Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Gruba fizioterapeutica

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Gruba fizioterapeutica

U zadnje vrijeme imam problema sa terapeuticom koja radi sa mojom L. Kod nje na vježbe idemo od 9. mjeseca 2011. i vježbice su uvijek super prolazile, L je bila valjda najmirnije i najtiše dijete tamo jer su sve svi čudili kako ju se ne čuje. Terapeutica je bila dosta blaga i nježna s njom, mazula je, davala joj pusice, ma prava idila. I onda, početkom ove godine, totalni preokret. Čim smo uopće ušle kod nje dosta je grubo krenula razgovarati s nama. Promjenila je, tj. pojačala vježbe, ali to je mojoj mazici bilo prenaglo pa je protestirala na što je terapeutica počela vikati na nju. Naravno da se dijete još više izbezumilo jer nije navikla na takav tretman. I kad sam je jedva smirila ova ju počne podbadati u smislu "šta cviliš sad, vidjela bi ti da ti mama nije tu kak bi sad prošla..."

Ja sam na žalost osoba koja se ne zna suprostaviti drugima, uvijek klimam glavom samo da se nebi netko naljutio, pa sam i ovo prešutjela dok smo bile na vježbama, ali više ne mogu šutjeti. Bojim se posljedica, ali ne mogu pustiti da mi netko maltretira dijete. Vježbe su joj potrebne još dugo, putujemo 50 km do terapeuta jer u našem gradu ne rade Vojtu i onda doživimo to.
    Radimo po Vojti, i jako je teško raditi bez privole djeteta (ona je 3 godine stara), ali nakon ovih incidenata jedva ju nagovorim na vježbe. Ja ne mogu raditi s njom ako ju to frustira i zato smo do sada vježbe prolazili kroz igru, ali sada se samo boji da ću je jako stisnuti kao terapeutica.

Ako je netko imao ovakvih problema molim vas recite kako ste to rješavali.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovo m zvuči grozno, ali mislim da bi trebala promjeniti fizijatra.
    Ok ako ste baš zadovoljne mislim da bi trebala popričati sa njom na bilo koji način kako možeš.
    Jel ona rečenica "šta cviliš sad, vidjela bi ti da ti mama nije tu kak bi sad prošla..."-mi je uh nemrem ni nači riječ za to.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Sigurno će mo mijenjati terapeuta ako se takvo što nastavi jer ne želim da mi dijete bude istraumatizirano vježbama. U toj ustanovi mi ne vrijedi prelaziti kod nikog drugog jer sam od jedne poznanice čula da je isto imala loše iskustvo sa drugom, a i sa tom našom terapeuticom. Mislim, žalosno je da se netko iživljava na djeci.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nauci se postaviti i zastititi sebe i dijete.
    Ja svoje dijete ne bih NIKAD vise odvela takvoj osobi. Nema sanse.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Bas mi je zao! Mi smo imali predivnu tetu na vjezbicama, doduse po bobathu smo vjezbali i same rijeci pohvale i hvale imam! takodjer radi i vojtu! Mogu di dati na pp koja i gjde je ta teta i kojoj bolnici! Neznam da li smijem javno!
    Slazem se sa busyubee sto kaze, i mirno i tiho ali dosljedno se moze reci teti da vam ne odgovara njen nacin rada tj.odnos prema djetetu!
    Sretno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može li pitanje, da li te vježbe koje radite je mala naučila da radi i sama?
    Moj klinac dok je bio beba 8 tvoja nije to) nije htio vježbati nešto ako nije tosam mogao napraviti, naprosto se trgao, a kad bi to sam mogao napraviti moglo se s njime vježbati do sutra.

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

"šta cviliš sad, vidjela bi ti da ti mama nije tu kak bi sad prošla..."

ja sam mama dječaka s kojim pohađam vježbe već 5,5 god. i nikad nisam ni ćula ni naslutila niti jednu takvu reakciju od bilo ojeg od terapeuta koji rade s mojim sinom!! Ta osoba koja radi s tvojim djetetom, je u najmanju ruku nesposobna osoba, koja nebi smjela imati ni pristup djeci a kamoli da ih ona tzv. vježba.
    Mislim da bi ozbiljno trebala razmisliti o tome da makneš svoje dijete od takve osobe, jel ta osoba ne da nije nimalo poticajna ( Kakvi bi uostalom i terapeuti svih vrsta trebali biti ) nego još može i takvim ponašanjem samo dodatno zakomplicirati stvar, tj. problem.

Iskreno, s obzirom da godinama hodam na vježbe, te vježbe i nisu neka kvantna fizika, da ih i ti sama nebi mogla poloviti, pa dok ne nađeš nekog drugog terapeuta, ti vježbaj sa svojim djetetom, a makni ga od ove spodobe!!

u početku će ti biti teško jel ćeš se i ti i tvoje dijete trebati priviknuti na te vježbe ,al s vremenom će sve ići lakše, a ko zna možda postigneš i iznenađujuće rezultate, jel ipak roditelj najbolje poznaje svoje dijete!!

Sretno

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Moras se postavit jer nitko nema pravo tako se odnositi prema tvom djetetu. Ukoliko smatras da sama nisi dovoljno jaka potrazi neciju pomoc.sretno

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Moj klinac dok je bio beba 8 tvoja nije to) nije htio vježbati nešto ako nije tosam mogao napraviti, naprosto se trgao, a kad bi to sam mogao napraviti moglo se s njime vježbati do sutra.
    Moram priznati da ne razumijem ovo. Ona ništa od vježbi ne može sama, jer se radi o određenim pritiscima na određena mjesta. Ili smo krivo naučene raditi?

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

[QUOTE=mrgica;233

Iskreno, s obzirom da godinama hodam na vježbe, te vježbe i nisu neka kvantna fizika, da ih i ti sama nebi mogla poloviti, pa dok ne nađeš nekog drugog terapeuta, ti vježbaj sa svojim djetetom

Ja radim vježbe s njom, svaki dan, a kod terapeuta ide svaka dva tjedna tako da to nije problem. Pati me što Vojte nema u Požegi, mada mislim da ni te vježbe nisu vrijedne mog, a prvenstveno djetetovog frustriranja. Preći će na Bobath i dobro.

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Iskreno; s obzirom da sam se susrela i sa vježbanjem po Vojti, mislim da takav tip vježbi nije za svako dijete!! Ako to dijete ne prihvati nakon nekog vremena onda ga stvarno nema smisla prisiljavat na taj tip vježbanja!! Nema baš puno smisla da se dijete za vrijeme vježbanja cijelo vrijeme plače, jel onda vježba sama po sebi nema efekta!!

Pa zato, baš tako, pređi na Bobatha, malo ga podebljaj i rezultati su sigurno tu!!

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku

???
    pa bit vježbi je u tome da dijete nauči raditi neke od stvari koje ne može!!
    ako dijete savlada sve vježbe onda mu zasigurno vježbanje kao terapija više i netreba!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, ali ako nešto ne može, ako mu je teško, onda je normalno da prosvjeduje i plače. Govorim o Bobathu, Vojta je navodno još "teži".

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Slažem se, ali kod Vojte pa skoro svi plaču i to cijelo vrijeme, a kod Bobatha baš i nije tako!! Da ih se nagovoriti na suradnju i da malo istrpe bol!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, tako sam i ja čula za vojtu.
    Moja na Bobathi nije plakala dok nije trebalo preći u četveronožno puzanje - to joj je bilo teško i nije mogla i tad smo počeli imati problema na vježbama.
    Isto moram reći da ju je terapeutica tada malo 'pritisnula'. Naša terapeutica je rekla da će Lea propuzati tako da će bježati od nje prema nama (jer da će joj ona postati mrska) - i tako je i bilo.

Tako da, Chiara, možda je i vaša terapeutica malo odlučila 'stisnuti', no to ipak ne opravdava grube riječi - najbolje da porazgovaraš s njom.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ali moja nije nikada plakala na vježbama (po Vojti), čak je kod fizio bila odlična, a meni se na početku malo otimala, ali to je bilo prije godinu dana. Kasnije je odležala mirno vježbe u svim položajima, čak i na koljenima, a tu vježbu baš ne voli, i tako sve do početka ove godine kad se pristup fizio totalno promijenio i vježbe postale grublje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa možda je fizio pojačala vježbe jer misli da tako treba .. ali vam je to svakako trebala objasniti.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Da, tu se slažem, do sada vježbe nisu dale baš puno rezultata, pa bi možda trebalo jače raditi, ali problem je u njenom pristupu djetetu i raznim prijetnjama. Smatram da se bez suradnje djeteta ne može odraditi ništa, a prijetnjama djetetu samo pokvariti doživljaj vježbanja što mi se nikako ne sviđa.

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Chiara76 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, tu se slažem, do sada vježbe nisu dale baš puno rezultata, pa bi možda trebalo jače raditi, ali problem je u njenom pristupu djetetu i raznim prijetnjama. Smatram da se bez suradnje djeteta ne može odraditi ništa, a prijetnjama djetetu samo pokvariti doživljaj vježbanja što mi se nikako ne sviđa.
    Ne znam, al mislim da si je ona zabrijala da tvoja mala je neposlušno i svojeglavo dijete, pa s obzirom da do sada vježbe nisu imale koristi, sad će ona uvesti malo jači režim i strogoću pa će sve profunkcionirati!! Ma je, moš mislit!!

Već ju vidim kak si brije u glavi " kak da ja s njom vježbam, a vi ju razmazujete i podilazite, i još mi kažete da od vježbi nema rezultata!! Ovom djetetu treba čvršća ruka i stroži režim!! Ja sam savršena u svom poslu, a vi roditelji ne znate kako treba s takvim djetetom postupati""!!

Mijenjaj terapeuta !!!!!

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

[QUOTE=mrgica;2330960]Ne znam, al mislim da si je ona zabrijala da tvoja mala je neposlušno i svojeglavo dijete, pa s obzirom da do sada vježbe nisu imale koristi, sad će ona uvesti malo jači režim i strogoću pa će sve profunkcionirati!! Ma je, moš mislit!!

Već ju vidim kak si brije u glavi " kak da ja s njom vježbam, a vi ju razmazujete i podilazite, i još mi kažete da od vježbi nema rezultata!! Ovom djetetu treba čvršća ruka i stroži režim!! Ja sam savršena u svom poslu, a vi roditelji ne znate kako treba s takvim djetetom postupati""!!

Ne mogu vjerovati, ovo su gotovo njene riječi.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    X

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Isto ovako!

I ne samo to - ta osoba bi odmah dobila i moje misljenje + obrazlozenje zasto je moja odluka takva. Ali to naucis kroz iskustvo.

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Isto ovako!

I ne samo to - ta osoba bi odmah dobila i moje misljenje + obrazlozenje zasto je moja odluka takva. Ali to naucis kroz iskustvo.
    Potpisujem!!

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nama je naša fizi objasnila da vojta nema smisla i potrebe za djecu koja nemaju recimo cerebralnu i sl. ako se radi o manjim mototičkim odstupanjima,dakle bez paralize bobath daje najbrže i najbolje rezultate jer potiče da dijete samo napravi pokret.drugo,zbog ovog komentara bi gospođu prijavila komori i rekla bih joj da sam upoznata sa zakonom o zaštiti pacijenta i promijenila je isti dan.mislim da je zaista dosta iživljavanja nad djecom više.drugo,ako ste u ZG na vježbama,mislim da znam o kome se radi.

"do sada vježbe nisu dale baš puno rezultata, pa bi možda trebalo jače raditi"

ne nego drugačije!
    probaj bobath.
    ako trebaš kontakt,javiću ti u inbox.sretno i ne daj da ti maltretiraju dijete,jer mu time i šalješ poruku.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bobath je igra kroz učenje,u Vojti se dijete fiksira u određenom položaju, uz pritisak na točno određene točke tijela, a što izaziva određene pokrete koje sam nesvjesno izvodi.

dakle razlika je po meni u svijesti.nešto kao uvjetovani refleks.ne znam nisam stručnjak,ali nakon svega pročitanog mi smo se odlučili za bobath i toliko je brzo napredovao,imali smo samo jednu krizicu,zanemarivu,sa sjedenjem.

http://www.medicinabih.info/2011/12/14/bobath-vojta-terapija/

u svakom slučaju nemoj se orijentirati samo na terapiju,takvoj djeci treba puno poticaja sa svih strana,park,šuma,knjige,senzorne igre,pjevanje...sve je to dio razvoja cjeline.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Bili smo na vježbama, ali je naša fizio na bolovanju po neznam koji put u ovih godinu i nešto pa nas je vježbala druga, jer im je svima više glupo da nam se vježbe otkazuju svako malo. Kad smo završili moje dijete mi se unese u facu, sa širokim osmijehom i kaže "Mama, hvala što me vježbala ova teta". Ostala sam bez teksta. To je čula druga mama koja se isto požalila na dosadašnji tretman i također misli tražiti promjenu terapeuta. Sad bar znam da nije problem u mom djetetu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Chiara76 prvotno napisa Vidi poruku
    Bili smo na vježbama, ali je naša fizio na bolovanju po neznam koji put u ovih godinu i nešto pa nas je vježbala druga, jer im je svima više glupo da nam se vježbe otkazuju svako malo. Kad smo završili moje dijete mi se unese u facu, sa širokim osmijehom i kaže "Mama, hvala što me vježbala ova teta". Ostala sam bez teksta. To je čula druga mama koja se isto požalila na dosadašnji tretman i također misli tražiti promjenu terapeuta. Sad bar znam da nije problem u mom djetetu.
    Očito žena ima svojih problema. Na tvom mjestu ja bih zatražila da ova druga teta bude djetetov stalni terapeut i to je to. Sretno!

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

To i planiram. U biti, nešto se počelo šuškati da je upitan ostanak naše terapeutice, valjda baš zbog tih bolovanja i nekih njenih privatnih problema, a obzirom je moja Lara na prvu oduševljena ovom tražit ću nju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •