Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
A da pričekamo da se feb13 javi jer na osnovu jednog posta, bar ja ne mogu stvoriti neku oštriju sliku situacije .

Kad sam ja bila mala u doba one države, negdje 2,3, razred prije nego što je i Tito umro, imali smo nekakav gradski slet ili nešto slično u dvorani , tj vježbali smo u dvorani pa smo na proljeće to terbali ponoviti čini mi se u Bihaću .

Tada je bila bitna masovnost , a ne toliko izvedba.

Elem, osoba koja je kao nas uvježbavala, nije bila naša učiteljica ali je bila učiteljica iz moje škole , nas je toliko tlačila da sam ja sakrila tu opravicu od jute sa nekakvim grozomornom crvenom mašnom samo da ne idem na probe i taj slet.

Plus da sam nosila naočale, koje su mi spadale s nosa od znojenja, jer nas je ova tjerala kao da je na galiji ,a u koreografiji smo na kraju morali odvezati te crvene mašne i vitlati s njima , pa su nerijetko moje naočale bilo mojom krivnjom bilo da me je netko drugi dohvatio s tom krpetinom završile na podu .
Slažem se sa svim tvojim postovima na ovoj temi, a bogme se mogu pronaći i u sličnom iskustvu (doduše, bila sam 5. razred, ali isto tako se radilo o koreografiji na glupi pjesmuljak, a ja s kilama viška, klizavim naočalama i koordinacijom slonice u porculanskom dućanu nimalo nisam uživala u tom "pripadanju grupi" )

Moje mišljenje o svemu je: ako je djetetu ok, neka sudjeluje, ne bih se bunila kao roditelj (iako mi je izbor pjesme problematičan, ali nije ni to najgore na svijetu). Ali ako se dijete loše osjeća uz takvu koreografiju, skakanje i opću atmosferu, onda bih išla razgovarati s učiteljicom da ga poštedi. Na kraju krajeva, gdje piše da je sudjelovanje u karnevalu obavezno? (Ja bih ga najradije ingorirala svake godine, pa da se o radi najgenijalnijoj koreografiji na najbolju pjesmu na svijetu )
Sve se može dogovorom riješiti. Ali ipak ne bih kao argument potezala ravnatelja, ministarstvo, inspekciju, i ostalo teško oružje...