisi)

Ukoliko netko od forumasica ima kakvih pitanja u vezi automobila spreman sam vam pomoci. Razumijem se dosta u aute pa vam mogu dati poneki savjet

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A u elektroniku ???

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    A u elektroniku ???
    Kaj te muci? Nesto se kuzim

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pokvario nam se kodirani ključ. Naime par puta je ispao tako da je prestao raditi, muž je promjenio bateriju jer je mislio da je do baterije i sad ponekad radi,pa opet ne,od jučer neradi nikako. Odnesli smo ga kod čovjeka koji se bavi s prodajom i izradom ključeva da bi nam rekao da se dio odlemio - dio koj drži bateriju. ali on to nepopravlja jer nije stručan za to. nemam pojma da je zapravo do toga ili je nešto drugo u pitanju ?? Kako i kud dalje. Da li se to isplati popravljati i lemiti ?' Naime i kučište ključa (one tipke) su se izlizale pa me zanima gdje da se obratimo i kolika je cijena . U servisu je 100 E -puno previše.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jole, svaka ti dala

Nema dugo da sam se raspitivala na sto strana i ništa pametnija nisam bila.

Godišnje prelazim 38-40tis.km i zanima me na što sve moram paziti, koji su sve servisi obavezni, svako koliko (gume, kočnice, ulje...) a koji su potrebni za napraviti ne tako često.

S meštrom sam prilično zadovoljna, ali nije tip od velikih sistematizacija (a meni je to prijeko potrebno).

Dakle, pucaj

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pokvario nam se kodirani ključ. Naime par puta je ispao tako da je prestao raditi, muž je promjenio bateriju jer je mislio da je do baterije i sad ponekad radi,pa opet ne,od jučer neradi nikako. Odnesli smo ga kod čovjeka koji se bavi s prodajom i izradom ključeva da bi nam rekao da se dio odlemio - dio koj drži bateriju. ali on to nepopravlja jer nije stručan za to. nemam pojma da je zapravo do toga ili je nešto drugo u pitanju ?? Kako i kud dalje. Da li se to isplati popravljati i lemiti ?' Naime i kučište ključa (one tipke) su se izlizale pa me zanima gdje da se obratimo i kolika je cijena . U servisu je 100 E -puno previše.
    U zagrebu city center onaj na zapadu ima covjek koji se bavi s tim i dosta je povoljan.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Jole, svaka ti dala

Nema dugo da sam se raspitivala na sto strana i ništa pametnija nisam bila.

Godišnje prelazim 38-40tis.km i zanima me na što sve moram paziti, koji su sve servisi obavezni, svako koliko (gume, kočnice, ulje...) a koji su potrebni za napraviti ne tako često.

S meštrom sam prilično zadovoljna, ali nije tip od velikih sistematizacija (a meni je to prijeko potrebno).

Dakle, pucaj
    O kojem se autu radi? Model i motor?

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Jole&Titi prvotno napisa Vidi poruku
    U zagrebu city center onaj na zapadu ima covjek koji se bavi s tim i dosta je povoljan.
    http://www.kodirani-kljuc.com/

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam jakooo daleko od zg. a u našoj okolici nema nitko tko se bavi s tim jedino servis gdje smo kupili auto. Našla sam nešto na internetu ....ali ... radije bi preko nekog provjerenog(tko je takvo što već radio) ili u trgovinu koja se bavi takvim stvarima. Da li imaš br. telefona pa da nazovem i da se probam dogovoriti ili mi možeš saznat kolika je cijena novog kod.ključa i kučišta. I ako se kupi novi takav ključ kako ga kodirati... samo se upali auto i on povuče kod ili je potrebno ipak spojiti se na kompjuter?? Hvala!

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ja sam jakooo daleko od zg. a u našoj okolici nema nitko tko se bavi s tim jedino servis gdje smo kupili auto. Našla sam nešto na internetu ....ali ... radije bi preko nekog provjerenog(tko je takvo što već radio) ili u trgovinu koja se bavi takvim stvarima. Da li imaš br. telefona pa da nazovem i da se probam dogovoriti ili mi možeš saznat kolika je cijena novog kod.ključa i kučišta. I ako se kupi novi takav ključ kako ga kodirati... samo se upali auto i on povuče kod ili je potrebno ipak spojiti se na kompjuter?? Hvala!
    O kojem se autu radi,model i godiste?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

hvala

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Opel Astra G - kratka 2005god.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Opel Astra G - kratka 2005god.
    Najbolje ti je da nazoves ove u city center i informiras se. Oni su najbolji u svom poslu

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

O kojem se autu radi? Model i motor?
    Fiat palio weekend, a motor ću ti reći kad se vrati mm (znam da nije neki jaki).

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Fiat palio weekend, a motor ću ti reći kad se vrati mm (znam da nije neki jaki).
    Gume,kocnice i dijelovi podvozja nemaju neki propisani interval mjenjanja. Kod guma pazi da nisu prestare(moj prijedlog max 3 godine) a s obzirom na tvoju kilometrazu pripazi da nisu previse potrosene,znaci da ripna ima minimalno 4mm,to ti dragi moze izmjeriti. Pazi na tlak u gumama,na vecini auta pise na koliko trebaju biti napumpane. Ukoliko ti nesto lupa ili cvili kad ides preko neravnina treba pogledati podvozje. I probaj saznati kad je mjenjan zupcasti remen.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala puno!

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Par savjeta
    -Do 1.7. mozete kupit gume u sloveniji i ostvarit znacajnu ustedu.
    - Ako kupujete dijelove za auto ne zaletavajte se,postoje kvalitetni zamjenski dijelovi renomiranih proizvodjaca jeftiniji i do 70% od originala.
    - Obratite paznju koje ulje vam mehanicar stavlja u auto jer se ulje da nabaviti jako jeftino a servisi ga skupo naplacuju.
    - Ukoliko razbijete auto bolja je solucija kupiti rabljeni original karoserijski dio nego zamjenski(to se odnosi na branike,haube,blatobrane)
    - Ako vas zanima pisat cu i o kupovini rabljenog auta,na sto treba pripaziti

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jole&Titi

mene zanima pregled auta niske potrošnje ( mislim na cjenovno nisku )

trenutno imamo jednog plinaša i jednog malog dizelaša, i OK su, samo će ih biti potrebno mijenjati prije nego krenu veliki kvarovi ( kilometraža im je sada 270 tis. km i 200 tis km)

plinaš prelazi 30 000+ km/godišnje, dizelaš trenutno manje, ali uvijek stoji mogućnost da se vrati na 20-tak tis. km/god

tako da je "cijena kilometra" presudna . nisu zanemarivi ni profili guma, i cijena rez.dijelova...

u slučaju kupovine novog auta, koliko dugo je obavezan servis kod ovlaštenog servisera ( zbog garancije ), i koliko uopće košta takav servis...

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    Jole&Titi

mene zanima pregled auta niske potrošnje ( mislim na cjenovno nisku )

trenutno imamo jednog plinaša i jednog malog dizelaša, i OK su, samo će ih biti potrebno mijenjati prije nego krenu veliki kvarovi ( kilometraža im je sada 270 tis. km i 200 tis km)

plinaš prelazi 30 000+ km/godišnje, dizelaš trenutno manje, ali uvijek stoji mogućnost da se vrati na 20-tak tis. km/god

tako da je "cijena kilometra" presudna . nisu zanemarivi ni profili guma, i cijena rez.dijelova...

u slučaju kupovine novog auta, koliko dugo je obavezan servis kod ovlaštenog servisera ( zbog garancije ), i koliko uopće košta takav servis...
    Garancija kod novog auta ovisi od modela. Kod nekih je 2 godine a kod nekih i 7 godina. Cijene redovnih servisa u ovlastenom servisu isto ovise o autu cca 1500-2000kn. Neznam koji vam je budget za auto ali savjetujem vam kupnju rabljenog starog 2-3 godine i do 100000km. Kupnjom novog auta jako puno gubite. Isto tako predlazem vam da kupite dizel vw,audi,skoda,opel ili bmw. Dajte mi malo vise informacija pa cu vam suziti izbor i dati savjet kako da izaberete dobar rabljeni

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Kod kupnje rabljenog auta trazite da je vozilo od prvog vlasnika,kupljeno u RH,ima servisnu knjizicu. Prodavac mora biti spreman na provjeru vozila. Kilometre provjerite u stanici za tehnicki pregled a opce stanje vozila kod vaseg mehanicara. Bez ovih stvari ne kupujte skupi auto

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imamo megane scenic , benzin.
    Dok je hladan , na leru sam diže broj okretaja. Kad se ugrije ( nakon par km ) sve bude ok.
    Mislili su da je lambda sonda ( ako se tako piše ) , ali je ispalo da nije...

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo megane scenic , benzin.
    Dok je hladan , na leru sam diže broj okretaja. Kad se ugrije ( nakon par km ) sve bude ok.
    Mislili su da je lambda sonda ( ako se tako piše ) , ali je ispalo da nije...
    Rekao bi da je problem u motoricu ler gasa ili nekom senzoru. Promijenite mehanicara i idite onom koji ima kvalitetnu dijagnostiku

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

http://www.uljadirekt.com/ ulja po povoljnim cijenama
    Posljednje uređivanje od Jole&Titi : 28.01.2013. at 08:39

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Garancija kod novog auta ovisi od modela. Kod nekih je 2 godine a kod nekih i 7 godina. Cijene redovnih servisa u ovlastenom servisu isto ovise o autu cca 1500-2000kn. Neznam koji vam je budget za auto ali savjetujem vam kupnju rabljenog starog 2-3 godine i do 100000km. Kupnjom novog auta jako puno gubite. Isto tako predlazem vam da kupite dizel vw,audi,skoda,opel ili bmw. Dajte mi malo vise informacija pa cu vam suziti izbor i dati savjet kako da izaberete dobar rabljeni
    Malo su ti nabrijane cijena, ja radim u ovalšenoj auto kući jeene dobre marek automobila i za svoj terenac, redovni godišnji servis plačam (u drugoj kući jer je pod garancijom) 980 kn, sa izmjenom ulja i filtera.
    Isto tako mislim da je većina automobila koje si nabrojao precjenjena te večini onatoč polovnosti teško dostupna.
    Kodirani ključ možeš nabaviti uz predočenje prometne i knjižice vozila negdje ,ali također su skupi oni skočivi.

Dok je auto u garanciji servos obavlja ovlašteni servis, a nakon toga može bilo koji. U manjim servisima sam kupiš zamjenske djelove, npr lambda sondu kod Tokića i platiš upoila manje.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jole&Titi bog ti platio!
    Auto je star 5 godina, ford focus. Brisači mi ponekad ostavljaju neki čudan filmić po staklu. 2-3 puta sam uzela spužvicu i očistila ih i ond abi bili ok, ali opet bi se nakon nekog vremena pojavio film. Ne izgledaju potrošeno. Kako znati kad je vrijeme za zamjenu i koje kupiti?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

genius tesko da ces naci to sto trazis po povoljnoj cjeni,jednostavno ugradi drugo daljinsko zakljucavanje i rjesi problem jeftinije

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Malo su ti nabrijane cijena, ja radim u ovalšenoj auto kući jeene dobre marek automobila i za svoj terenac, redovni godišnji servis plačam (u drugoj kući jer je pod garancijom) 980 kn, sa izmjenom ulja i filtera.
    Isto tako mislim da je većina automobila koje si nabrojao precjenjena te večini onatoč polovnosti teško dostupna.
    Kodirani ključ možeš nabaviti uz predočenje prometne i knjižice vozila negdje ,ali također su skupi oni skočivi.

Dok je auto u garanciji servos obavlja ovlašteni servis, a nakon toga može bilo koji. U manjim servisima sam kupiš zamjenske djelove, npr lambda sondu kod Tokića i platiš upoila manje.
    Mislim da se nismo dobro razumjeli. Ja sam uzeo za primjer cijenu redovnog servisa nekog prosjecnog turbo dizela. Pitaj u servisu koliko je litra ulja 5w30 ili 5w40? Pitaj koliko je filter kabine. Koji auto uopce vozis? Koje ulje tocis? Novi auti traze kvalitetno ulje kojeg u servisu nema ispod 100kn po litri

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa Vidi poruku
    Jole&Titi bog ti platio!
    Auto je star 5 godina, ford focus. Brisači mi ponekad ostavljaju neki čudan filmić po staklu. 2-3 puta sam uzela spužvicu i očistila ih i ond abi bili ok, ali opet bi se nakon nekog vremena pojavio film. Ne izgledaju potrošeno. Kako znati kad je vrijeme za zamjenu i koje kupiti?
    Ja sam kupio valeo i zadovoljan sam a mozes i bosch kupiti i neces pogrijesiti. Ja brisace jako malo koristim jer sam stavio nano zastitu pa mi voda sama leti sa stakla. Vrijeme ti je da promijenis brisace,imas ih za kupit u bilo kojoj trgovini rezervnih dijelova

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Adal zvala sam ASk i rekao mi je 200 kn plus PT. 100 kn novo kučište i 100 kn popravak odnosno lemljenje tog djelića. E sad ja mislim tek kad mi to pošaljemo i on vidi koji i koliki je kvar može nam točno reći i cijenu. rekao mi je ako je to kvar da mi se neisplati uzimati sve novo,da on predlaže da proba popraviti . vidjet ćemo.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Adal zvala sam ASk i rekao mi je 200 kn plus PT. 100 kn novo kučište i 100 kn popravak odnosno lemljenje tog djelića. E sad ja mislim tek kad mi to pošaljemo i on vidi koji i koliki je kvar može nam točno reći i cijenu. rekao mi je ako je to kvar da mi se neisplati uzimati sve novo,da on predlaže da proba popraviti . vidjet ćemo.
    Meni se to cini kao fer cijena

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pa da novo ce vas dosta doci najbolje je pokusati napraviti ako se bude moglo....
    da ne bude da lupam napamet muz je autoelektricar

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vozom mitsubishi outlander, benzinac i kada je auto bio u garanciji plačala sam komletan godišnji servis u ovlaštenom servisu 950 kn, sa izmjenom svih filtera i ulja. Prošle godine. kod nas je cijena za moj auto ista. Ali se slažem za zamjenske djelove, imamo još jedan manji auto citroen C3 , stara linija, koji naravno nije u garnaciji , i sve kupujemo zamjensko. ugl kod Tokića ,jedino žaruljice kupijem kad sebe u servisu jer je to smješno jeftino.
    Kaj se tiće brisača čula sam od već par ljudi da su u lidlu one zamjense gumice odlične

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam zadnje kupila u Metrou samo gumu za brisače i nju zamijenila. Cijena gume je 10 kuna.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja brisace jako malo koristim jer sam stavio nano zastitu pa mi voda sama leti sa stakla.
    Ovo me zanima! Gdje se moze staviti nano zastita i koliko to kosta? A koliko dugo traje ta zastita?

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo me zanima! Gdje se moze staviti nano zastita i koliko to kosta? A koliko dugo traje ta zastita?
    Sebi sam narucio najbolji proizvod iz engleske i sam ga stavljao. Traje cca 2 god. Autopraona black pearl na zagrebackoj cesti to radi i koriste kvalitetne proizvode. Neznam koja je cijena,pogledaj na njihovoj stranici. Mene je sam proizvod kostao 150kn

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

preporuka za dobar Renault servis u Zg ili vrlo bližoj okolici?
    mora biti ovlašteni, još uvijek je pod produljenim jamstvom... redovan servis na 35.000 km
    ima li netko ideju koliko bi me to moglo doći za Clia benzinca?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bila sam nedavno na redovnom servisu sa svojim Mini-jem i navodno da mi steka klapna gasa..pali se lampica motora kad god se vozim po gradu,prva -druga..
    E sad mene zanima koliko dugo se mogu voziti tako ili moram pod hitno mjenjati taj dio koji kosta skoro 2000 kn..?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislila sam da ovdje neće biti ništa zanimljivo za mene (Mazda stara 10 godina, bez ikakvih problema da ne ureknem, pravo osvježenje nakon iskustava s unićem i sl.) ali ovo s nano zaštitom stakala mi se dopada! Fala!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.01.2013. at 10:54

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mene zanima da li svaka auto sjedalica paše u naš Ford Focus, 2011. godište.
    Tražimo, biramo i na kraju, bojim se da ćemo kupiti nešto neodgovarajuće
    Htjeli bi sjedalice kat. 9-18 kg, bez isofixa

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Neli prvotno napisa Vidi poruku
    mora biti ovlašteni, još uvijek je pod produljenim jamstvom... redovan servis na 35.000 km
    Baotić, Maksimirska 282, preko puta okretišta u Dubravi!

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Iz kojeg si dijela Zagreba?

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Bila sam nedavno na redovnom servisu sa svojim Mini-jem i navodno da mi steka klapna gasa..pali se lampica motora kad god se vozim po gradu,prva -druga..
    E sad mene zanima koliko dugo se mogu voziti tako ili moram pod hitno mjenjati taj dio koji kosta skoro 2000 kn..?
    Tko ti servisira auto? Mozes se jos vozit ali promijeni to. Inace se to moze jeftinije rijesit

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Mislila sam da ovdje neće biti ništa zanimljivo za mene (Mazda stara 10 godina, bez ikakvih problema da ne ureknem, pravo osvježenje nakon iskustava s unićem i sl.) ali ovo s nano zaštitom stakala mi se dopada! Fala!
    Ovi su uz black pearl najbolji za takve stvari http://www.partes.hr/

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima da li svaka auto sjedalica paše u naš Ford Focus, 2011. godište.
    Tražimo, biramo i na kraju, bojim se da ćemo kupiti nešto neodgovarajuće
    Htjeli bi sjedalice kat. 9-18 kg, bez isofixa
    Neznam jel sam te dobro razumio. Imas tu na forumu sve o auto sjedalicama pa malo prouci. Ne vidim razlog zasto nebi odgovarala ali nek odgovori netko tko se bolje razumije

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Idem u Dubravu na servis ,mislim AMCZ.. E znas mozda nekog boljeg,jeftinijeg?
    Thanks

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nissan Note, 5 godina star, benzinac. Do sada servisiran u ovlaš. servisu (Baotić), ali kako više nije pod garancijom, rado bi neku povoljniju varijantu. Imaš koga za preporučiti ?
    Nema (kuc-kuc-kuc) nikakvih posebnih problema, treba mi za redovni servis!
    Doduše, prešao je nekih 50tis. km, je li sada vrijeme za neki ozbiljniji/temeljitiji pregled od standardnog ulje/kočnice7/filteri...?

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Nissan Note, 5 godina star, benzinac. Do sada servisiran u ovlaš. servisu (Baotić), ali kako više nije pod garancijom, rado bi neku povoljniju varijantu. Imaš koga za preporučiti ?
    Nema (kuc-kuc-kuc) nikakvih posebnih problema, treba mi za redovni servis!
    Doduše, prešao je nekih 50tis. km, je li sada vrijeme za neki ozbiljniji/temeljitiji pregled od standardnog ulje/kočnice7/filteri...?
    Samo redovni servis radit,a na servisu neka mehanicar pogleda gume i kocnice. Nista ozbiljnije ne treba radit.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Idem u Dubravu na servis ,mislim AMCZ.. E znas mozda nekog boljeg,jeftinijeg?
    Thanks
    Automehanika Goran u slobostini je najbolji majstor za bmw,mini i porsche. O amcz-u imam samo rijeci hvale

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Iz kojeg si dijela Zagreba?
    Zapad... ma znam ja tko su ovlašteni serviseri u Zg, Samoboru, Zaprešiću... ali za Rocu, Šterkelja i ovog iz Samobora sam čula samo sve loše pa bi mi koristila preporuka istinskog iskustva...

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Zapad... ma znam ja tko su ovlašteni serviseri u Zg, Samoboru, Zaprešiću... ali za Rocu, Šterkelja i ovog iz Samobora sam čula samo sve loše pa bi mi koristila preporuka istinskog iskustva...
    Onda jedino baotic. Prije 7 godina sam servisirao auto kod starkelja i sve je bilo ok

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •