Pokazuje rezultate 1 do 50 od 174

Tema: Kako da ju nagovorim da više jede? (Ilitiga kako udebljati dijete :))

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prije svega, jako je tesko na uzorku dvoje djece davati nekakve zakljucke o tome koja je namirnica dobra za rast i razvoj djeteta.
    Nisam davala neke općenite zaključke, samo primjećujem što je kod mene doma slučaj: Ne tvrdim uopće da se to odnosi na svu djecu.

Drugo, svoje misljenje o majcinom mlijeku temeljis na krivim informacijama.
    Iskljucivo majcino mlijeko ne zadovoljava prehrambene potrebe djeteta, ali uz ispravnu, raznoliku prehranu svim ostalim namirnicama (kako bi i trebalo biti u svim dijelovima svijeta gdje je takva prehrana relativno lako dostupna), ono je itekako nutritivno i imunoloski vazna namirnica.
    Majcino mlijeko u prehrani starijeg djeteta neusporedivo je vrijednije od kravljeg, tu nema govora. Ima ga manje, ali su sastojci koncentriraniji, i nutritivni i zastitni.
    Ok, ali možemo se složiti da dijete ne dobiva na težini baš koliko bi trebalo (da sad ne ulazimo u polemike koliko bi to trebalo dobiti). Je li onda to mm
    baš toliko hranjivo? Ne znam zašto neka isklj. dojena djeca prvi mjesec dobiju kilu a neka pola kile? Je li do mlijeka, do djeteta, ili do oboje?
    Moje prvo dijete je prvi mjesec dobilo 700 g a drugo 1200. Možda se i moj organizam u međuvremenu promijenio, pa počeo proizvoditi "drugačije" mlijeko?

Ja sam svojim javljanjem na ovu temu htjela reći da je uvođenjem kravljeg mlijeka na jednostavan a opet koliko-toliko zdrav način moguće pojačati prehranu, da dijete dobije na težini, a da nije futrano keksima itd.
    Kao što rekoh, dojim i drugo dijete evo već 20 mjeseci, i bila je isključivo dojena prvih šest, kao i prvo dijete, tako da ne da nisam protivnik dojenja, već
    sasvim suprotno, nisam nikad ni pomišljala na drugu opciju, čak i sad kad se budi milijun puta noću.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 01.02.2013. at 08:52

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •