Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Molim pomoc za diplomski- povezujuce roditeljstvo

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno Molim pomoc za diplomski- povezujuce roditeljstvo

Drage mame,tate!

pisem diplomski na odsjeku etnologije i kulturne antropologije Filozofskog fakulteta u Zg na temu povezujuceg roditeljstva (attachment parenting) pa bih trebala 10-15 mama i/ili tata koji slijede tu vrstu roditeljstva, ali i one koji su protivnici.

Molim admine da premjeste temu na odgovarajuce mjesto i ako me oni mogu uputiti na clanove foruma koji njeguju AP neka mi jave.

Puno hvala unaprijed, veselim se ugodnom razgovoru!

p.s. mail za kontakt- diplomskietn@gmail.com

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Rado ću ispuniti!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Mimah, hvala!

Ovako, da ne bi bilo zabune, radi se o istrazivanju za diplomski metodom otvorenog intervjua- postavljam pitanja koja su smjernice, a vi slobodno pricate.

Cekam dobrovoljce!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Je li riječ o anketi ili trebaš kandidate za razgovore?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako je anketa, da li mozes napraviti online anketu s linkom ili ne smije biti anonimna?

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i ja se javljam ako je rijec o anketi ili necem slicnom....

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moze

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Tu sam ako trebas!

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Imas mail

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Cure, hvala na javljanju!

Ovako, ne radi se o anketi nego o intervjuu, razgovoru. Znaci, ili bi se trebali naci uzivo (sto je komplicirano jer nisam iz Zagreba, a vjerujem i vama) ili preko skypa, ali moram nekog 'ko je informaticki potkovan zamolit da mi instalira neki program koji bi te

razgovore i snimio jer mi trebaju snimljeni da ih analiziram i dodem do nekih zakljucaka. Ako neka/o ima kakav prijedlog, dobrodosao je. Znam da bi bilo puno lakse da se radi samo o anketi... i bas mi vas je tesko gnjaviti jer znam da imate milijun obaveza. Ali ,eto moram pitati..

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj ap diplomski prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, hvala na javljanju!

Ovako, ne radi se o anketi nego o intervjuu, razgovoru. Znaci, ili bi se trebali naci uzivo (sto je komplicirano jer nisam iz Zagreba, a vjerujem i vama) ili preko skypa, ali moram nekog 'ko je informaticki potkovan zamolit da mi instalira neki program koji bi te

razgovore i snimio jer mi trebaju snimljeni da ih analiziram i dodem do nekih zakljucaka. Ako neka/o ima kakav prijedlog, dobrodosao je. Znam da bi bilo puno lakse da se radi samo o anketi... i bas mi vas je tesko gnjaviti jer znam da imate milijun obaveza. Ali ,eto moram pitati..
    Snimi mobitelom sa strane

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Snimi mobitelom sa strane
    Moj mobitel prima i salje pozive i poruke,to mu je domet.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Je li riječ o anketi ili trebaš kandidate za razgovore?
    Freja, za razgovor ugodni.

Zainteresirana? Javi na mail : diplomskietn@gmail.com

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ako je anketa, da li mozes napraviti online anketu s linkom ili ne smije biti anonimna?

Nije anketa, mora biti intervju/razgovor...

Ajde,cure, javite se slobodno na mail, tu jos ne mogu slati privatne poruke...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Podizem.

Za sad imam samo dvije sigurne kandidatkinje i 3 "mozda". Ajde, mame i tate, javite se!

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

neznem jesi cula za centar prirodno roditeljstvo.. probaj ih nac preko fb, tamo bi isto mogla pronac koju dobru dusu...btw, sutra ce u emisiji na rubu znanosti biti voditelj centra u gostima, i govorice o tebi sigurno zanimljivoj temi! Preporucam

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    neznem jesi cula za centar prirodno roditeljstvo.. probaj ih nac preko fb, tamo bi isto mogla pronac koju dobru dusu...btw, sutra ce u emisiji na rubu znanosti biti voditelj centra u gostima, i govorice o tebi sigurno zanimljivoj temi! Preporucam
    Hvala ti, dobro si me podsjetila na njih. Super ideja...

inace, ti si mi medju te 2 sigurne

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ofkors imam ti i jednog ap tatu, priprema dokumentarac na tu temu, moram vas spojit

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ofkors imam ti i jednog ap tatu, priprema dokumentarac na tu temu, moram vas spojit
    Hehe, to ti meni onako polako vadis aseve iz rukava,a? Bila bih ti zahvalna na kontaktu!

imas mail

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovo je super tema....kad završiš diplomski tj. diplomiraš bilo bi dobro da ga negdje objaviš da ga škicnemo ....

hoćeš li možda raditi i neko istraživanje u postocima, koliko ljudi u Rh njeguju povezujuće roditeljstvo...ili koliki ga broj ljudi možda i nesvjesno provodi ?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je super tema....kad završiš diplomski tj. diplomiraš bilo bi dobro da ga negdje objaviš da ga škicnemo ....

hoćeš li možda raditi i neko istraživanje u postocima, koliko ljudi u Rh njeguju povezujuće roditeljstvo...ili koliki ga broj ljudi možda i nesvjesno provodi ?
    Ej!

Necu raditi takvu vrstu istrazivanja, to je malo prekomplicirano i definitivno ne bih mogla to sama. Jesi mozda zainteresirana da sudjelujes u mom diplomskom ako njegujes AP ,makar i nesvjesno?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A koliko ti ljudi treba? Sad sam tek škicnula na portal, što je to uopće striktno "povezujuće", ono po definicijama i točkama, jer inače baš i ne volim te "filozofije ni od čega", tipa dojim, ja sam ti u ladici toj ili pravim doma kašice, sad sam nešto famozno. Ugl, očito spadam u tu skupinu, nisam ni znala, nesvjesno valjda (ili to Roda godinama prodire u podsvjest), ali uz par iznimaka tj. ,kao i obično u mom životu- nemam isključivosti.
    Od one cijele tamo liste, ide mi sve pod "povezujuće", od trudnoće, poroda, dojenja, nošenja, spavanja, uz iznimku cijepljenja i korištenja dude (jer mi se ne da na svakom koraku vaditi cicu, a djecu vodim posvuda). Ili, npr. , da dijete slučajno završi u bolnici i treba mu infuzija, ili mu hoće dati ad, naravno da bih inzistirala da ostanem i dojim, ali sigurno ne bih ratovala što će mu netko jednom, dok me nema, dati bočicu. Ti si vjerojatno mlada i nemaš djece pa možda još ne uočavaš te finese, ali bolje da pitam ,ako ti treba isključivo po tim točkama, bez iznimke, zaboravi, a ako trebaš neku prirodnu (meni to djeluje obično i normalno) povezanost mame i sedmomjesečne bebuške koja je mirna, sretna i nasmijana, koja još nije ni zaplakala, a i zašto bi plakala, budući da živi ko bubreg u loju, onda može.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko ti ljudi treba? Sad sam tek škicnula na portal, što je to uopće striktno "povezujuće", ono po definicijama i točkama, jer inače baš i ne volim te "filozofije ni od čega", tipa dojim, ja sam ti u ladici toj ili pravim doma kašice, sad sam nešto famozno. Ugl, očito spadam u tu skupinu, nisam ni znala, nesvjesno valjda (ili to Roda godinama prodire u podsvjest), ali uz par iznimaka tj. ,kao i obično u mom životu- nemam isključivosti.
    Od one cijele tamo liste, ide mi sve pod "povezujuće", od trudnoće, poroda, dojenja, nošenja, spavanja, uz iznimku cijepljenja i korištenja dude (jer mi se ne da na svakom koraku vaditi cicu, a djecu vodim posvuda). Ili, npr. , da dijete slučajno završi u bolnici i treba mu infuzija, ili mu hoće dati ad, naravno da bih inzistirala da ostanem i dojim, ali sigurno ne bih ratovala što će mu netko jednom, dok me nema, dati bočicu. Ti si vjerojatno mlada i nemaš djece pa možda još ne uočavaš te finese, ali bolje da pitam ,ako ti treba isključivo po tim točkama, bez iznimke, zaboravi, a ako trebaš neku prirodnu (meni to djeluje obično i normalno) povezanost mame i sedmomjesečne bebuške koja je mirna, sretna i nasmijana, koja još nije ni zaplakala, a i zašto bi plakala, budući da živi ko bubreg u loju, onda može.
    Zadovoljavas kriterije! Trebam oko 10-15 mama i/ili tata, koji njeguju AP (svjesno/ nesvjesno), ali i protivnika,odnosno onih koji ne vide prednosti istog.

I btw. mlada jesam, imam samo 32 godine. I imam curicu od 4 godine i pokusavam stavit tocku (vise usklicnik) na dugogodisnje studiranje.

Javi mi se na mail- diplomskietn@gmail.com

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

(Ne)cijepljenje nema nikakve veze s povezujucim roditeljstvom.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I btw. mlada jesam, imam samo 32 godine.
    dobro, onda sam i ja. skoro

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    vidjela sam tamo u tekstu da se navodi i ne slijepo slušanje doktora ili popuštanje raznim pritiscima, pa se spominje i cijepljenje u tom kontekstu i nekonvencionalna medicina itd., pa rekoh, bolje da kažem ženi da ne udovoljavam svim kriterijima, da ne troši vrijeme bezveze ako ne treba (npr. navodi se korištenje dude kao komocije roditelja, eto sam tu komotna) i nisam principijelna do kraja skoro pa ni u čem. ako se traži principijelnost do kraja, bolje da me ne pita ništa
    (a povezana sam s djecom unatoč tomu)

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, već sam se uplašila da nisam sljedila sve AP smjernice kad sam ga cijepila .

Ap diplomski, imaš mail.

A za prijedloge za snimanje, evo nešto:
    - znam da ima program koji može snimati sve na ekranu, dakle ako si s nekim na skype-u program snima zvuk. Ali to je sve što znam , nemam pojma ni kako se zove, pa da se raspitaš kod nekog informatičara

- nabavi, posudi diktafon, i pričaj s osobom preko fiksnog telefona (ili mobitela ako imaš opciju za besplatne minute) na spikerfon i snimaj na diktafon.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Cure, mene u svakom slucaju zanimaju razliciti pogledi i misljenja, bitno je samo da su svi culi za to.

A za prijedloge za snimanje, evo nešto:
    - znam da ima program koji može snimati sve na ekranu, dakle ako si s nekim na skype-u program snima zvuk. Ali to je sve što znam , nemam pojma ni kako se zove, pa da se raspitaš kod nekog informatičara

- nabavi, posudi diktafon, i pričaj s osobom preko fiksnog telefona (ili mobitela ako imaš opciju za besplatne minute) na spikerfon i snimaj na diktafon.
    Hvala na prijedlozima, instaliran mi je bas jucer neki program, a danas moram samo provjeriti da li radi. Imam i diktafon, ali mi je s njim komplicirano ( jaaako) jer, kad radim transkripciju, ako slucajno nesto ne cujem , ne mogu premotati samo malo ,nego uvijek od pocetka.

Bubilo, hvala na javljanju!

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajmo mame (i tate), ohrabrite se. ap diplomski još nije skupila dovoljno kandidata. Ja sam s njom odradila jedan skroz ugodan mama to mama razgovor. Ovdje nas sigurno ima još koji bi mogli opušteno razgovarati na temu povezujućeg roditeljstva. Kako onih koji ga prakticiraju, tako i onih koji smatraju da nije dobar. A pomoći će dovesti do nekih zaključaka.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa Vidi poruku
    Ajmo mame (i tate), ohrabrite se. ap diplomski još nije skupila dovoljno kandidata. Ja sam s njom odradila jedan skroz ugodan mama to mama razgovor. Ovdje nas sigurno ima još koji bi mogli opušteno razgovarati na temu povezujućeg roditeljstva. Kako onih koji ga prakticiraju, tako i onih koji smatraju da nije dobar. A pomoći će dovesti do nekih zaključaka.
    Hvala tebi jos jednom, a hvala i Smokvici!

I ja jos jednom pozivam da se javite! I pozivam da se slobodno javi i netko tko u AP-u vidi i nedostatke, neka kaze svoje misljenje.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ap diplomski, ako trebaš još roditelja, evo nas !

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    ap diplomski, ako trebaš još roditelja, evo nas !
    Javi mi se na diplomskietn@gmail.com da se dogovorimo..

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ajte mame, nije stroga
    Bas super da skajp postoji, mozete npr dok kuvate rucak\veceru, dok peglate, ukljucit skajp i pospikat malo sa zenom!
    Kamo srice da sam ja mogla svoj diplomski tako iz fotelje odradjivati.
    Ja sam morala prepjesaciti pola Kornata da bi se dokopala diplome
    Ma znas sta, steta sto nemas dovoljno postova.. da si na burzi oglasila da trebas pomoc, sigurno bi ti se vise zena javilo..jel da cure?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja sam morala prepjesaciti pola Kornata da bi se dokopala diplome
    A, zamisli da spojimo nasa dva iskustva pa da smo razgovor od jucer obavile negdje na Kornatima, ili na nekom brodu koji plovi okolo,a? Sta's sad reci,a? Ja za strogocu cula nisam.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Malo sam naknadno razmislila o onome što sam napisala pa sam se osjetila dužnom ispričati onima koje sam možda uvrijedila (iako se nitko nije javio, ali meni je palo na pamet) postavljajući u svom postu te termine "isključivost" ili "ladice".

Sjetila sam se da je danas lako meni pričati, jer imam iskustva i samouvjerenosti pa mi se više nitko iz okoline ne usudi ništa ni reći,
    ali sam se sjetila dana kad su stalno govorili (nepozvani) - šta je nosiš, naučit ćeš je na ruke!
    ili "po cijele dane je dojiš, to je nezdravo"! ili "dijete mora plakati, pusti ga malo, šta trčiš odmah na prvu!" itd.

Mladim mamama stvarno netko mora pružiti i drugu perspektivu, mora im se, radi odupiranja raznim utjecajima, i savjetima, pružiti i teoretski i praktično ohrabrenje da su u pravu i da ustraju unatoč kritikama.

Previše su u društvu prisutni različiti odgojni stavovi, mladi roditelji su i sami nesigurni i dezorijentirani i čak je nužno da se mogu obratiti nekoj udruzi, knjizi, autoru,drugim roditeljima,
    i da se "baš svrstaju u neku ladicu", što sam rekla da nije za mene.

Ali, kažem, zanemarila sam iz koje pozicije govorim, iz svoje osobne, a to nije pošteno, nisam imala u vidu i ostale polazne pozicije.
    E, da, ipak jesam principijelna u jednoj stvari - ne mogu čuti dječji plač, "hvatam ga u letu", uvijek.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A, zamisli da spojimo nasa dva iskustva pa da smo razgovor od jucer obavile negdje na Kornatima, ili na nekom brodu koji plovi okolo,a? Sta's sad reci,a? Ja za strogocu cula nisam.
    A reći ću da ti to uopće nije loša ideja.. Budete li doli na lito, rado ću ti skuvat kavu
    Možda ti skuvam i ručak ako diplomiraš do lita

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Malo sam naknadno razmislila o onome što sam napisala pa sam se osjetila dužnom ispričati onima koje sam možda uvrijedila (iako se nitko nije javio, ali meni je palo na pamet) postavljajući u svom postu te termine "isključivost" ili "ladice".

Sjetila sam se da je danas lako meni pričati, jer imam iskustva i samouvjerenosti pa mi se više nitko iz okoline ne usudi ništa ni reći,
    ali sam se sjetila dana kad su stalno govorili (nepozvani) - šta je nosiš, naučit ćeš je na ruke!
    ili "po cijele dane je dojiš, to je nezdravo"! ili "dijete mora plakati, pusti ga malo, šta trčiš odmah na prvu!" itd.

Mladim mamama stvarno netko mora pružiti i drugu perspektivu, mora im se, radi odupiranja raznim utjecajima, i savjetima, pružiti i teoretski i praktično ohrabrenje da su u pravu i da ustraju unatoč kritikama.

Previše su u društvu prisutni različiti odgojni stavovi, mladi roditelji su i sami nesigurni i dezorijentirani i čak je nužno da se mogu obratiti nekoj udruzi, knjizi, autoru,drugim roditeljima,
    i da se "baš svrstaju u neku ladicu", što sam rekla da nije za mene.

Ali, kažem, zanemarila sam iz koje pozicije govorim, iz svoje osobne, a to nije pošteno, nisam imala u vidu i ostale polazne pozicije.
    E, da, ipak jesam principijelna u jednoj stvari - ne mogu čuti dječji plač, "hvatam ga u letu", uvijek.
    Samo sam htjela izrazit divljenje na razinu komunikacije nene.... Eto, baš me dirnulo...
    A ja i nisam neki ap roditelj jer moji spavaju u svojim sobama od 8, 9 mjeseci i meni je to kraaaasno. Ali bez dude i sa sisom na zahtjev

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Joooj,jooj ja ti nisam za to,al pratim temu! A i vadim dr.zub sutra,mogla bih biti vrlo nerazgovijetna

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I mi smo jučer (mm i ja) obavili sasvim ugodan, spontan i simpatičan skype razgovor.
    Posljednje uređivanje od palčica : 09.02.2013. at 17:07

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    I mi smo jučer (mm i ja) obavili sasvim ugodan, spontan i simpatičan skype razgovor.

Hvala!

Inace,ovaj tjedan sam obavila 5 super korisnih razgovora s izrazito zanimljivim i dragim mamama i jednim tatom. Sljedeci tjedan racunam na jos 5.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

A reći ću da ti to uopće nije loša ideja.. Budete li doli na lito, rado ću ti skuvat kavu
    Možda ti skuvam i ručak ako diplomiraš do lita
    Do ljeta??? Planiram do Uskrsa! Pocni trazit sunku!

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pih, sunku... valjda ces u bodulima ribu jesti

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Podizem malo!

Trebala bih jos 2 kandidata za razgovor pa molim da mi se jave oni koji imaju cca 45 minuta za skype razgovor.

P.s. Odlicno bi bilo kad bi mi se javio netko 'ko ima ili losa iskustva s povezujucim ili je u startu protivnik, odnosno vidi mu mane.

Hvala

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tesko ces takve nac tu.. odi na neki drugi, anti-roda forum.. di su na s ono blatili..na indexu mozda?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •