Za ovu odličnu meksičku klopu treba vam paket kupovnih enchilada (8 kom. u pakiranju) kojih ima za kupiti u svim većim trgovačkim centrima.
Prvo se napravi nadjev od 40 dkg pilećeg filea skuhanog u slanoj vodi. Treba ga izrezati na sitne komadiće. Onda u tavi zagrijati 2 dcl vrhnja za kuhanje i u njemu rastopiti 15 dkg naribanog sira Gouda, pa u to dodati piletinu i malo papra. Promiješati da se sve poveže i time nafilati enchilade, zavinuti im krajeve i posložiti u malo nauljenu vatrostalnu zdjelu ili pleh za pečenje. Potom se enchilade premažu bijelim umakom koji se radi od 2 dcl običnog kiselog vrhnja, 1 malog sirnog namaza (tipa Dukatela) i malo češnjaka u prahu (može i svježi sitno nasjeckan). Kada ste to premazali gore još politi s malo crvenog umaka koji se radi od 0,5 dcl tekuće rajčice i par kapi tabasco umaka (ne pretjerati!). Za kraj se još po tome nariba 10 dkg sira Goude i stavi zapeći na 200 stupnjeva u pećnicu da se zapeče.
Dobar tek ! 8)