Ja nisam ni u jednom svom postu napisala da roditelj ne treba biti obaviješten da je dijete bilo ili će biti poslano stručnoj službi na razgovor, već da ne vidim ništa loše u tome što je kolegica tražila mišljenje stručnog suradnika koji radi u školi i kojemu je u opisu posla raditi s tom djecom u školi kako bi oni postigli što bolji uspjeh. Možda u ovom slučaju učiteljica nije stigla obavijestiti majku zato što se pedagoginja upravo u tom trenutku našla u školi i bila je slobodna, pa je kolegica htjela iskoristiti situaciju i pomoći djetetu (budući daje riječ o područnoj školi).
Kad sam postavila pitanje o dolasku roditelja na informacije, nisam, Anka, mislila samo na tebe, nego općenito na roditelje i njihov (ne)dolazak na redovne informacije.
Mislim da roditelji često od buhe rade slona (možda ću i ja biti takva kad mi djeca postanu školarci, i možda ću tada u potpunosti razumjeti cijelu ovu strku oko odlaska djeteta k školskom stručnom suradniku).
Problem je kad učitelji i osoblje želi pomoći djetetu, a i problem je kad su inertni. U oba su slučaja kritizirani.