Poznaničin sin, ima 8 mjeseci, danas je 6.- ti put hospitaliziran na pulmologiji, sa 5.-te hospitalizacije je otpušten jučer iako je počeo opet kašljati, danas više nije imao snage ni za kašalj, od večeras je opet na Srebrnjaku. Uvijek su bronhiolitisi, bronhitisi, kažu im da moraju čekati da dijete ojača i da će to polako proći.
Više su očajni. Čuli su za nekog pulmologa u Sloveniji. Ima li tko iskustva i saznanja o tome? Zna li tko dobrog dječjeg pulmologa bilo gdje u Hrvatskoj, otišli bi na kraj svijeta samo da se to više riješi.
Mi smo sa 7 tjedana imali problema s bronhima, bili smo u privatnoj klinici dr Sabol i bili smo jako zadovoljni. Specijalistica pulmologije je bila na godisnjem tako da smo kod nje bili kada nam je vec bilo dobro, ali je na mene ostavila odlican dojam. nemogu se sada sjetiti prezimena ali pitati cu frendicu ciju je malu ljecila prije par godina da li se ona sjeca.
Srebrnjak je pravo mjesto za te probleme, odlična bolnica, odlični doktori. Moj sin je imao problema s disanjem kao mali. Imao je bronhitise još kao mala beba, a nekoliko puta je imao astmatične napade (gušenje, cvilež u bronhijima) i morali smo ići na hitnu. Bio je hospitaliziran zbog nezasićenosti krvi kisikom i gušenja. Ako je liječnik rekao da je to tzv. razvojna astma, roditelji mogu biti sretni, jer će to doista proći s rastom djeteta. Kod djece su bronhiji jako maleni i uski i lako se začepe sa svakom virozom ili prehladom., ali kako dijete raste taj problem nestaje sam od sebe. Sasvim je drugačija priča s alergijskom astmom. M. se je liječio kod dr. Miljenka Raosa na Srebrnjaku, s kojim imam odlična iskustva i dobar je s djecom. Moj M. je uvijek k njemu išao sa dječjim slušalicama za pluća, a dr. Raos mu se obraćao kao "kolegi". Primao je Flixotide i Ventolin do druge godine života i nakon toga su svi problemi nestali i više se nisu pojavili. Nije loše tražiti drugo mišljenje, ali Srebrnjak je sasvim OK.