Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Koje vježbe i kamo ići..??

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mrgice, a gdje vam je dijagnosticiran Asperger?

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Mrgice, a gdje vam je dijagnosticiran Asperger?
    E to je sad priča za sebe!! Godinama smo na hab programu na Goljaku, te je stoga imao i redovite kontrole kod psihologa!! I tako jednom prilikom ja razgovaram sa psihologicom i kažem kako je žalosno da ustanova toga tipa, od svih mogućih terapija, nema i terapiju koju bi vodio psiholog, te da se sve nažalost svodi na 30-45 min. pregleda, svakih 6 mj. do god. dana!!

Na to mi ona spomene da ona radi i privatno te da kod nje možemo dolaziti na terapije! Tako smo i krenuli kod nje i ubrzo mu je ona ustanovila poremećaj iz Autistićnog spektra ( točnije Asperger ). Naravno, šok za nas i velika doza nepovjerenja ( mislim sve ove godine mu nisu ništa dijagnosticirali osim blagog zaostatka u odnosu na dob, a sad odjednom nakon tri terapije kod nje ona izvali to!! Mislim da bi svatko iole normalan sumnjao!!
    Pa sam tako ga narućila kod priznate neuropsihijatrice iz Klaićeve = mješoviti razvojni poremećaj,, pa onda i kod još priznatije stručnjakinje iz tog područja, doktorice iz Kukuljevićeve = mješoviti razvojni poremećaj, pa onda na ERF-u = elementi iz autističnog spektra!!

Znaći sad imam 2 glasa ZA i 2 PROTIV tako da iskreno ni sami nismo posve sigurni u tu dijagnozu!! U centru za autizam su mi rekli da na ERF-u imaju instrument ADOS, koji za sada jedini najtočnije može vidjeti spada li netko u autistični spektar ili ne, pa krajem veljaće idemo na pregled!!

Naravno, jako puno si dajem vremena za razne literature i skoro svakodnevno visim na netu u potrazi za nekim novim spoznajama, terapijama isl.
    Jedno vrijeme sam ( prije ove dijagnoze ) sama posumnjala na ADHD, al su me psiholozi sa Goljaka razuvjerili i rekli da o tome nema govora!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •