-
Zračenja mobitela i ostalih uređaja
Ovdje sam smjestila temu, ako sam fulala molim premjestite! 
Naime, oko mene vlada potpuna psihoza od kad je beba došla doma! Te ne smije mobitel bit u spavaćoj sobi, pa kako možeš imati kućnu antenu, kako ti kauč na kom leži beba može bit blizu televizora, kako se usudiš imati kompjuter sa bežićnim internetom u kući sa bebom....Uz to stan nam je na sto metara zračne linije od zgrade na kojoj su smještene neke antene za mobitel..
I sad, ja se probam na to ne obazirat i živiti što je normalnije moguće ali me ipak ta stalna upozorenja kopkaju.
Zanima me vaše mišljenje o tome koliko su ti strahovi od svakodnevnih zračenja opravdani, koliko je to uistinu štetno i kako ste vi riješile te stvari!?
Hvala
-
ja se ne zamaram s tim stvarima,neke stvari nemogu sprijecit jedino da kupim neko stakleno zvono
-
Pitam za zračenje bazne stanice (to je ono što si napisala "antene za mobitel",
pretpostavljam) osobu kojoj je to posao i javim
!
Za mob.,ovako kao laik, znam, držati dalje od bebine glavice.
Posljednje uređivanje od Teica : 08.02.2013. at 17:59
-
istina je nakon 6g saznala sam da bežiči internet zrači!! mi smo bili u stanu od 33 kvadrata i praktički smo ležali uz njega...sada nam je u drugoj sobi ali meni su objasnili da on zrači i kroz zidova..da ga nemam ja bilo bi isto jer ga imaju svi susjedi u zgradi
isto tako zrači i bežični telefon
moj je susjed jučer stavio satelitsku antenu na balkon tj. lođu koja je ne na zidu zgrade već 2 metra unutar moje sobe..kažu da satelitska ne zrači ali u sobi -strah me
-
Pa da, nikad ne telefoniram ako mi je beba u ruci, ali ja stvarno dobivam savjete da mobitel ne smije bit praktički ni u prostoriji sa djetetom, kućna antena najveće zlo koje postoji i tome slično. I sad neko vrijeme sam bila hladnokrvna na te stvari ali sada ne znam ni sama šta da mislim. I još živimo u prilično malom stanu i svi ti uređaji su na neki način blizu kad nam je sve skučeno.
Nekad mi se čini da ću od svih fobija što svojih vlastitih što nametnutih ispalit potpuno na živce!
Ej Teice ajde pitaj pa mi javi! Mislim da jesu bazne stanice, na krovu zgrade se nalaze dvije- tri bijele antene.
-
Evo citat osobe koja s tim radi:"Zraci, ali ne na toj udaljenost, da je blize i da je u
ravnini nje onda da, ali ovako nema veze:
moze bit na 3 metra od bazne ali ispod nje isto joj nista ne zraci."
Isto savjetuje ne davati mob.bebi da "priča" na njega tj.da je netko čuje u
konstanti - samo na par sekundi ako je takva situacija
da ste razdvojeni od bliskih čl.obitelji, npr. (baka, djed i sl.)
Posljednje uređivanje od Teica : 08.02.2013. at 18:21
-
Naš stan jest u ravnini, ali na većoj udaljenosti od tri metra, po mojoj procjeni nekih sto metara ima, možda nešto manje. Između naše zgrade i zgrade na kojoj je stanica ima nekoliko manjih kuća, ali sve su puno niže, tj. mi smo jedini na istoj visini.
Ok, znači ako nije jako blizu sve je ok.
Hvala ti!
Posljednje uređivanje od Ally23 : 08.02.2013. at 18:45
-
Ma ništa ne hvali - tu smo jedni za druge
!
Radi pa mi nema vremena odgovarati na ostala pitanja (kućna antena, bežični
internet - ima još nešto?) ali javit će se čim uhvati vremena.
Posljednje uređivanje od Teica : 08.02.2013. at 19:03
-
-
Osoblje foruma
-
Mikrovalna, frižider, itd. imate to? Kakva je zgrada? Beton? Azbest? Ima li trafo stanica u blizini?
Čitala sam nešto da više zrači mobitel od bazne postaje, koja pak više zrači u daljem radijusu, nego neposredno ispod i u blizini...
Iskreno - ne zamaram se toliko. Koja je alternativa? MOžete li se odseliti? Može bit jedino život u separatizmu / izolaciji /na selu / planini itd.
Ja bih se fokusirala osobno na to da ne vodim bebu di se puši i preblizu vrtićkoj djeci i ne u shopping centre u doba gripe.. i na tome bih se zaustavila.
Sretno u pronalasku vaše kombinacije mira! A možda ti najviše negativno zrače ti koji dižu paniku (anđeo-smajlić). Pa elminiraš njih i eto zena (zagrljaj).
Posljednje uređivanje od ina33 : 08.02.2013. at 21:55
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma