Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: nizak hemoglobin?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno nizak hemoglobin?

Vrijednost hemoglobina mi je 117, a refer.interval je 119-157. Sve ostale krvne pretrage su unutar svojih refer.intervala.
    Trebam li se zabrinuti zbog ovih 117? Eventualno intervenirati nekim nadomjestkom? Trebam li osjećati malaksalost, umor, nešto?
    (da, da pitat ću dokicu, ali sam naručena tek za 3 tjedna pa me malo kopka)

:jeremija:

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jesi vadila željezo i uibc i tibc?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne vidim tako nešto na nalazu, samo standardna krvna slika, lipidi, enzimi, mataboliti, supstrati....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, željezo, uibc i tibc nisu dio kks, to se radi posebno.
    Ja bi na tvom mjestu napravila i to, pa ako su snižene vrijednosti željeza i UIBC i TIBC u neuravnoteženom odnosu, vadila bi feritin, to ti je najbolji pokazatelj zaliha željeza u organizmu.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja doktorica kaže da odstupanja od 10% od referentnih vrijednosti nisu zabrinjavajući, pa se za početak možeš prestati brinuti
    drugo, vjerojatno će te doktorica poslati na pretrage koje spominje mojca, da se vidi dal si anemična
    Treće, probaj uvesti u prehranu namirnice bogate željezom, odnosno, više namirnica koje imaju puno željeza
    Četvrto, kad sam imala problema s tim, pila sam ovo čudo koje mi je popravilo krvnu sliku za čas, a nisam imala nikakvih nuspojava (koje inače imam kad pijem željezo)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    moja doktorica kaže da odstupanja od 10% od referentnih vrijednosti nisu zabrinjavajući, pa se za početak možeš prestati brinuti
    drugo, vjerojatno će te doktorica poslati na pretrage koje spominje mojca, da se vidi dal si anemična
    Treće, probaj uvesti u prehranu namirnice bogate željezom, odnosno, više namirnica koje imaju puno željeza
    Četvrto, kad sam imala problema s tim, pila sam ovo čudo koje mi je popravilo krvnu sliku za čas, a nisam imala nikakvih nuspojava (koje inače imam kad pijem željezo)
    X

Osim toga, treba imati na umu da je sad prošlo dvije trećine zime - doba godine kad vitamini i željezo u organizmu obično budu na najnižoj razini.

čokolada - jedi hummus, povremeno ciklu i slično.

Od preparata koji su mom tati isto relativno brzo popravili krvnu sliku narušenu uzimanjem lijekova mogu spomenuti ovo http://www.vitamini-hr.com/calivita_page/ocean21.html
    a mama uzima ovo: http://www.vitamini-hr.com/calivita_page/zenthonic.html

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OF to ideš kod nekog bolničkog specijaliste kad si naručena za 3 tjedna?

ON, to nije nalaz za zabrinutost, jedino ako si npr. prije mjesec dana imala hgb 150, a sad 117, onda bi trebalo vidjeti od kuda taj pad (kod žena se obično uzrok zna, ali treba vidjeti bi li uzrok moglo biti nešto drugo)

puntica, kakav je okus floradixa?
    je li onaj odvratan sirupast okus?
    znači nema probavnih problema s njim?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala na odgovorima! Jednom godišnje kontroliram hrpu toga pa i krv zbog nadomj.horm.terapije i nosim nalaze bolničkom ginekologu (zato čekam dogovoreni termin).
    Ukućani će biti naprosto oduševljeni kad pojačam zeleno lisnato povrće na - svaki dan .

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

117? :blagotise:

Ja sam na 90 moja redovita sezonska boljka.

Noćas sam spavala 14 sati već treći tjedan spavam u prosjeku 8-14 sati i jedva izdržim radni dan, moram izvadit još ostale referentne točke i nadam se idući tjedan terapiji intravenoznog željeza, prošle godine me spasilo.

Od sad ću već na jesen počet uzimat Fe da me ne zadesi opet ista stvar.

Sorry sta ti uzurpiram topic, malo san se dosla pojadat.

Ima super savjeta!

Nadam se da ce tebi bit sve ok :hug:

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

72
    pobjedinik

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je nevjerojatnih 129

skoro sam molila laboratorij da ponovo provjere, jer mora da je greška (s obzirom da sam inače na relaciji alex-žabica)

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Baš ste me razveselile svojim vrijednostima!

Naš stari obiteljski doktor bio je (uz neupitnu stručnost) najomiljeniji u svom gradu i zbog ovakvih odgovora - kad god bi mu se tko požalio na kakvu bol/bolest/stanje, odmah bi uzvratio: a gosparu moj, a da znate kako mene tek boli noga/koliki mi je šećer/kakvu mrenu imam....
    odmah ti bude lakše!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    puntica, kakav je okus floradixa?
    je li onaj odvratan sirupast okus?
    znači nema probavnih problema s njim?
    okus, bolji od bilo kojeg drugog tekućeg željeza. Nije jako gust (što je meni super) i nije jako sladak. Ima malo, ali stvarno malo, željezast okus
    probavnih problema nisam imala, ni grčeva u željezu, ni crnu stolicu, ništa, jedina nuspojava je bila ta što su nalazi krvi nakon toga bili odlični, i meni i djetetu (za nju sam ga bila kupila prvi put, i puno joj je pomogao)

i super je što već ima u sebi vitamin c, pa ga ne moraš uzimati posebno

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

72
    pobjedinik
    :shock: Ne valjda sad?

puntice, super! to si sve postigla prehranom i ovim preparatom?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    :shock: Ne valjda sad?

puntice, super! to si sve postigla prehranom i ovim preparatom?
    samo prehranom (i dojenjem, imam feeling da tijelo puno bolje iskorištava sve što pojedeš, dok dojiš, valjda neki obrambeni mehanizam, pojma nemam)
    preparat nisam uzimala skoro 2 godine, jer mi nije bio potreban

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

samo prehranom (i dojenjem, imam feeling da tijelo puno bolje iskorištava sve što pojedeš, dok dojiš, valjda neki obrambeni mehanizam, pojma nemam)
    preparat nisam uzimala skoro 2 godine, jer mi nije bio potreban

Odlično puntice!

Ja sam danas primila prvu dozu Fe intravenozno.
    Trebam još tri, pa ću si uspostavit neki malo bolji režim da me ne zadesi dogodine opet ista stvar u isto doba godine.
    Sva sreća da uskoro dolazi proljeće pa će bit svega u maminom i svekinom vrtu

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

72
    pobjedinik
    Svaka čast . Meni je rekord 68, i željezo 2 , ali jako trudna pa se to ne broji. Kad rodim odmah se regeneriram iznad 100 .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    Odlično puntice!

Ja sam danas primila prvu dozu Fe intravenozno.
    Trebam još tri, pa ću si uspostavit neki malo bolji režim da me ne zadesi dogodine opet ista stvar u isto doba godine.
    Sva sreća da uskoro dolazi proljeće pa će bit svega u maminom i svekinom vrtu
    Ako je sezonski , pretraži malo povezanost nedostatka vitamina D i anemije. Odrasli ljudi koji rade u zatvorenom prostoru često imaju neprepoznatljivosti nedostatak vitamina D .

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je sezonski , pretraži malo povezanost nedostatka vitamina D i anemije. Odrasli ljudi koji rade u zatvorenom prostoru često imaju neprepoznatljivosti nedostatak vitamina D .
    Čak i ako živim na jugu i boravim dosta na suncu?

Nisam to znala, hvala!

Inače mi se prije gotovo redovito događao ovakav pad Hb i Fe občno nakon rokova u drugi mjesec, al kako sam imala trudnocu pa dugodojenje pa trudnocu pa opet dojenje onda sam redovito uzimala pa mi se ovo nije dogodilo dugo vremena, do prosle godine, pa sad evo opet.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imaš li kakvihsimptoma čokolada?

Meni je nekad znalo bit loše na 115, a u trudnoći sam na 90 bila kao ptičica.

I još nešto, vrijednosti znaju jako varirati, rekord razlika između laboratorija je bila 20 (vađeno s isti dan)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je nekad znalo bit loše na 115, a u trudnoći sam na 90 bila kao ptičica.
    u trudnoći je normalno (čak i poželjno) da su vrijednosti niže. to znači da posteljica dobro odrađuje svoj posao

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je u trudnoci bilo u normali, a nakon poroda sam iskrvarila puno, palo na 70 pa su mi dali transfuziju krvi. Izgleda da sam dobila neku nabrijanu, jer od tad sam na maksimumu

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je rekord hb 77, fe 1

kaj je najbolje, osjecala se normalno, samo sam bila umorna, kao i sve majke male djece kojima je muz vjecno odsutan

zivo me zanima kakvo je stanje sada, s obzirom na to da mi je menga odlucila dolaziti svaka 2 tjedna , mozda sam na -2

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni je željezo na gornjoj granici (28,3 od 30), a hemoglobin 115, gin rekla da je to ok, iako je na granici anemije. Trudim se unositi dosta hrane sa željezom, ali džaba čini mi se, pošto mi je željezo i tako visoko, očito mo se ne apsorbira kako treba. Ima li netko da me prosvijetli u čemu je kvaka? Trebam li povećati unos vit.C za bolju apsorpciju (mislim da sam to negdje čula)?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj njokica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je željezo na gornjoj granici (28,3 od 30), a hemoglobin 115, gin rekla da je to ok, iako je na granici anemije. Trudim se unositi dosta hrane sa željezom, ali džaba čini mi se, pošto mi je željezo i tako visoko, očito mo se ne apsorbira kako treba. Ima li netko da me prosvijetli u čemu je kvaka? Trebam li povećati unos vit.C za bolju apsorpciju (mislim da sam to negdje čula)?
    Najbolje da ideš hematologu da ti vidi i druge parametre . Anemije ima raznih , nisu sve vezane uz unos željeza .

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj njokica prvotno napisa Vidi poruku
    to su ODLIČNI nalazi za trudnoću!!!
    pročitaj ovo, do kraja http://www.roda.hr/article/read/anemija-u-trudnoci

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to su ODLIČNI nalazi za trudnoću!!!
    pročitaj ovo, do kraja http://www.roda.hr/article/read/anemija-u-trudnoci
    a to ! Nisam skuzila da je trudna.
    skroz ok nalaz.

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ajme cure hvala, znala sam i prije da nema razloga za brigu, ali ovakve poruke mi prilično popravljaju raspoloženje ,
    a u trudnoći dobrih vibri nikad dosta!!!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hemoglobin bio oko 70 nakon carskog, kratko pila lijekove, u blonici nisam mogla na noge, samoinicijativno prestala (čini mi se da su nam grčići kratko bili zbog toga), pila bachove R.R. i vratilo se na 118 što je odlično. Cijeli život željezo 2 ili 3 sve dok nisam uključila dva posta u godini. Sad je 26.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zadnjih 6-7 godina prije trudnoće dijagnoza sideropenicna anemija, u trudnoći, bez uzimanja terapije željezo odlično.
    Ne znam na koju foru.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja autoimuna bolest (Hasimoto) se potpuno umiri u trudnocama, tako da ako je nekom anemija autoimunog karaktera (cak i kao posledica intolerancije na hranu), moze da se desi da se u trudnoci s smanjenjem broja antitela povuce i anemija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •