Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: ulje u stolici

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno ulje u stolici

Zanima me da li se itko susreo s ovim, ja nikad nisam ni čula, pa sam zbunjena.
    Dakle, (curica 2god.) stolica je normalne konzinstencije, možda malo mekanija, li nije nikakav proljev ili tako nešto, ali po vodi u školjci plivaju kapljice ulja, onako žuto-narančaste boje, baš ulje . Uopće mi nije jasno što bi to moglo biti!?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moje cure kad jedu nesto masnije isto ponekad zna biti tako. Npr kad umacu kruh u masnocu gdje se peklo meso....onda je i stolica bila meksa .ne uvijek ponekad...mozda je to...Sto ste jeli??

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama se to dešava samo posle svekrvine sarme. A to je najmasnije jelo koje sam ikada videla.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ajvar, sarma, kobasice...? Je li nešto od toga jela?

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vissnja, baš si me nasmijala i mi smo jele svekrvine sarme. Ali malena je pojela jaako malo toga, zapravo samo pire sa umakom od sarma, jer joj se nije sviđalo, mislim da joj je bilo prepikantno. Znači od toga bi to onda trebalo biti. Sad mi je već lakše kad vidim da je netko uopće čuo za to.
    Jedino mi palo na pamet da je dan prije jela lješnjake i baš ih je dosta pojela, pa sam pomislilat da nije to nekakva reakcija na njih. A izgleda da su sarme onda krive!
    Zapravo sam se najviše uplašila, što kad sam uguglala ulje u stolici, javila se nekakva poveznica sa celijakijom, a mi smo jednom bile na pretragama za nju zbog slabijeg prirasta težine, ali nalazi su svi bili negativni (nismo radili biopsiju crijeva), pa sam malo .....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali vi uredno jedete glutein i pšenicu?

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da, rekli su nam da normalno sve jede. Samo da pratimo kilažu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim prije testiranja je jeo gluten, ak je i nalazi su negativni, ne bi trebo imati celijakiju

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nikad nije bila ni na kakvoj dijeti, ni prije, ni poslije testiranja. Napravili su sve osnovne pretrage i sve je u najboljem redu. Nije napravljen onaj test baš za celijakiju, iako su uzeli uzorak krvi, ali nije bilo dovoljno reagensa ili tako nešto. Dr je rekao da njemu ništa ne upućuje na bolest. Na kilaži nikad nije gubila, pa niti stagnirala, nego onako mic po mic dobiva još od svog četvrtog mjeseca.Ja nisam u tome nikad vidila problem, jer je zdrava i živa, vesela, ali pedijatrica je mlada i cijela preplašena oko svega, pa smo išli na te pretrage.

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lotta, moj F. je sve do godinu i po dana OK napredovao, ona je krenula stagnacija, na kraju i gubitak težine... krvi testovi su bili negativni na celijakiju
    dok su liječnici razmišljali i predlagali nove pretrage da vide što je s djetetom, ja sam ga samoinicijativno skinula s glutena

u roku 24 sata stolica se normalizirala (imali smo stalno proljeve i polu/ ili ne/ probavljene stolice) i od tada je savršeno, nakon par mjeseci je počeo i težinu vraćati, sad je već mali bucko na bezglutenskoj dijeti

biopsiju nismo radili jer ga nismo željeli izložiti toj traumi za sada, ali su nam na Rebru napravili genetsku obradu i ima gen za celijakiju
    ponavljam - ostale krvne pretrage nisu ništa pokazale!

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Neli, ne znam ni sama, ali moja cura nikad nije imala nekih problema sa stolicom (izuzev sad ovo što je bilo ta dva dana-nakon sarmi), tako da mislim da nema potrebe za bezgluteinskom dijetom. Jedino što ću napraviti, kad budem išla u Zg, onda ću joj napraviti tu krvnu pretragu za celijakiju, tamo di smo sve ostale pretrage naprvili, osim te. Pa ću onda dalje viditi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •