U zadnje vrijeme imam problema sa terapeuticom koja radi sa mojom L. Kod nje na vježbe idemo od 9. mjeseca 2011. i vježbice su uvijek super prolazile, L je bila valjda najmirnije i najtiše dijete tamo jer su sve svi čudili kako ju se ne čuje. Terapeutica je bila dosta blaga i nježna s njom, mazula je, davala joj pusice, ma prava idila. I onda, početkom ove godine, totalni preokret. Čim smo uopće ušle kod nje dosta je grubo krenula razgovarati s nama. Promjenila je, tj. pojačala vježbe, ali to je mojoj mazici bilo prenaglo pa je protestirala na što je terapeutica počela vikati na nju. Naravno da se dijete još više izbezumilo jer nije navikla na takav tretman. I kad sam je jedva smirila ova ju počne podbadati u smislu "šta cviliš sad, vidjela bi ti da ti mama nije tu kak bi sad prošla..."
Ja sam na žalost osoba koja se ne zna suprostaviti drugima, uvijek klimam glavom samo da se nebi netko naljutio, pa sam i ovo prešutjela dok smo bile na vježbama, ali više ne mogu šutjeti. Bojim se posljedica, ali ne mogu pustiti da mi netko maltretira dijete. Vježbe su joj potrebne još dugo, putujemo 50 km do terapeuta jer u našem gradu ne rade Vojtu i onda doživimo to.
Radimo po Vojti, i jako je teško raditi bez privole djeteta (ona je 3 godine stara), ali nakon ovih incidenata jedva ju nagovorim na vježbe. Ja ne mogu raditi s njom ako ju to frustira i zato smo do sada vježbe prolazili kroz igru, ali sada se samo boji da ću je jako stisnuti kao terapeutica.
Ako je netko imao ovakvih problema molim vas recite kako ste to rješavali.