Pokazuje rezultate 1 do 50 od 174

Tema: Kako da ju nagovorim da više jede? (Ilitiga kako udebljati dijete :))

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zato što u dobi od 14-15 mjeseci majčino mlijeko više ne zadovoljava prehrambene potrebe za rast i razvoj. I moja curka od 20 mjeseci još sisa, (kraj nam se ni ne nazire), ali i konzumira mlijeko. Ja vidim razliku između moje dvije cure, od kojih je jedna pila mlijeko, a druga ne. Druga bolje napreduje, as simple as that.
    Naravno, samo moje mišljenje.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što u dobi od 14-15 mjeseci majčino mlijeko više ne zadovoljava prehrambene potrebe za rast i razvoj. I moja curka od 20 mjeseci još sisa, (kraj nam se ni ne nazire), ali i konzumira mlijeko. Ja vidim razliku između moje dvije cure, od kojih je jedna pila mlijeko, a druga ne. Druga bolje napreduje, as simple as that.
    Dijana, odakle ti ova informacija?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne znam kako stojite sa jajima, špekom, kiselim vrhnjem, maslacem..i da, griz na mlijeku hoće učiniti veliku razliku od griza na vodi. Možda mrvicu
    i naribane tamne čokse povrh ili malo cimeta, da poboljša okus..

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hmmm, a za što je predviđeno životinjsko meso? Pa ga ipak velika većina čovječanstva konzumira.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hmmm, a za što je predviđeno životinjsko meso? Pa ga ipak velika većina čovječanstva konzumira.
    Iako sam 20 godina bila vegetarijanac, smatram da su ljudi svejedi. Ali ne mesožderi, pa je meso dva-tri put na tjedan sasvim dovoljno.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije svega, jako je tesko na uzorku dvoje djece davati nekakve zakljucke o tome koja je namirnica dobra za rast i razvoj djeteta.
    Drugo, svoje misljenje o majcinom mlijeku temeljis na krivim informacijama.
    Iskljucivo majcino mlijeko ne zadovoljava prehrambene potrebe djeteta, ali uz ispravnu, raznoliku prehranu svim ostalim namirnicama (kako bi i trebalo biti u svim dijelovima svijeta gdje je takva prehrana relativno lako dostupna), ono je itekako nutritivno i imunoloski vazna namirnica.

Majcino mlijeko u prehrani starijeg djeteta neusporedivo je vrijednije od kravljeg, tu nema govora. Ima ga manje, ali su sastojci koncentriraniji, i nutritivni i zastitni.
    Ima masa istrazivanja koja podupiru ovo sto sam napisala (dovoljno je uguglati "benefits of extended breastfeeding").

Mojca, ukoliko ne zazires od fermentiranih mlijecnih proizvoda, oni su dobra zamjena mlijeku u prehrani, iako ja ne smatram kravlje mlijeko necim sto bi MORALO biti zastupljeno u prehrani djece. Mi koristimo mlijeko umjereno, ali domace "sirovo".

Edit: tek sad vidim da je laumi "pokrila" dio s pravim info o produljenom dojenju
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 31.01.2013. at 13:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •