Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
Mojca ako se brineš ne bi bilo loše potražiti nekog pedijatra od poverenja, pa se konsultovati. Možda vas pošalje kod gastro, možda proveri krvnu sliku ili kaže da sačekate još par meseci i pratite rast.
Ja bih svakako nastavila da nudim detetu zdravu hranu.
Mi nismo imali problem sa slabim dobijanjem na težini, ali jesmo sa nejelom. A skupljajući iskustva i sa foruma i oko mene, vidim da ima dojenih klinaca koji su tek sa godinu i po počeli da jedu kako treba.
Mi smo konkretno malu vodili na planinu, "po hemoglobin", iznajmili kuću, napravili jelovnik, nabavili najprirodnije namirnice... Ona je i dalje jela samo "pantu i banu" (palenta i banana). I posle 2 meseca, na moru, kad je imala 17 meseci, samo se projela odjednom, količine koje sam joj kuvala za dva dana pojela bi u jednom obroku. I od tad jede normalno.
Popodne sam pričala s pedijatricom, tetom moje prijateljice, nije baš najsretnija s kilažom, no kaže upravo to što i ti navodiš, a to je da isključivo dojena djeca znaju odbijati dohranu i slabo jesti. Preporučila je, (što sam ionako namjeravala), napraviti kks i uzv abdomena, iako je sigurna da je sve ok, sudeći prema mojim opisima, ali za svaku sigurnost ne bi bilo loše, kaže.
Pokušati ću sutra zbrisati s posla i suočiti se s tom aždajom (tako kažu) od nove pedice.

I sad kad čitam ovo tvoje iskustvo... ima mi smisla... Smjehuljica je do 6 mj isključivo dojena, krenuli smo s dohranom, nije bila zainteresirana za ništa osim igranje hranom. S nekih 8 mj. je počela jesti krutu hranu, ali u minimalnim količinama. Tek s cca 14 mjeseci je počela jesti više od 3-4 zalogaja. Sad joj je 15 i jasno da ne može sad odjednom počet jesti koliko i djeca koja su prihvatila dohranu iz prve.