Gradivo svih razreda srednje škole iz matematike, obrađene su sve lekcije kroz kratke filmiće. Ima i dio za fakultet, a upravo počinju i za 5. razred o.š. Učenici i studenti su oduševljeni
http://www.tonimilun.com/
Gradivo svih razreda srednje škole iz matematike, obrađene su sve lekcije kroz kratke filmiće. Ima i dio za fakultet, a upravo počinju i za 5. razred o.š. Učenici i studenti su oduševljeni
http://www.tonimilun.com/
Ovo je izvrsno. Nadam se da će toga biti sve više i više.
moja kćer je naprosto oduševljena , već 2 godine se služi s tim
Bome i ja sam se zadnjih dana zalijepila za ovo i prisjećam se mladosti...krenula sam od 5. razreda.
Bok curke....dugo me nije bilo tu, vjerojatno ste me i zaboravile. :D
Malo sad nešto čitam forum i naletim na ovu temu. Ja, kao matematičar, ne smatram Tonijeve materijale revolucionarnima. Jednostavno je - u čemu je razlika između njegovih videa i učitelja/nastavnika u razredu? Baš nikakva. A učitelja/nastavnika bar možeš zaustaviti i postaviti pitanje. Nema neke interaktivnosti u Tonijevim videima. To mogu reći jer se aktivno bavim uvođenjem modernih tehnologija u nastavni proces (powerpoint je loš izbor moderne tehnologije). Osim toga, njegovi videi su metodički......hmmm....vrlo upitne kvalitete. Zaboravlja da se obraća većinom slabijim učenicima, a često neke ključne stvari preskače. Ne možeš slabom učeniku reći tek tako "7^0 = 1" i ići dalje bez da mu razjasniš "Zašto? Zato što je bilo koji broj na nultu jednak 1". Slabijim učenicima, onima kojima su potrebne instrukcije, to treba naglasiti svaki put. Ali ono....baš SVAKI.
Inače, ni učitelji/nastavnici matematike nisu oduševljeni njegovim materijalima. Da se razumijemo, nema tu nikakvog jala. Jednostavno je stvar u tome da su materijali metodički upitni, a interaktivnost/moderne tehnologije svedene na apsolutnu nulu.
Pa aj ti onda bolje i interaktivnije pa cemo tebi napisat da si genijalan...
Čemu ovako negativno/pljucački? Meni ne treba da me netko zove genijalcem, ne treba mi da me se proziva medijskom zvijezdom. Hvala lijepo, ego mi je na dovoljnoj razini. Poanta mog pisanja je da su materijali LOŠI i to je moje stručno mišljenje. Web nudi puno mogućnosti. Jedna od njih je interaktivnost. To tjera učenike da razmisle sami i zaključe sami. Sorry, ovi videi te to ne tjeraju.
Molim da mi netko kaže - u čemu je razlika između učitelja/nastavnika u učionici i snimanja predavanja?
Inače, ako vas zanima interaktivnost -> apleti.normala.hr.
Postoji i forum za pomoć u matematici na kojemu odgovaraju prof matematike: www.normala.hr/forum
nisam gledao tonijeve materijale ali pretpostavljam da je poanta da je bilo kakve besplatne materijale na hrvatskom izuzetno teško naći pa je i ovo bolje od ničega. roditelji odgledaju, prisjete se i lakše objasne klincima. sigurno ima mjesta poboljšanjima ali za na primjer interaktivni web sadržaj treba iznimno puno vremena i angažmana pa nije baš vjerojatno da će to netko napraviti besplatno.
Nisam nista popljuvala pa ni tebe, nego eto imam iskustva s projektima u koje se ulazu vlastiti resursi i dobra volja, a rezultate neki komentiraju iz fotelje odmahivanjem ruke u stilu "neš ti stvari"...
Draga moja,
Kao prvo - ne znaš me i ne znaš što JA radim, pa ne možeš paušno ocjenjivati kako ja "odmahujem" iz fotelje. Za tvoju informaciju - jedan sam od prevoditelja na hrvatski programa GeoGebra (za dinamičnu geometriju i matematiku općenito), voditelj mnogih stručnih usavršavanja za učitelje i nastavnike matematike upravo za rad u tom programu te autor interaktivnih uradaka. I zamisli - u sve to su uloženi vlastiti resursi i dobra volja!
Drugo, čak i da ne radim to što radim, kao matematičar i nastavnik-praktičar imam (valjda?) pravo komentirati stručnost i metodičnost objavljenih materijala.
Ili smatraš da nitko ne smije ništa reći i komentirati dok nešto svoje ne napravi?
Što se tiče portala odrazise.org......uf, na to sam naišao prije nekog vremena. Prepreprepuno katastrofalnih STRUČNIH pogrešaka. Te prezentacije su radili studenti ekonomije, politolozi (???), a potom provjeravali nastavnici matematike. Tako je ekipa s odrazise.org poslala na mailing listu matematičara link na svoju stranicu. S ciljem da mi ispravimo ono što su oni fulali. A fulali su......sve. Metodički na apsolutnoj nuli, a stručnost bolje da ne komentiram.
Ma nemojte se ljudi svađati.... Radi se samo o tome da je u današnje vrijeme lako pomisliti da nešto znaš zato jer si to vidio na internetu, a kad klinci trebaju to isto primijeniti u školskoj zadaći, nastaje frka.
Postoji razlika između znanja i informacije. Tja, tako je to u 21. stoljeću...
A gle, morao sam odgovoriti na dio da neki (ja?) iz fotelje odmahuju rukom. Iz Martinog se pisanja stiče dojam da svako rješenje, bez obzira koliko loše bilo, moramo prihvatiti kao genijalno jer nitko drugi nije ništa napravio (mada ovo zadnje nikako ne stoji). Kako da ne! Štoviše, brani se drugima da komentiraju to bez obzira na njihovu stručnost jer, eto, sjede u fotelji i komentiraju. Glupost i kretenizam.
Ja se uopce ne bih svadjala. Jednostavno mi je zanimljivo kako se neciji angazman, dobrovoljni, višesatni, komentira s "to ništa ne valja". Vrijeme koje je taj tip potrošio da snimi gradivo 8 razreda (ono za faks nisam gledala, al mislim da ima i toga), pa makar to bilo ex katedra, je pogolemo. Tu je cijela hrpa materijala od kojeg bi se dalo puno toga napraviti, da nije "LOŠ". I onda kad se nesto kaze u vezi toga, onda je to glupost i kretenizam... Zanimljivo...
Čitanje s razumijevanjem - ja sam rekao da je glupost i kretenizam nekome braniti da komentira ako nije napravio nešto bolje.Molim ne izokretati moje riječi.
I ponavljam - to što se netko trudi i što je uložio vlastite resurse i vrijeme nije dovoljno da bi materijali bili dobri. I odrazi.org su uložili vlastite resurse i vrijeme, pa su materijali katastrofalni.
I molim primijetiti još jednu stvar, ja nigdje nisam napisao da je to LOŠE. Ja sam napisao da je metodički upitne kvalitete te da nema interaktivnosti. To su činjenice koje kao profesor matematike valjda imam pravo i znanje izreći.
ali zašto im to ne kažeš i ne sugeriraš da nešto promijene, ipak će ti materijali doći do djece i tebi i roditeljima otežati život
ako su katastrofalni
inače tvoja kritika na ovom forumu nema nikakvu funkciju osim gradnje općeg nepovjerenja prema volonterskim poduhvatima ovoga tipa
ja sam se inače i javila odrazu jer želim u takvom nečem sudjelovati, ali i kritizirati, ako mi se nešto čini pogrešnim
mislim, jasno je da nismo neograničenih resursa, ali takvu bi se kritiku trebalo moći uputiti.
Dosjetih se ja još nečega - ovo su instrukcije za djecu koja u biti kuže, ali na satu ne paze ili su nešto propustili.
Instrukcije za one kojima ide teže su nešto sasvim drugo. Ja sam baš takve imala u glavi, a po svoj prilici i Josip.
(Eh, da mi se kloniti ove teme dalje...)
Toni je jucer dobio nagradu Ponos Hrvatske
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...-Hrvatske.html
Osim sto u potpunosti potpisujem Martu osvrnula bi se malo na ovo sto je Yoseph pisao. Tonijev projekt je zamisljen kao nadogradnja onoga sto se u skoli uci, sto su i inace instrukcije uglavnom, tako da mi nikako ne stoji to da mu je zamjerka sto nije tupio npr. po tome da je svaki broj na nultu 1. To bi se trebalo odraditi u skoli. Njegov pristup je prilicno lezeran i upravo u tome je njegova draz i zato ga ucenici i studenti vole slusati. Pa ako se i potkrade koja metodicka greska, pa sta? On ima nekoliko tisuca klikova dnevno, gomila zadovoljnih i zahvalnih ucenika i studenata mu ostavlja poruke, pa nisu svi oni blesavi, ocito je da im to kako on radi odgovara i donosi rezultate.