Vilice, upravo sam mislio to sada staviti

Glavočike (Asteraceae):
zelene salate (puterica, kristalka, lisnata, rimska, endivija), radič, artičoka, čičoka, maslačak, suncokret, neven, tratinčice, kamilica, ivančice, stolisnik

Štitarke (Apiaceae):
mrkva, pastrnjak, peršin, celer, komorač, kopar

Tikvenjače (Cucurbitaceae):
krastavac, lubenica, dinja, tikvice, buče

Odoljenke (Valerianaceae):
matovilac, odoljen

Krstašice (Brassicaceae):
bijelo i crveno zelje, kelj, kelj pupčar, cvjetača, korabica, brokula, rotkvica, hren, daikon, bijela repa, raštika, uljana repica, potočarka, povrtnica, rikula, žličnjak

Lobodnjače (Chenopodiaceae):
blitva, cikla, špinat, vrtna loboda, žuta repa, krmna repa, šećerna repa

Ljiljanke (Liliaceae):
crveni luk, češnjak, poriluk, vlasac, kozjak, ljiljan, tulipan

(Asparagaceae) - šparoge

(Urticaceae) - kopriva

Pomoćnice (Solanaceae):
rajčica, paprika, patlidžan, krumpir, bunika, duhan, mjehurica, feferoni

Lepirnjače (Fabaceae):
grašak, grah, soja, bob, kikiriki, leća, slanutak, alfalfa, rogač

Trave (Poaceae):
pšenica, ječam, raž, zob, proso, kukuruz

Sve žitarice pripadaju porodici trava (Poaceae) osim heljde koja pripada Dvornjačama (Polygonaceae) kao i rabarbara