Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: ENCHILADA SUIZAS

  1. #1
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno ENCHILADA SUIZAS

    Za ovu odličnu meksičku klopu treba vam paket kupovnih enchilada (8 kom. u pakiranju) kojih ima za kupiti u svim većim trgovačkim centrima.
    Prvo se napravi nadjev od 40 dkg pilećeg filea skuhanog u slanoj vodi. Treba ga izrezati na sitne komadiće. Onda u tavi zagrijati 2 dcl vrhnja za kuhanje i u njemu rastopiti 15 dkg naribanog sira Gouda, pa u to dodati piletinu i malo papra. Promiješati da se sve poveže i time nafilati enchilade, zavinuti im krajeve i posložiti u malo nauljenu vatrostalnu zdjelu ili pleh za pečenje. Potom se enchilade premažu bijelim umakom koji se radi od 2 dcl običnog kiselog vrhnja, 1 malog sirnog namaza (tipa Dukatela) i malo češnjaka u prahu (može i svježi sitno nasjeckan). Kada ste to premazali gore još politi s malo crvenog umaka koji se radi od 0,5 dcl tekuće rajčice i par kapi tabasco umaka (ne pretjerati!). Za kraj se još po tome nariba 10 dkg sira Goude i stavi zapeći na 200 stupnjeva u pećnicu da se zapeče.
    Dobar tek ! 8)

  2. #2

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb, Knežija
    Postovi
    341

    Početno

    zvuči mljac

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Amelie, kada sljedeći put to budeš radila, fotić u ruke i... znaš što ti je činiti: snimiti namirnice i svaki korak.
    i onda hraniti taštinu kada ti ime i lonci osvanu na našem Portalu

  4. #4
    egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,301

    Početno

    obozavam ovakve recepte koji zvuce jednostavno i fino

    a te enchilade, na kojem se odjelu kupuju? tjestenine? u friziderima? u dubokom smrzavanju?

    mozda probamo vec ovaj vikend

  5. #5
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    egemama, enchilade su u stvari tortilje. Izgledaju kao palačinke. I obično stoje na odjelima meksičke i kineske kuhinje (u tim centrima ta im kuhinja dođe pod isto)...

  6. #6
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    Zaboravih napisati da tih enchilada ima i većih i manjih za kupiti, pa kako tko želi. Ovo sam probala napraviti na još jedan način, a to je da umjesto piletine se stavi sitno nasjeckana prešana šunka (delikates pureća od Purisa se pokazala kao dobra) i isto je fino.

  7. #7
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    Još sam zaboravila da ne bi bilo zabune ovaj bijeli preljev i crveni se ne kuhaju, samo se smute u šalici !
    Valjda nisam još nekaj zaboravila !

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Ja obično narežem piletinu na kockice (ili svinjsko, teleće mljeveno meso), popržim na ulju, dodam zelenu i crvenu papriku (isto narezanu na kockice), crveni grah, kukuruz i sve posipam kotany začinom (fuj, znam da je pun aditiva ali tako fino miriše) za mex kuhinju a sve ostalo baš kao i Amelie. Njam!

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Uh, taman sam sad naletila na ovaj topic, a sutra mi MM putuje . A tako ga volim obradovati novim jelima... Nema veze, iznenadit ću ga kad se vrati....

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Zaboravih, dodam još i nasjeckane pelate (malo više u mljeveno meso)

  11. #11

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb, Knežija
    Postovi
    341

    Početno

    napravila kak je napisala amelie32 i ispale su odlično

  12. #12

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    u subotu ih radila, i mm i ja smo oduševljeni! uz njih odlično ide šarena salata od svakakavog povrća i pivo!
    ja sam ami stavila u meso i pancetu na komadiće, te rezance paprike!
    fenomenalnoooooooooo

  13. #13
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    A ako vam se da raditi svoje vlastite tortilje evo recepta:

    TORTILJE

    500 g mješavine oštrog i glatkog brašna
    1 žličica soli
    80 g maslaca
    300 ml vruće vode


    Od sastojaka umijesite mekano tijesto. Razdijelite ga na 14 hljepčića i pokrijte vlažnom krpom da odstoje oko pola sata. Razvaljajte hljepčiće na promjer 25 cm i pecite ih na tavi.

  14. #14
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    Super curke baš mi je drago da vam se sviđa ! :D

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Na kraju sam tek jučer to napravila. Cijeli smo dan MM i ja bili zauzeti, djeca su ručala kod bake, pa sam to napravila za večeru. Savršeno! MM se ubio, pojeo je enormne količine, stvarno se pitam gdje mu stane. Nisam baš shvatila kako si ti zatvarala krajeve na tortiljama, pa sam učinila kako je nacrtano na slici, kao stožac, otvorene s jedne strane. Na taj način nije mi ih puno stalo u vatrostalnu, pa sam ih slagala jedna ispod druge, i gornji umaci nisu zahvatili svaki dio tortilje. Daj pliz objasni kako ih ti zatvaraš kad ih napuniš. No, kao što rekoh, udavili smo se i ovako.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    A ja to radim s piletinom tako da narezem kuhana prsa na sitne komadice i sa strane pripremin ribanog sira moze onaj za pizzu. Tortilje koje moraju biti mekane se namoce u toj vodi gdje se piletina kuhala i onda stavi se piletina i sir(moze i vise vrsta sireva) zamota se i slaze u dublji protvan. Tako se sve posloze i poredaju.

    Napravi se jedna gotova gusta juha pileca ili od gljiva i u to se stave 1 ili 2 vrhnja i tim se zaliju enchelade i odozgo se jos pospe narendanog sira. Pece se 45 minuta na 220C ili dok onak sve ne uzvri.

    Ja to serviram onda s vrhnjem i onim ljutim umakom od povrca za cips tj doritose i halapino paprikama.

    MM to jelo obozava a bogami i ja a i djeca tj Annabel voli.

    Bas budem uskoro napravila. Mljac.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Što se zatvaranja tiče ja ih složim kao pismo. Mislim da je i na samom pakiranju tortilja nacrtano. Nadjev stavim u sredinu, preklopim prvo lijevu i desnu stranu i onda gornju i donju stranu i preokrenem ih u protvan prema dolje tako da nadjev ne iscuri.
    Nadam se da sam dobro objasnila.

  18. #18

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    Ja ih rolam kao palacinke i onda slazem u protvan.

  19. #19
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    Prvo mislim da enchilade i tortilje nisu jedno te isto. Tortilje su nešto manje i mislim od kukuruznog brašna.
    Ugavnom, ja enchilade zarolam kao palačinke i rubove uvučem unutra kao i kad filam palačinke.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Prvo mislim da enchilade i tortilje nisu jedno te isto. Tortilje su nešto manje i mislim od kukuruznog brašna.
    Ugavnom, ja enchilade zarolam kao palačinke i rubove uvučem unutra kao i kad filam palačinke.
    ovako sam i ja napravila, ništa nije iscurilo..a joooojj..kako je mljac

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •