Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: ENCHILADA SUIZAS

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno ENCHILADA SUIZAS

Za ovu odličnu meksičku klopu treba vam paket kupovnih enchilada (8 kom. u pakiranju) kojih ima za kupiti u svim većim trgovačkim centrima.
    Prvo se napravi nadjev od 40 dkg pilećeg filea skuhanog u slanoj vodi. Treba ga izrezati na sitne komadiće. Onda u tavi zagrijati 2 dcl vrhnja za kuhanje i u njemu rastopiti 15 dkg naribanog sira Gouda, pa u to dodati piletinu i malo papra. Promiješati da se sve poveže i time nafilati enchilade, zavinuti im krajeve i posložiti u malo nauljenu vatrostalnu zdjelu ili pleh za pečenje. Potom se enchilade premažu bijelim umakom koji se radi od 2 dcl običnog kiselog vrhnja, 1 malog sirnog namaza (tipa Dukatela) i malo češnjaka u prahu (može i svježi sitno nasjeckan). Kada ste to premazali gore još politi s malo crvenog umaka koji se radi od 0,5 dcl tekuće rajčice i par kapi tabasco umaka (ne pretjerati!). Za kraj se još po tome nariba 10 dkg sira Goude i stavi zapeći na 200 stupnjeva u pećnicu da se zapeče.
    Dobar tek ! 8)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zvuči mljac

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Amelie, kada sljedeći put to budeš radila, fotić u ruke i... znaš što ti je činiti: snimiti namirnice i svaki korak.
    i onda hraniti taštinu kada ti ime i lonci osvanu na našem Portalu

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obozavam ovakve recepte koji zvuce jednostavno i fino

a te enchilade, na kojem se odjelu kupuju? tjestenine? u friziderima? u dubokom smrzavanju?

mozda probamo vec ovaj vikend

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

egemama, enchilade su u stvari tortilje. Izgledaju kao palačinke. I obično stoje na odjelima meksičke i kineske kuhinje (u tim centrima ta im kuhinja dođe pod isto)...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaboravih napisati da tih enchilada ima i većih i manjih za kupiti, pa kako tko želi. Ovo sam probala napraviti na još jedan način, a to je da umjesto piletine se stavi sitno nasjeckana prešana šunka (delikates pureća od Purisa se pokazala kao dobra) i isto je fino.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Još sam zaboravila da ne bi bilo zabune ovaj bijeli preljev i crveni se ne kuhaju, samo se smute u šalici !
    Valjda nisam još nekaj zaboravila !

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja obično narežem piletinu na kockice (ili svinjsko, teleće mljeveno meso), popržim na ulju, dodam zelenu i crvenu papriku (isto narezanu na kockice), crveni grah, kukuruz i sve posipam kotany začinom (fuj, znam da je pun aditiva ali tako fino miriše) za mex kuhinju a sve ostalo baš kao i Amelie. Njam!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh, taman sam sad naletila na ovaj topic, a sutra mi MM putuje . A tako ga volim obradovati novim jelima... Nema veze, iznenadit ću ga kad se vrati....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zaboravih, dodam još i nasjeckane pelate (malo više u mljeveno meso)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

napravila kak je napisala amelie32 i ispale su odlično

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

u subotu ih radila, i mm i ja smo oduševljeni! uz njih odlično ide šarena salata od svakakavog povrća i pivo!
    ja sam ami stavila u meso i pancetu na komadiće, te rezance paprike!
    fenomenalnoooooooooo

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A ako vam se da raditi svoje vlastite tortilje evo recepta:

TORTILJE

500 g mješavine oštrog i glatkog brašna
    1 žličica soli
    80 g maslaca
    300 ml vruće vode

Od sastojaka umijesite mekano tijesto. Razdijelite ga na 14 hljepčića i pokrijte vlažnom krpom da odstoje oko pola sata. Razvaljajte hljepčiće na promjer 25 cm i pecite ih na tavi.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Super curke baš mi je drago da vam se sviđa ! :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na kraju sam tek jučer to napravila. Cijeli smo dan MM i ja bili zauzeti, djeca su ručala kod bake, pa sam to napravila za večeru. Savršeno! MM se ubio, pojeo je enormne količine, stvarno se pitam gdje mu stane. Nisam baš shvatila kako si ti zatvarala krajeve na tortiljama, pa sam učinila kako je nacrtano na slici, kao stožac, otvorene s jedne strane. Na taj način nije mi ih puno stalo u vatrostalnu, pa sam ih slagala jedna ispod druge, i gornji umaci nisu zahvatili svaki dio tortilje. Daj pliz objasni kako ih ti zatvaraš kad ih napuniš. No, kao što rekoh, udavili smo se i ovako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja to radim s piletinom tako da narezem kuhana prsa na sitne komadice i sa strane pripremin ribanog sira moze onaj za pizzu. Tortilje koje moraju biti mekane se namoce u toj vodi gdje se piletina kuhala i onda stavi se piletina i sir(moze i vise vrsta sireva) zamota se i slaze u dublji protvan. Tako se sve posloze i poredaju.

Napravi se jedna gotova gusta juha pileca ili od gljiva i u to se stave 1 ili 2 vrhnja i tim se zaliju enchelade i odozgo se jos pospe narendanog sira. Pece se 45 minuta na 220C ili dok onak sve ne uzvri.

Ja to serviram onda s vrhnjem i onim ljutim umakom od povrca za cips tj doritose i halapino paprikama.

MM to jelo obozava a bogami i ja a i djeca tj Annabel voli.

Bas budem uskoro napravila. Mljac.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Što se zatvaranja tiče ja ih složim kao pismo. Mislim da je i na samom pakiranju tortilja nacrtano. Nadjev stavim u sredinu, preklopim prvo lijevu i desnu stranu i onda gornju i donju stranu i preokrenem ih u protvan prema dolje tako da nadjev ne iscuri.
    Nadam se da sam dobro objasnila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ih rolam kao palacinke i onda slazem u protvan.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prvo mislim da enchilade i tortilje nisu jedno te isto. Tortilje su nešto manje i mislim od kukuruznog brašna.
    Ugavnom, ja enchilade zarolam kao palačinke i rubove uvučem unutra kao i kad filam palačinke.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Prvo mislim da enchilade i tortilje nisu jedno te isto. Tortilje su nešto manje i mislim od kukuruznog brašna.
    Ugavnom, ja enchilade zarolam kao palačinke i rubove uvučem unutra kao i kad filam palačinke.
    ovako sam i ja napravila, ništa nije iscurilo..a joooojj..kako je mljac

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •