Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: skolski web

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno skolski web

imaju li vase skole web stranice? sto se na njima moze naci? jeste li zadovoljni? tko stranice uredjuje, tko hostira, kako se odrzavaju?

nasa skola nema, pa sam znatizeljna

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ima naša.
    Hostira s.h.o.p. centar, uređuje knjižničarka.

www.os-orehovica.hr

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasa skola ima, pise da uredjuju ucenici 6. i 7. razreda
    http://skole.htnet.hr/os-zagreb-015/...ts/novosti.htm

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam tu na forumu saznala da ima i nasa skola web stranicu
    nakon pocetnog odusevljenja i pregleda stranice, cini mi se da ju je netko napravio i ... ostavio tako :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Je li se popravilo stanje?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kolegica provodi mini anketu za potrebe istraživanja (za stručni ispit), pa me zamolila da stavim nekoliko pitanja.

Nadam se da joj možete pomoći. Komentari odnosno kvalitativna analiza je dobro došla

1. Na koji način saznajete bitne informacije vezane uz rad škole koju vaše dijete pohađa?
    a) putem mrežnih stranica škole
    b) na (tjednim) informacijama kod razrednika
    c) putem pisanih obavijesti (informativka, tiskani leci, flajeri itd)
    d) informira me predstavnik roditelja našeg razreda u Vijeću roditelja
    e) drugi izvori

2. Koliko ste zadovoljni mrežnim stranicama škole koju vaše dijete pohađa?
    a) mrežne stranice škole redovito su ažurirane
    b) objavljeni sadržaji su informativni
    c) objavljeni sadržaji su privlačni
    d) mrežna stranica je pregledna

3. Smatram da bi se svakako ovi sadržaji/informacije trebali nalaziti na mrežnim stranicama škole: (navesti očekivanja)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Kolegica provodi mini anketu za potrebe istraživanja (za stručni ispit), pa me zamolila da stavim nekoliko pitanja.

Nadam se da joj možete pomoći. Komentari odnosno kvalitativna analiza je dobro došla

1. Na koji način saznajete bitne informacije vezane uz rad škole koju vaše dijete pohađa?
    e) drugi izvori

3. Smatram da bi se svakako ovi sadržaji/informacije trebali nalaziti na mrežnim stranicama škole: (navesti očekivanja)
    Kad su djeca krenula u školu prije 6 godina, njihova škola nije imala svoju stranicu i to mi je bilo .
    U međuvremenu su je napravili. Informacije su dostupne, ali minimalistički - nisam baš zadovoljna.
    Servisne informacije su ok - postoji raspored smjena, raspored predmetnih i razrednih informacija i okvirni raspored pisanih provjera znanja.
    Vidjela sam puno preglednijih, maštovitijih i korisnijih stranica. Ova naša izgleda kao da su je napravili zato jer su roditelji dodijavali zašt je nema (i znam iz vlastitih cipela da je to istina jer ne brojim koliko puta sam to tražila). Osnovne servisne informacije ažuriraju se koliko toliko ok.

Na stranicama nedostaje jelovnik (za boravak i mliječni obrok za starije razrede).

Vijeće roditelja sastaje se toliko rijetko da stvarno nema veze ni s čim - postoji pro forma kao i sva ostala vijeća roditelja.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

-vecinu informacija saznajem preko pisanih obavijesti koje sin donese doma (ako mi ih se sjeti dat :rol, dobar dio njih ima i na web stranicama škole ali ih se ne sjetim redovito pretraživati.
    -rekla bih da su stranice škole informativne, isto mi je prvo palo na pamet da nema jelovnika na njima iako postoji predviđena rubruka.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ima, i nažalost tamo nema nijedan podatak koji sam ja dosada tražila, ali nijedan... Ono stvarno mi nije jasno zašto su radili stranicu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e) drugi izvori dijete me informira

- okvirni raspored pismenih provjera znanja
    - plan terenske nastave (sad imaju samo izvjestaji sa ostvarenih izleta i vanucionicke nastave)
    - voljela bih da postoji mogucnost e.mail komunikacije sa razrednicom (sada, ako trebam neku hitnu info dati ili dobiti, zovem telefonom zbornicu, pogadjam odmore, da li je uopce u skoli taj dan isl), znaci e.mail adresa na stranici skole
    - tjedni jelovnik (meni osobno nije toliko bitno, ali bi bilo dobro imati ga za one kojima je)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hm, a meni je bilo neobično zašto apricot na drugom topicu traži ljude da joj fotografiraju jelovnike (kada je jednostavnije poslati link)
    Emily, je li baš neophodno da e-adresa razrednika bude na školskom webu ili je dovoljno da je roditelji imaju (dobiju na roditeljskom recimo)?

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam isto nezadovoljna stranicama škole
    nepregledna je i nikakve korisne info mi nema

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

e) drugi izvori - tj. doznajem od djeteta direktno, pa ako sumnjam u točnost prenesene informacije, raspitam se kod drugih roditelja

Nedostaje odgovor: e) ništa od navedenog Jedino što mogu reći - mrežne stranice postoje. I jelovnik je na njima ažuriran (to tek od ove godine). Većina informacija na mrežnim stranicama su još od prošle školske godine.

Jelovnik - ok, to već ima
    E-mail kontakt od stručne službe škole (nema), rado bih da postoji e-mail komunikacija s učiteljicom (i naravno da to ne bi trebalo objaviti na mrežnim stranicama škole, ali makar da roditelji dobiju adresu za kontakt), ali to ne postoji.
    Obavijesti o slobodnim aktivnostima, novostima, priredbama.
    Plan i program pojedinih predmeta.
    Raspored informacija (trenutno postoji, od prošle godine).

I još jedno zapažanje - svojedobno sam mislila da web-stranica nije toliko bitna, odnosno, njezin izgled ništa ne govori o školi, nego eventualno o onome tko je održava. Sad ipak mislim da održavanje web-stranice donekle ocrtava i atmosferu u školi

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

d) informira me predstavnik roditelja našeg razreda u Vijeću roditelja - ja sam predstavnik našeg razreda, na svakom roditeljskom iznesem ukratko osnovne informacije s prethodnog sastanka VR
    e) drugi izvori - od djeteta

a) mrežne stranice škole redovito su ažurirane - uglavnom

u dogovoru s VR i profesorom informatike koji uređuje stranice kreće se u njihovo poboljšanje

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

e) drugi izvori

a) mrežne stranice škole redovito su koliko-toliko ažurirane

bitno mi je - raspored testova (postoji)
    - jelovnik (ne postoji)
    - zapisnik sjednica VR (ne postoji, a trebao bi)

Za neku aktvinu e-mail komunikaciju treba dobra volja pojedinca (učitelja, psihologa, pedagoga ili već koga se treba).
    Jako bih cijenila razrednu web stranicu, ali bojim se da je to SF (tj. samo za velike entuzijaste).
    Posljednje uređivanje od čokolada : 17.02.2013. at 12:43

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Emily, je li baš neophodno da e-adresa razrednika bude na školskom webu ili je dovoljno da je roditelji imaju (dobiju na roditeljskom recimo)?
    ne, naravno, bila bih presretna da razrednici uopce pristanu i na ovaj nacin komunikacije s roditeljima, i da daju adresu na roditeljskom ili informacijama
    Posljednje uređivanje od emily : 18.02.2013. at 08:11

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku

- zapisnik sjednica VR (ne postoji, a trebao bi)

ovo svakako
    na roditeljskom dobijemo izvjestaj, u recenici-dvije
    rado bih procitala zapisnik

Jako bih cijenila razrednu web stranicu, ali bojim se da je to SF (tj. samo za velike entuzijaste).
    razredna web stranica mi je pala napamet, ali mi se cinilo toliko SF da me bilo sram spomenuti
    bilo bi fantasticno da postoji

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

e) drugi izvori

- donekle redovito su ažurirane

- raspored testova (postoji), raspored sati (postoji), raspored informacija (postoji), jelovnik (ne postoji)
    - bilo bi zgodno da postoje i nekakve (zatvorene) stranice pojedinog razreda na kojima bi bile neke specifičnosti vezane uz taj razred kao npr. popis i raspored lektire, obavijesti o odlascima na izlete i sl.

- bilo bi sjajno da postoji mogućnost email komunikacije sa razrednikom, pa čak i nekakva mailing lista u kojoj bi sudjelovali razrednik i svi roditelji

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku

- bilo bi sjajno da postoji mogućnost email komunikacije sa razrednikom, pa čak i nekakva mailing lista u kojoj bi sudjelovali razrednik i svi roditelji
    X

U šest godina od četvoro razrednika (za dvoje djece) samo je učiteljica starijeg sina dala kontakt mobitel i e-mail.

Ostalo je prepušteno snalaženju i slučaju. Mislim da je razlog tome što učitelji nemaju službene mobitele, pa ih s jedne strane razumijem. Škola ima e-mail adresu jednu jedinu koja je beskorisna jer obično bude zatrpana hrpama poruka.

Inače, kod nas na web stranici nema rasporeda sati, raspored pisanih provjera znanja postoji ali nije ažuriran za 2. polugodište itd. Prostora za poboljšanja ima koliko vam srce želi... Nažalost, meni se čini da bi moj sin (kojem je informatika hobi) to bolje obavio nego oni koji su za to zaduženi. Vraćamo se na početak - uređivanje web stranice škole je (čini mi se - moram provjeriti) na volonterskoj bazi i zato to tak traljavo funkcionira.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Na što točno mislite pod rasporedom sati: na raspored zvona ili raspored nastavnih sati po danima za pojedini razred?

Možda sam već paranoična baba ali smatram da se raspored nastavnih sati za razred (kao niti popisi učenika po razredima sa ili bez onih pozirajućih fotografija) nikako ne bi trebao nalaziti na otvorenom djelu weba i ne bi trebao biti dostupan svakome. Svašta se već događa i nema potrebe da svatko ima uvid do kada traje nastava u nekom 6. b ili 3. d u koji ide dijete od nekog XYZ.

Što se tiče plana održavanja terenske nastave (izleta) - to bi moglo bez problema ući u Kalendar rada škole (gdje su praznici, blagdani, nastavni, nenastavni dani).

Peterlin, kako misliš da je uređivanje weba na volonterskoj bazi? Obično to netko ima u zaduženjima (informatičar najčešće).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

- raspored testova (postoji), raspored sati (postoji), raspored informacija (postoji), jelovnik (ne postoji)
    - bilo bi zgodno da postoje i nekakve (zatvorene) stranice pojedinog razreda na kojima bi bile neke specifičnosti vezane uz taj razred kao npr. popis i raspored lektire, obavijesti o odlascima na izlete i sl.

mi imamo e--mailove učteljica od klinaca, čaksmo i mi par puta slali njima obavijesti,
    u 1. razredu postoji lista svih (više manje) e-mail adresa, koje su skupljane na roditeljskom sastanku a predstavnik razreda je samo prebacio na sve adrese,

ispiti za 2. pouodšte nisu još ažužirani, informacije su na webu, jelovnik je isto ( ali ga ponekad zaborave staviti), raspored sati nema

izleti i terenske ponekad iskrsnu na kalendaru, najćešće koji dan prije kad to i mi znamo, bilo bi dobro da je i ranije zbog planiranja
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.02.2013. at 08:59

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Peterlin, vidim u mom okruženju da je neke ljude pregazilo vrijeme i da uopće ne shvaćaju da je dobar i funkcionalan web (s osobom zaduženom za promptno odgovaranje na upite, ažuriranje podataka itd.) zapravo ime i prezime škole, njena osobna iskaznica, prvi dojam. Nevjerojatno je teško (nemoguće) pokrenuti uspavane mozgove!

Evo malo za "ispašu" očiju jedna odlična razredna web stranica
    https://sites.google.com/site/razredbekaca/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

no@ - istina, možda je bolje da raspored ne bude javan, no takvi sadržaji bi se mogli zajedno sa obavijestima o izletima (za koje je isto bolje da nisu javne) nalaziti među sadržajima specifičnima za pojedini razred i biti zaštićeni. Fotografije i popisi učenika se slažem da se nikako ne bi trebali nalaziti na webu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Peterlin, kako misliš da je uređivanje weba na volonterskoj bazi? Obično to netko ima u zaduženjima (informatičar najčešće).
    Pa tako izgleda, kao da je na volonterskoj bazi. Napisala sam da nisam sigurna ali provjerit ću svakako. Kako god bilo, puno je bolje sada nego kad nije bilo ničega.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovakav web razreda kao gore, to mi se uopće ne sviđa kao javni sadržaj.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Vraćamo se na početak - uređivanje web stranice škole je (čini mi se - moram provjeriti) na volonterskoj bazi i zato to tak traljavo funkcionira.[/QUOTE]

Nije na volonterskoj bazi:netko dobije zaduženje za to (ne radi se dobrovoljno), ali to nije posebno plaćeno, niti ulazi u satnicu!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bojim se da je zaista raznolika praksa, nekome je u satnici, nekome nije. Negdje se radi dobrovoljno i iz entuzijazma (osobito pojedinačne stranice razreda) a negdje se odrađuje tek da se zadovolji forma.

Evo poveznica na "Najskockaniji školski web" (među CARNetovim školskim stranicama): http://www.os-svete-ane-os.skole.hr/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ovakav web razreda kao gore, to mi se uopće ne sviđa kao javni sadržaj.
    meni je fora kao dodatna aktivnost učenika. zašto ne?
    dakle, neka informatička grupa koja će uređivati web stranicu razreda.

inače, meni osobno stvarno ništa ne treba i ništa ne fali što se tiče informacija o školi. za prve razrede, ajd, al kasnije...
    dobro je došao popis knjiga za kupiti, na početku školske godine, al je to i bilo na web-u. vremenik ispita mi je totalno nekoristan podatak, isto kao i popis lektire, najave izleta i terenske nastave. ako to ne zapamte, a vrit onda sve.
    i čini mi se da ionako premalo misle ova naša djeca, ovako bi se još i više opustili.

dakle, ja bih to organizirala kroz dodatnu aktivnost, nek učenici uređuju, uz mentora. a viši razredi se mogu uvatit i cijele web stranice škole. ne samo razreda

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato što su na webu fotografije, a to mi se ne sviđa.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

No@, piše li u nekom pravilniku nešto što bi se moglo usporediti s uređivanjem weba, npr. nešto kao satničar? Meni je skroz besmisleno da satničar jednom na početku šk.god. napravi raspored (OK, to je zbilja zahtjevan posao, ali ipak) i da za to "prima" cijelu školsku godinu 1 sat u svojoj satnici. Zašto po istom principu ne bi mogao netko imati 1 sat tjedno za punjenje web-stranice? Može li se to urediti nekim internim pravilnikom, ako već ne postoji u nekom "višem" zakonu/pravilniku?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da bi to trebalo pisati u Kolektivnom.
    Kod nas i satničar i webmaster imaju po 2h tjedno u zaduženjima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na koji način saznajete bitne informacije vezane uz rad škole koju vaše dijete pohađa?
    - šalje nam mailom zapisnk
    e) drugi izvori

a) mrežne stranice škole redovito su ažurirane - djelomično

Posljednje uređivanje od larmama : 18.02.2013. at 11:29

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •